Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:22, 23 sie 2017

Luki napisał(a)
Kurcze ja się znowu polarkami zachwycam bo bardzo mi się podobają i rosną u mnie bardzo dobrze, chociaż traktowanie miały dość kiespkie

No to Marzenka będzie miała problem, hehe
Ja w kwestii hortensji póki co nic nie planuję.
jolka 21:54, 23 sie 2017

A teraz dla zainteresowanych - relacja z pierwszego użycia odkurzacza do liści

Może ja się zapytam najpierw, dlaczego mnie ktoś w tamtym roku nie uświadomił, jaka ja durna jestem!! Jak sobie przypomnę moje cięcie bukszpanowych kul w ub roku - to normalnie średniowiecze jakieś!! Rozkładanie koca wokół kulek, z drugiej strony jakieś maty, zbieranie tych ścinek (a i tak pełno zostawało, no przecież nie ma szans wszystkiego wyzbierać). No i jak już ten koc koło podstawy kulki rozłożyłam, to przecież nie mogłam tam z nożycami dojść. Potem znów docinanie, przebieranie. Jak jakiś KOPCIUSZEK normalnie!! Trzy dni cięłam, trzy tygodnie kręgosłup leczyłam!! Takie mam wspomnienia z ub. roku, że do teraz cięcie buksów ściągnęłam, tak mi się nie chciało za to zabierać (a mam 53 kule w ogrodzie).

Dziś było inaczej Ciachnęłam ostro pierwszą kulkę, dookoła zielono od ścinków. Małych i dużych. Włączyłam nieśmiało odkurzacz. Ciągnie.. no super. Widzę, wciąga kamyczki. No to dałam na najmniejszą moc, no i myślę sobie - no to trudno, wybiorę je później z worka. Patrzę lepiej - EUREKA!! - kamyczki są "wypluwane" drugą rurą, a same bukszpanowe ścinki wpadają do worka. Powiem Wam - rewelacja!!

Zdjęć nie będzie, bo jak skończyłam to już ciemno i zimno było. Tak czy inaczej jakieś 30 kulek dziś ciachnęłam, a zaczęłam po 16nastej. Póki co jestem z zakupu bardzo zadowolona. Zdecydowanie ułatwia i przyspiesza pracę. Na temat wad się nie wypowiem, bo na ten moment widzę tylko zalety! Zobaczymy jak mi euforia minie Póki co - brawo NAC, brawo - JA
mrokasia 22:04, 23 sie 2017

No proszę, jak niewiele do szczęścia potrzeba .
Bardziej się cieszymy z np. takiego odkurzacza niż nowej torebki, co?
Magleska 22:13, 23 sie 2017

Możesz mi wysłać linka na ten odkurzacz ? Proszę kupowałaś przez internet ,czy stacjonarnie .... może pisałaś ,a nie doczytałam ....
Krys 22:22, 23 sie 2017

Magleska napisał(a)
Możesz mi wysłać linka na ten odkurzacz ? Proszę kupowałaś przez internet ,czy stacjonarnie .... może pisałaś ,a nie doczytałam ....

Ja tez poproszę
23:07, 23 sie 2017
jolka napisał(a)
A teraz dla zainteresowanych - relacja z pierwszego użycia odkurzacza do liści

Może ja się zapytam najpierw, dlaczego mnie ktoś w tamtym roku nie uświadomił, jaka ja durna jestem!! Jak sobie przypomnę moje cięcie bukszpanowych kul w ub roku - to normalnie średniowiecze jakieś!! Rozkładanie koca wokół kulek, z drugiej strony jakieś maty, zbieranie tych ścinek (a i tak pełno zostawało, no przecież nie ma szans wszystkiego wyzbierać). No i jak już ten koc koło podstawy kulki rozłożyłam, to przecież nie mogłam tam z nożycami dojść. Potem znów docinanie, przebieranie. Jak jakiś KOPCIUSZEK normalnie!! Trzy dni cięłam, trzy tygodnie kręgosłup leczyłam!! Takie mam wspomnienia z ub. roku, że do teraz cięcie buksów ściągnęłam, tak mi się nie chciało za to zabierać (a mam 53 kule w ogrodzie).

....Póki co - brawo NAC, brawo - JA

No to ja też zacofany kopciuszek jestem, robię jak ty robiłaś, chyba sobie kupię coś takiego, tym bardziej jak wypluwa kamienie
makadamia 07:45, 24 sie 2017

Noo, to teraz wszystkie odkurzacze będą wykupione
Ja też chyba polecę kupić po takiej reklamie
asiak 08:07, 24 sie 2017

A czy taki odkurzacz wciąga ścięte ścinki spadające na korę? Czy wciagnie też korę? Pewnie wciągnie...
Strasznie nie lubię ciąć, właśnie ze względu na te ścinki
Myślałąm, że te odkurzacze są dużo droższe i nawet nie interesowałam się nimi.
Ja też poproszę link do niego
W ostateczności korę można rozgarnąć
Kawa 09:26, 24 sie 2017

no cieszę się że jesteś zadowolona
jolka 11:52, 24 sie 2017

Dziś już doniesienia z ilustracją fotograficzną Rano, przed pójściem do pracy, załatwiłam wszystkie buksy ze żwirku

W kolejce co fryzjerka

No i kilkanaście minut później: