Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 10:58, 21 sie 2017

Jola ja do ciebie przyjeżdżam zobaczyć na żywo te cuda
w zeszłym roku przegapiłam w tym nie zamierzam
jolka 10:59, 21 sie 2017

Schodząc w dół ścieżką mamy jeżówki pożarte przez gracki z jednej strony, i hosty z drugiej strony. Na pewno będę redukować hosty w najbliższym czasie. I to jest informacja dla Koleżanek co blisko mnie mieszkają, bo jakby coś to się mogę hostami podzielić (tylko trzeba sobie odebrać osobiście).

Marzenaka 11:07, 21 sie 2017

Jola - może bym jakieś hosty przygarnęła faktycznie... Jak co dawaj znak.
Kawa 11:08, 21 sie 2017

druga !!!
jolka 11:11, 21 sie 2017

Oprócz limek mam też Vanilki w brokułach (jak to Mirelka poetycko ujęła) Vanilki się obecnie przebarwiają w róż, rozchodniki powoli powoli zbierają się do kwitnienia, no i wreszcie zaczyna być widać werbenę. W sobotę obcięłam Pissardi, chyba trochę późno, ale lepiej późno niż wcale No i dosadziłam rozchodniki do samego dołu, do kompostownika. Mam nadzieję, że w przyszłym roku już szpaler będzie po całości porządnie wyglądał

jolka 11:15, 21 sie 2017

No i na koniec pozdrawiam Wszystkich trawowo-różyczkowo i biorę się do pracy Miskany fajnie się rozchylają osłaniając różaneczniki przed upalnym słońcem

jolka 11:19, 21 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Jola - hortensje robią mega wrażenie! Masz może u siebie Polar bear? Korci mnie żeby zamiast limek na nową rabatę zakupić. W jakiej odległości masz Amanogawy od siebie? I jeszcze jedno, runianka na słońcu da radę?

Marzenka - dzięki Z hortensji mam limki, vanilli i anabell. Nie mam żadnych innych. Cokolwiek kupisz - kup dużo! 15, 20 krzaków. I na pewno będziesz zadowolona. Amonogawy mam co jakieś 1,2 m., ale one u mnie słabo rosną. Zwłaszcza jedna, która ma wiecznie bardzo mokro w korzeniach.

Macham kotkami
Marzenaka 11:25, 21 sie 2017

Jola - moja nowa rabata ma 11 metrów i zamierzam tam właśnie szpaler hortek zrobić. Myślałam o Limkach. Ewentualnie może te Polar Bear? Zastanowię się.
jolka 11:25, 21 sie 2017

Kawa napisał(a)
Jola ja do ciebie przyjeżdżam zobaczyć na żywo te cuda
w zeszłym roku przegapiłam w tym nie zamierzam

Adres znasz, telefon masz Hosty oczywiście dostaniesz. Te w vanilkach już najchętniej bym wykopała, bo mnie denerwują w tym miejscu. Z tymi hostami przykra sprawa.... Z jednej strony bardzo je lubię, podobają mi się i mam naprawdę sporo ładnych odmian, a z drugiej zaś ... mało mam cienia i są wiecznie zmasakrowane przez ostre słońce

Buziam jeżówkowo Kwiaty wreszcie deszczem napojone

jolka 11:26, 21 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Jola - moja nowa rabata ma 11 metrów i zamierzam tam właśnie szpaler hortek zrobić. Myślałam o Limkach. Ewentualnie może te Polar Bear? Zastanowię się.

Zrób szpaler, będziesz zadowolona.
Co do polar bear się nie wypowiem, bo ich nie znam.