Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

sylwik69 20:43, 06 maj 2018

Irga jest nie do zdarcia,u mnie jest na stromej skarpie i w tym roku bardzo przemarzła... gdy zobaczyłam ją po zimie całą brązową miałam łzy w oczach.Pomyślałam 2 lata pielęgnacji poszły na marne a teraz nabrała zieleni i bardzo szybko się odbudowała bez jakiegokolwiek szczególnego dbania o nią
Jola daj jej czasu pięknie u Ciebie super pomysł z tawałukami
Roocika 21:34, 06 maj 2018

sylwik69 napisał(a)
Irga jest nie do zdarcia,u mnie jest na stromej skarpie i w tym roku bardzo przemarzła... gdy zobaczyłam ją po zimie całą brązową miałam łzy w oczach.Pomyślałam 2 lata pielęgnacji poszły na marne a teraz nabrała zieleni i bardzo szybko się odbudowała bez jakiegokolwiek szczególnego dbania o nią
Jola daj jej czasu pięknie u Ciebie super pomysł z tawałukami

U mnie też tak z irgą było ale muszę sucholce trochę powycinać.
Magleska 21:36, 06 maj 2018

skarpa nabiera ciała
śliczne kadry ,jak zawsze
Marzenaka 21:44, 06 maj 2018

Ale ma pąków piwonia! Będzie się uginać pod kwiatami! Moje narazie bez pąków ale pewnie dlatego, że latem przesadzane i dzielone. Przyglądam się twojej skarpie. Sama nie mam skarp w ogrodzie ale siostra ma i prosi mnie żebym coś z nią zrobiła...
Dorota123 22:43, 06 maj 2018

Bardzo ładnie zapowiadają Ci się piwonie i róże. Mają tyle pąków, że na pewno będą wspaniałą ozdobą. Cały ogród pęknie się prezentuje.
jolka 20:08, 09 maj 2018

sylwik69 napisał(a)
Irga jest nie do zdarcia,u mnie jest na stromej skarpie i w tym roku bardzo przemarzła... gdy zobaczyłam ją po zimie całą brązową miałam łzy w oczach.Pomyślałam 2 lata pielęgnacji poszły na marne a teraz nabrała zieleni i bardzo szybko się odbudowała bez jakiegokolwiek szczególnego dbania o nią Jola daj jej czasu pięknie u Ciebie super pomysł z tawałukami

Sylwia, no ona u mnie już chyba trzeci rok się zbiera, i wciąż niemrawo Ale cierpliwie plewię, podlewam jak sucho, no i czekam ... Może się wreszcie rozpędzi Tawułki fajne są, nie miałam ich wcześniej. Dają fajny kolorek, i mam nadzieję, że będą ładnie przyrastać.

Roocika napisał(a)

U mnie też tak z irgą było ale muszę sucholce trochę powycinać.

U mnie sucholców nie było, bo w ogóle nie za wiele jej jest Hehe, taki plus w minusie

KasiaBawaria napisał(a)

Tez mam irge. Strasznie szybko u mnie rosnie.Za szybko. Dlatego mam tylko jedna czesc skarpy. Druga jest porosnieta jalowcem, chyba glauca.

Mam nadzieję, że też kiedyś będę mogła tak powiedzieć, hehe
Że mi strasznie szybko rośnie!

Nadchodzący deszcz zostawiam, niech nam wszystko pięknie rośnie
jolka 20:12, 09 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne widoki

Dzięki Wioli Zielone zostawiam

Runianka się rozpędza
frezja 20:14, 09 maj 2018

Zielone zieloności
jolka 20:24, 09 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Joluś ja wiem,że Ty je kochasz i jak widać na zdjęciach ( po ilości pąków) one Ciebie też wczoraj byłam na działeczce u Babci spodobało by Ci się pełno u niej piwonii, już z nią rozmawiałam i w sierpniu ma mi podarować, także zostaw sobie miejsce podzielimy się piękne zdjęcia kocimietka i róże - będzie szaleństwo

A co do kloników, jak tylko miejsce masz nie zastanawiaj się

Paulinka, na piwonie babcine jestem chętna jak najbardziej Dzięki, że o mnie pomyślałaś Dla nich miejsce zawsze się znajdzie. Patrzyłam dziś na bonicę, ma już spore te pączki, tak że lada moment będę miała czym się cieszyć W ub roku najpierw były piwonie, a dopiero potem róże. Teraz wszystko na raz

Co do klonów i innych zakupów nieplanowanych, to raczej nie jestem teraz narażona na żadne pokusy, bo się w ogóle boję wypuszczać w miasto. Takiego paraliżu komunikacyjnego jak obecnie - nie pamiętam. Wczoraj jechałam 1,5 godziny do pracy. Dziś - nie powiem - 20 minut. Ale żeby było to możliwe wyjechałam dużo, dużo wcześniej. Ciężko jest

Macham owocowo Paulinka

jolka 20:31, 09 maj 2018

Magleska napisał(a)
skarpa nabiera ciała
śliczne kadry ,jak zawsze

Dzięki Madzia za miłe słówka. Na skarpę już najwyższa pora, żeby coś pokazała. Ciągle coś koło niej robię, a efekty takie sobie. Dopiero co z chwastów ją czyściłam, a już dziś widzę bardzo duże ilości skrzypu. Tak więc gimnastyka zapewniona Chyba się zdecyduję na tę kosodrzewinę pomiędzy irgą a tawułą. Zresztą przy wyrywaniu skrzypu, będę sobie mogła dokładnie temat przemyśleć, hehe

Również jedzonko zostawiam Truskawki i jeżyny w kwiatach