Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

marta_d 20:29, 04 maj 2015

oo i na dodatek trafiłam na świeżą porcję fotek
wiunia 22:52, 04 maj 2015

Ja ładnie wszystko wygląda i te graby takie zieloniutkie
Pozdrawiam!
paulina_ns 07:55, 05 maj 2015

Jolu masz piękny, zadbany ogród, wszystko wspaniale dopracowane, klonik pięknie wygląda w tych kamyczkach pozdrawiam.
jolka 17:03, 05 maj 2015

marta_d napisał(a)
Jolcia z tą sosenką to faktycznie można ją trzymać w ryzach poprzez uszczykiwanie młodych przyrostów, tak poradzili mi też znajomi szkółkarze pytałam o runiankę,bo chciałam ją posadzić u siebie, nie wiem tylko w jakim tempie ona rośnie i ile mniej więcej trzeba roślinek na metr kwadratowy. Trzmieliny wyglądają u Ciebie bardzo dobrze i już drugi rok mam wielką chęć na posadzenie kilku sztuk u siebie, ale ciągle odradzają mi znajomi. A że lubią przemarzać, gubią liście, że cięższych zim mogą nie wytrzymać.. ale jak patrzę na Twoje to nie widzę żeby jakoś źle znosiły zimy.. wręcz przeciwnie, bardzo ładnie się zagęszczają i rozkrzewiają, są coraz ładniejsze!

Martusia, co do sosenki to ja na razie na nią huham i dmucham żeby się przyjęła. O uszczykiwaniu nawet nie myślę. Ale potwierdza nam się, że w razie czego można ją delikatnie podskubać

Runianka u mnie rośnie dość wolno, myślę że w bardziej zacienionym miejscu lepiej by jej było. Ja sadziłam tak gdzieś co 30 cm.

A co do trzmielin, to absolutnie nie potwierdzam tego, co mówią Twoi znajomi. U mnie wiatry hulają bardzo często, klimat raczej ostry, górski .. i nic jej nie jest. Tak więc - sadzić, zdecydowanie sadzić

jolka 17:09, 05 maj 2015

wiunia napisał(a)
Ja ładnie wszystko wygląda i te graby takie zieloniutkie Pozdrawiam!

Wiunia, graby zieloniutkie jak u Ciebie. Pięknie sobie poczynasz z nowymi rabatkami. O kancikach nie wspomnę - jak brzytwa! Byłam, widziałam choć nie pisałam Również pozdrawiam
jolka 17:13, 05 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Jolu masz piękny, zadbany ogród, wszystko wspaniale dopracowane, klonik pięknie wygląda w tych kamyczkach pozdrawiam.

Paula - nie wiesz co mówisz. Nie wiem czy kiedyś doczekam chwili gdy będę mogła powiedzieć "w s z y s t k o dopracowane". Własnie, muszę zerknąć do Ciebie jaką Ty masz dużą działkę. Bo mnie moje 20 arów wykańcza póki co

paulina_ns 21:24, 05 maj 2015

jolka napisał(a)

Paula - nie wiesz co mówisz. Nie wiem czy kiedyś doczekam chwili gdy będę mogła powiedzieć "w s z y s t k o dopracowane". Własnie, muszę zerknąć do Ciebie jaką Ty masz dużą działkę. Bo mnie moje 20 arów wykańcza póki co

Pewnie nigdy zawsze pewnie będzie coś do zmiany, ale trzeba cieszyć się tym co się ma u mnie do ideału dłuuuuugo jeszcze droga, ale jestem zadowolona z tego co już osiągnęłam, za nim np zaglądnę do Ciebie hehe. pozdrawiam
Marzenaka 23:02, 05 maj 2015

jolka ale pięknie u ciebie! Naprawdę szybko działasz, efekty widoczne konkretnie, nie to co u mnie...
monitka 22:04, 06 maj 2015

Jola widzę że żywopłot grabowy mamy na podobnym poziomie
Piękna wiosna u Ciebie. Wiśni Amanogawa zazdroszczę, u mnie niedostępna...
jolka 22:09, 06 maj 2015

Marzenaka napisał(a)
jolka ale pięknie u ciebie! Naprawdę szybko działasz, efekty widoczne konkretnie, nie to co u mnie...

Marzenka, to tylko tak wygląda pięknie na zdjęciach. Jeszcze kawał pola mam w ogóle nie zagospodarowany i to mnie właśnie ostatnio osłabia. A Ty posadź te tuje co planujesz, to będziesz miała "efekty widoczne konkretnie" Może weekendowo coś podziałamy?? Widziałam, że też narzekasz na brak czasu..

Ja mam nadzieję, że lada dzień dostanę te trawy co zamówiłam i się szykuję na pracę pt/sb. Oby pogoda dopisała