Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 09:45, 19 maj 2014

Dorota123 napisał(a)
Wzór Twojej pergoli bardzo mnie kusi, jeszcze nie zdecydowałam jak ma wyglądać moja różanka. Azalie piękności

Dzięki Dorotko Moja pergola jest robiona sposobem gospodarczym przez teścia wiele lat temu i teraz co jakiś czas zmieniamy gorsze deseczki i tyle Więc kopiuj kopiuj jak tylko masz ochotę
anna_g 09:47, 19 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ania dzwoniłam do ciebie bo myślałam że dasz się namówić na kawkę u mnie Fotki pienkne a nas nie zmoczyło

Gosiaczek - jesteś Kochana i to bardzo... ja oczywiście widziałam, że dzwoniłaś - tylko że jakieś 4 godziny później... W soboty i niedziele to ja zawsze gdzieś "gubię" telefon... a potem wieczorem widzę kto dzwonił... Dziękuję Ci bardzo za pamięć i chęć zaproszenia Kiedyś sie w końcu musi udać bo Twój ogród pięknieje na potęgę. A spotkanie jak widać z fotek było superaśne
anna_g 09:50, 19 maj 2014

Marta - dzięki wielkie - no teraz azalie mają swoje 5 minut Nawet mój Nieletni po powrocie z wyjazdu zauważył i stwierdził że śliczne (a to już coś bo moje nieletnie niewiele zauważają w ogrodzie )

Ewo moim zdaniem to wdzięczna roślinka - niedługo będzie po kwiatach - ale kwitnie miesiąc - i zostaną cudne liście

Danusia - gdzieś tu niedawno pisałam o tej białej co to za jedna Poszukam i Ci napiszę W każdym razie to japońska więc wielka nie urośnie...
anna_g 09:52, 19 maj 2014

Madziu - dzięki bardzo Wreszcie słoneczko wyszło to i będzie można coś porobić

Ula - super że magnolka się przyjęła Cieszę się, że będzie u Ciebie rosła Z hortkami mam podobnie - były listki nie ma listków... ale na razie zostawiam... niech sobie w tej ziemi tkwią
malgorzata_s... 15:19, 19 maj 2014

Aniu spotkanko super Kondzio mnie opinkalał że nie umiem pokazać jak mam ładnie a potem że tulipany nie obcięte itd Kasia z Agatką czadziły Uwielbiam ludzi z O Całuski
Kindzia 17:10, 19 maj 2014

Wiesz Ancia...dla mnie to ona ze zdjęcia nie jest pomarańczowa...tylko łososiowa z różem Pachnie??? Długo kwiaty ma?

Pamiętasz Elizę (tę od aniołków solnych)? Odezwała się do mnie, u niej OK, jedzie z nami do Bogdzi
malgorzata_s... 17:15, 19 maj 2014

Ta azalia ma na imię Czardasz
Bea 22:03, 19 maj 2014

anna_g napisał(a)

Beatko- powiem tak - jak nie zmarną to kwitną - ale wystarczy jeden dzień - w zeszłym roku tej dużej okrycie spadło na jeden dzień i miała już tylko całe 3 kwiaty... Mam nadzieję, że w tym roku zakwitną obficiej. Natomiast są ładne same krzewy...

No właśnie, jak się nie okryje to kicha. U niem okryte i tak słabo kwitną, że mam ochotę całkowicie się pozbyć. Musiałabym chyba pierzyną je okrywać tylko skąd ją wziąć. Kupiłam w Pisarzowicach azalię i chyb będzie zamiana. Już nie mam do h. ogrodowych cierpliwości.
anna_g 23:01, 19 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Wiesz Ancia...dla mnie to ona ze zdjęcia nie jest pomarańczowa...tylko łososiowa z różem Pachnie??? Długo kwiaty ma?

Pamiętasz Elizę (tę od aniołków solnych)? Odezwała się do mnie, u niej OK, jedzie z nami do Bogdzi

Kindzia na mój nos to ona nie pachnie... ale może jutro jeszcze spróbuje z bliska powąchać Kwitnie przeciętnie jak to azalia - nawet teraz te deszcze jej krzywdy nie zrobiły - chyba jeden kwiatuch spadł...
Pewnie że pamiętam Elizkę i powiem Ci że nawet o niej ostatnio myślałam
anna_g 23:02, 19 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ta azalia ma na imię Czardasz

No proszę a skąd wiedziałaś? To chyba faktycznie ona