Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Milka 14:36, 03 kwi 2014

Rogatych i ja nie chcę, choć żuki takowe widziałam...sprzymierzeńcy nasi, niech pomagają jak najwięcej
Bogdzia 20:54, 03 kwi 2014

U Ciebie zawsze ciekawie i wesoło. Pozdrawiam Haniu.
Karolinek 10:09, 04 kwi 2014

Haniu, wierszyki wyśmienite i przepisy na napary godne pochwały. A tym smokiem wawelskim zapraszającym panny na grilowane piersi ubawiłaś mnie Pozdrawiam serdecznie i proszę grzecznie o dalsze rozbawienie nas troszeczkę...
Margolka 10:19, 04 kwi 2014

Witaj Haniu Poczytałam wierszyki, pośmiałam się, ale najbardziej, to mnie zaintrygowała ta herbatka

hanka_andrus napisał(a)
Dziś zapraszam na wiosenną herbatkę. Oto składniki: kwiatki forsycji, listki młode krwawnika, kwiat stokrotki, kwiat mniszka, młode listki lub pączki czarnej porzeczki, maliny. Dodaję plasterek cytryny i nie słodzę, ale można dodać miód.
W smaku jest ciut gorzkawa, ale taką lubię. Zapraszam.

W Życiu bym nie wpadła na to, ze forsycje można zaparzać
Musze chyba się rozejrzeć po ogrodzie, może i ja cos zaparzę

Co do mniszków, to aż date sprawdziłam. Czy to naprawdę tegoroczne? Już u was kwitną?
U mnie ledwo listki widać, nawet pączków nie ma...

Pozdrawiam serdecznie
Selly 10:31, 04 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
U Ciebie zawsze ciekawie i wesoło.

Prawda !
Kondzio 10:43, 04 kwi 2014

Macham piatkowo i na proźbe sa u mnie fotki hi hi hi
hanka_andrus 11:14, 04 kwi 2014

Konrad, lecę do Ciebie w te pędy! Co prawda pędy ździebko sfatygowane, al nowe zdjęcia u przyjaciół rajcują!

Irenko, Bożenko, Sylwio, Karolino, Margolko dziękuję za komplementy i obecność u mnie.
Wierszyki u mistrzów podglądam i choć im nie dorównam, to cieszą każde.
A szczególnie takie z domieszką ironii i żartu.
Mlecz dopiero zaczyna pokazywać pierwsze kwiatki, i to taki od słonecznej strony. Na otwartej łące też jeszcze marny.
Ale zawsze jakiś do herbatki się zoczy. Kolor nie pozwala go ominąć.
Dziś zaczyna się weekendowe szaleństwo w ogrodach. Ja cały tydzień bumelowałam. W sobotę mus iść na inspekcję terenu.
Miłego weekendu.

12:23, 04 kwi 2014
Zamierzasz wybrać się do ogrodu, więc Tobie słonka życzę na weekend, a ja liczę na deszcz u siebie, by spłukał duże ilości cementowo-szarego, saharyjskiego pyłu, który pokrył wszystko. Powietrze jest szare, słonko się nie może przebić. Jeśli nie zrobi tergo deszcz, rośliny opłuczę wodą
Milka 12:26, 04 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Konrad, lecę do Ciebie w te pędy! Co prawda pędy ździebko sfatygowane, al nowe zdjęcia u przyjaciół rajcują!

A szczególnie takie z domieszką ironii i żartu.

Za to właśnie bardziej cenne

Mlecz dopiero zaczyna pokazywać pierwsze kwiatki, i to taki od słonecznej strony. Na otwartej łące też jeszcze marny.

U mnie kwitną szaleńczo!
Ale zawsze jakiś do herbatki się zoczy. Kolor nie pozwala go ominąć.
Dziś zaczyna się weekendowe szaleństwo w ogrodach. Ja cały tydzień bumelowałam. W sobotę mus iść na inspekcję terenu.
Miłego weekendu.

Oj tam zaraz bumelowałam, obdarzałaś nas humorem i nie tylko, pozdrawiam, ale na działeczkę chyba juz pora

hanka_andrus 12:44, 04 kwi 2014

Irenko, nawybierałaś ode mnie "sadzonek" z wypowiedzi, i na wszystko zaprzeczenie znalazłaś! Bombowa z Ciebie babeczka! Dziękuję.
Czy czas do ogrodu?
Jak tak zimno, to się nie chce. W dodatku na karku jakieś mrówki mi łażą. Muszę folgować,żeby nie rozjątrzyć.