Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Dorota123 21:45, 17 lip 2020

Twój ogród w lecie wygląda tak delikatnie, chyba to za sprawą lawendy. Nie masz już tych różowych róż?
AgnieszkaW 08:25, 18 lip 2020

Izo, lawendę można uprawiać na podwyższeniu, w żwirowym podłożu, wtedy powinna dać radę.

Jolu, dzięki. Drzew mam, a właściwie miałam dużo, ale głównie to sporej wielkości iglaki typu świerki, jodły, sosny (bo dawniej tak sadzono). Niestety z biegiem czasu takie drzewa zajmują coraz więcej miejsca, rosną często krzywo, zagrażając bezpieczeństwu budynków, gleba wysycha, a one same zaczynają chorować. Części już nie mam, a niektóre chorują. Nasadzam teraz pojedynczo niższe drzewa i krzewy liściaste o naturalnym pokroju, ale też nie za dużo, by nie przytłoczyć przestrzeni...

Dorotko, tak, lubię tę lekkość ogrodu, ale to nie tylko lawenda, to także zestawienie koloru i lekkość traw... Róż Bonic już dawno nie mam, przed chwilą odpisałam Aneczce, dlaczego... No cóż, widzę, że temat wraca jak bumerang już ze 3 lata

Kochani, zamykam temat Bonic, już nie pytajcie o nie więcej, temat zamknięty. To ponad 3-letnia przeszłość. Nasze ogrody się zmieniają, dopasowują do możliwości, warunków i preferencji właścicieli...

AgnieszkaW 19:09, 24 lip 2020

"letnie portrety"

barbara_kraj... 21:36, 24 lip 2020

AgnieszkaW napisał(a)
jeszcze takie kwiatki...

Ten pierwszy plan wyjątkowo subtelny, wręcz eteryczny.
Myślę, myślę i nie wiem co to?
AgnieszkaW 07:51, 25 lip 2020

Basiu, te małe terakotowe kwiatuszki to 'pięciornik nepalski', sieje się bez problemu, rośnie tam, gdzie sam chce.
Gruszka_na_w... 20:52, 25 lip 2020

Piękne, subtelne kompozycje. Mimo wszechobecności wapienia, w odbiorze wszystko jest lekkie. Dobra robota, Agnieszko. Lato w Jurajskim zachwyca w każdym kadrze.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gardener27 21:15, 25 lip 2020

Zachwyciły mnie poduchy lawendy, nadają lekkości rabatom. Dobre odmiany wybrałaś, kwiaty pod swoim ciężarem nie uginają się, ja u siebie muszę wprowadzić korektę bo niestety jest inaczej.

Postument na zegar przykuwa uwagę, szukałem podobnego ale bezskutecznie.

Ogród ... poezja, podziwiam ogrom pracy i efekt

Zapomniałem zapytać ...

Co to za odmiana białych jeżówek ? są zjawiskowe !
Agania 21:25, 25 lip 2020

Agnieszko cudowne masz te pasy lawendowe
Blada jest urocza ciekawa jestem czy będzie się rozrastać
BASIA8 22:19, 25 lip 2020

Letnie portrety bajeczne
Nowa12 22:24, 25 lip 2020

Co to są te małe białe kwiatuszki?