Debro, umiejętności kamieniarskie nabywa się metodą prób i błędów, wierz mi, że nie zawsze wszystko wychodzi jakby się chciało, ale postawiliśmy na naturę, nie na perfekcję. Wszystkie schody, murki, słupki, ścieżki mój M robił sam (oczywiście ja mu dzielnie pomagałam).
Reni, połączenie bordo z zielenią fajne, ale o wiele ciekawsze i ładniejsze jest połączenie borda z szarością, które też stosuję w ogrodzie.
Kondzio, dziękuję, hi, hi.
Asiu, na pewno się kiedyś uda. Masz nie tak daleko. Żurawka to Gorgia Peach (na fotce jest fajnie podświetlona słońcem i dlatego tak wygląda). Kompozycja przy schodkach to świerk Glauca Globosa podsadzony berberysem Admiration, który ze wszech miar polecam, bo jest śliczny (tylko trzeba poczekać trzy lata, aby był taki ładny). Firletka kwiecista to roślina dwuletnia (jak bratki czy naparstnica), ale ja po kwitnieniu ścinam i mam ją już trzeci rok - jako bylina. Wysiewa się sama wokół rośliny matecznej i po całym ogrodzie. Z każdym rokiem jest jej więcej. Ja miałam dwie malutkie sadzonki, a teraz mam full. Możesz zebrać nasionka (za jakieś dwa tygodnie) i wysiać od razu w docelowe miejsce.