Dziękuję Wam, kochani, za ciepłe przyjęcie moich zmian ogrodowych Bukszpanów nie dosadzam pomiędzy, bo krzewy są bardzo geste i powinny szybko się połączyć, tworząc szpaler. Szpalerem bukszpanowym otoczyłam caly placyk wypoczynkowy, zastępując tym samym podsychające latem żurawki, które poszły 'w inne ręce" i częściowo nad rzekę.
pieknie kwitnąco , i nowe nasadzenia zawsze jest na co popatrzeć i skąd bierzesz pomysły? czy tak spontanicznie, a tak bym zrobiła i bach kupuję , przerabiam i tworzę nowe rabaty
Krótko i zwięźle: super duet róż z bukszpanem. Odnośnie sadzenia buksików: swoje w ubiegłym roku posadziłam jeden obok drugiego, dość duże sadzonki. W tym roku mam wrażenie, że jest im już za ciasno. Zastanawiam się, czy ich nie rozsadzić rzadziej?Pozdrawiam.
Obwódki extra, o takich marze dookoła mojego palcyku wypoczynkowego.....może później, bliżej lata uda mi sie przebudowac to miejsce.
Sasanki bossskie, ta czerwona sliczna - takiej szukałam dzisiaj u nas na giełdzie ogrodniczej, ale nie było. Kupiłam za to 3 szt tych jasno fioletowych - tez sie ciesze b tu moje pierwsze
Pozdrawiam !
Piękna wiosna u Ciebie! Sasanki przepiękne! Czemu ja ich nie mam....? ....hmmmm....
I obwódki bukszpanowe przy różach eleganckie! Ja do nowej rabaty z różami dałam obwódkę z szałwi deep blue. Ale bukszpan + róża to klasyka gatunku!
Pozdrawiam cieplutko!