Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Mala_Mi 17:06, 02 kwi 2014

I oczywiście nikogo nie chciałam urazić Ele Małej MI.. złośnicy jednej chyba wybaczycie...... a teraz gonię do ogrodu... i ciekawa jestem co tam knujesz nowego
Ivvvona 19:55, 02 kwi 2014

Żagwin po prostu wymiata. Warto było czekać 10 lat na ten efekt. A co do sasanek to też jestem ciekawa ich uprawy. Może i skalniaki wyszły z mody, chociaż nie wszyscy się z tym zgadzają, rośliny skalne są bardzo ładne i wiosną mają swoje 5 minut. Ty potrafiłaś je pięknie wyeksponować, na tych murkach wyglądają cudnie. Pozdrawiam
JoannA 20:07, 02 kwi 2014

Na takie widoki czekałam. Uwielbiam Twój ogród.
pozdrawiam
AgnieszkaW 08:04, 03 kwi 2014

Ewo, też lubię zapach fiołków, szkoda, ze tak krótko kwitną.

Gosiu, widziałam Twoje sasanki, są śliczne. Ja nic nie robię swoim sasankom, rosną sobie same i nawet się wysiewają...

Aniu - Mi, ja też, zanim o coś zapytam, wolę wrócić kilka stronek, czy już nie ma podobnej odpowiedzi i by po próżnicy nie narażać osoby na wielokrotne odpisywanie na podobne pytanie każdemu z osobna. Wiem też, że są nowe osoby, którym jednak czasem trzeba odpowiedzieć jeszcze raz i jeszcze raz, i jeszcze raz...Ot, samo życie forumowe...
AgnieszkaW 08:08, 03 kwi 2014

Iwonko, Joasiu, dziękuję Staram się, by moje murki były ozdobne nie tylko wiosną, ale przez cały sezon.

Iwonko, sasanki rosną sobie same, bez mojej ingerencji (poza przycięciem liści w lipcu/sierpniu)
Ivvvona 08:19, 03 kwi 2014

Domyślam się że ziemia w Twoim ogrodzie im pasuje Miłego dnia
Ania74 11:06, 03 kwi 2014

Witam, rzadko się odzywam, bo najczęściej nie mam czasu na zagłębienie się w wątek, a nie lubię się odzywać tak ot, "hej cześć, jestem pamiętaj o mnie... i zaglądaj" to nie w moim stylu - Mała Mi dobrze to ujęła na poprzedniej stronie.
Ale dziś cofnęłam się o dobrych kilka stron, żeby popatrzeć na ten Twój Cudowny Żagwin.
No i dowiedziałam się już czegoś (5-7 sadzonek obok siebie minimum, przyciąć po kwitnieniu) ale jeszcze mnie intryguje (bo mam parę żagwinów u siebie i mam z czym porównać). On Ci się rozrasta jednocześnie ukorzeniając nowe gałązki, czy to idzie wszystko z jednego krzaczka posplatanego z sąsiednimi? No i czymś go nawozisz?
Jest naprawdę imponujący
AgnieszkaW 19:51, 03 kwi 2014

Iwonko, tak właśnie jest

Aniu, dzięki za odwiedzinki. Żagwinu niczym nie nawożę, naprawdę Czy on rośnie z jednego krzaczka, nie wiem dokładnie, bo nie byłam na tyle dociekliwa. Część się pewnie ukorzenia samodzielnie, ale na murku zwisa bez ukorzeniania się.
bartek_luberda 19:55, 03 kwi 2014

Też byłam na skalniaku
Bogdzia 20:01, 03 kwi 2014

Ten zagwin może sie śnic po nocach , cudo spadające z murku , fantastyczny.Pozdrawiam.