Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Kasik 07:29, 15 kwi 2015

Wiosna w jurajskim- piekna. Santolinę pomyliłam z lawendą, którą tak tnę. Sasanki kosmate wpisują sie pieknie w klimat kamyków, u mnie tak by się nie prezentowały.

Pisałaś u Bogdzi o prymulkach z dzieciństwa- po opisie myslę, że je mam. Dostałam od mamy z ogródka. Jeśli to one, a chciałabyś je mieć- rzeknij słówko.
wkleję zdjęcie i jak poogladasz to usunę.

Buziak

AgnieszkaW 15:27, 15 kwi 2015

Ewo, również pozdrawiam

Kasiu, owszem, to te pierwiosnki, ale ich nie chcę do ogrodu, bo mi kolorystyka nie pasuje, niemniej miło je wspominam i dziękuję za dobre chęci Na owe czasy był to bardzo popularny kwiatek, u nas też były.

Margaret_ka 21:05, 15 kwi 2015

Ach te zachwycające widoczki w Jurajskim... pięknie.
Ten strumyczek jest wspaniały.
Bogdzia 21:10, 15 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Ewo, również pozdrawiam

Kasiu, owszem, to te pierwiosnki, ale ich nie chcę do ogrodu, bo mi kolorystyka nie pasuje, niemniej miło je wspominam i dziękuję za dobre chęci Na owe czasy był to bardzo popularny kwiatek, u nas też były.

To jednak miłe ze Kasia przeczytała u mnie a u Ciebie zaproponowała ze Ci przysle.Kolory mogą nie pasowac ale wspomnienia zawsze miłe a i pierwiosnek śliczny.
Viola 09:20, 16 kwi 2015

Wpadłam do Ciebie i zadyszki dostałam, co za widoki - jak zaczarowanym ogrodzie, tyle miejsc do zobaczenia, tyle zapachów latem, tyle kryjówek przed światem. RAJ
P.S. Zostanę, po cichutku usiądę, nie będę przeszkadzać
Milka 17:11, 16 kwi 2015

Agnieszko dzięki, to rzeczywiście ta roślina nie wiem skąd się wzięła, ale pięknie zadarnia, zatem mniej chwastów i super wygląda, efektowna jest i ciekawe ma właściwości, poczytałam sobie; po sanotolinę jadę w sobotę, bo tez tam dokupię jeszcze 3 azalie, z tych nowości holenderskich
Ivvvona 21:17, 16 kwi 2015

Jak zwykle piękne widoki pokazałaś, sasanki prześliczne. Pozdrówka
Agania 12:31, 17 kwi 2015

Przyszedł czas na sasanki, obok nich wiosenne fiołki, ładnie się komponują wśród skalnych poduch
U Ciebie sasanki w pełnym słońcu, moje pokazałam wieczorową porą kiedy zamykają kielichy na dobrnoc
agata19762 13:03, 17 kwi 2015

cudne sasanki też bardzo je lubię
07_Rene 13:12, 17 kwi 2015

Renatko, to może te liche Boniki połącz ze sobą w jeden krzak, np po dwie sztuki?

Przycięłam je połowę niżej niż Ty swoje i widzę, że nawet ruszyły z kopyta. Liczę, że się ładnie rozkrzewią.
Podobnie Pastelle przycięłam i wypuściła mnóstwo nowych pędów od samej podstawy.

Pięknie u Ciebie