Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 00:06, 25 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Noce już zimne to nie ma sie co dziwic że kwiaty mniejsze bo przecież róże lubią ciepło i słoneczko, w następnym roku pokaze na co ją stac.Pozdrawiam Małgoś serdecznie.

Mam taką nadzieję..
Pozdrawiam
Margarete 00:09, 25 wrz 2013

Debra napisał(a)

Oj wszystkich, wszystkich
Nie da rady wejść do centrum i nic nie kupić.A ogrody mają to do siebie, że zawsze można coś przesadzić, dosadzić zmienić, zamienić

Sto stron, sto roślinek powinno być nowych. Żartuję ale następnych stu szybko życzę

Dzięki że wpadłas Debro. Z tymi 100 nowymi roslinami to nie bedzie problemu... własnie podsumowałam i posegregowałam nowokupione cebule i jest ich...297 szt do wsadzenia w najbliższym czasie a więc mogę jeszcze "natrzaskać" stron a stron......
Margarete 00:11, 25 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Malgosiu a ja dalej czekam na fotki

Marzenko witam. Nie gotowe jeszcze wszystko to nie ma co focić....jak bedzie skończone to pokaże z przyjemnością.
Buziaki
Margarete 00:24, 25 wrz 2013

Dzisiaj wpadłam na troszke do ogrodu i posadziłam rosliny kupione w sobote na giełdzie oraz wyrywałam darń na nowym miejscu. Podcinałam chabazie od sasiada bo wyłażą do mnie i póki był tam trawnik to sobie rosły po mojej stronie płotu ale teraz jak beda moje nasadzenia to by mi w ich cieniu nic nie urosło. Wywyoziłam potem te chabazie poza ogród taczką i wywaliłam wszystko po drodze przed domem, a było już ciemno więc miałam za swoje - podwójna robota .... A moi sąsiedzi pomyslą że jestem nienormalna i po ciemku po ogrodzie z grabiami i taczką latam....
Tu niestety jest wyższość domów wolnostojących nad segmentami, ja jestem u siebie w ogrodzie cały czas pod obstrzałem sąsiadów. Ale nie przejmuję się co o mnie myslą, przecież nie robie nic złego nikomu że sobie po nocy grabię czy kopię w ogrodzie.... Raz tylko odpaliłam sąsiadce, która którejś niedzieli zasatała mnie przy pieleniu i miała mi za złe to albo litowała sie że muszę tak pracowac w niedziele... odpowiedziałam że dla mnie to jest niedzielna przyjemnośc a nie praca bo ogród to moje hobby i w tygodniu nie mam czasu na realizowanie sie w tym moim hobby.
Tak więc dziś w ramach hobby grabiłam trawnik przed domem po nocy.......

Margarete 00:32, 25 wrz 2013

Przeliczyłam i posortowałam cebule..... rany boskie .... wyszło mi do posadzenia 297 sztuk.....w tym dużo malutkich cebulek krokusów i przebisniegów........a wię jest co robić. Dotychczas nie miałam ani jednej sztuki......sorry - miałam 1 tulipana od lat w tym samym miejscu, przesadzonego niechcący razem z krzewuszka z działki od rodziców.
Mam 90 tulipanów, 45 szafirków, 20 irysków, 70 krokusów, 32 czosnki, 14 narcyzów, 6 hiacyntów i 20 takich róznych innych cebulowych . Jak na moje prawie 350 metrów kw ogrod to i tak dużo.
Już się ciesze na to sadzenie i kwitnienie wiosną.
Margarete 08:10, 25 wrz 2013

grembosia napisał(a)
Fajny ten tema cebulowy, widać, że jeszcze lato się dobrze nie skończyło, a my już oczami wyobraźni widzimy wiosnę.

Kochana, ja do centrum ogrodniczego w ogóle nie zaglądam, bo z torbami bym poszła.
Ale jak to mówią niektórzy na O, nasze ogrody to chyba z gumy są...

Pozdrawiam Małgosię, która zawsze zostawi u mnie taki ciepły komentarz...bardzo to budujące, dziękuję.

I ja pozdrawiam rownież, atwój ogród i w ogóle całe jego otczenie, te murki, te pergole - wszystko to zasługuje na same pochwały
popcorn 09:04, 25 wrz 2013

prawie 300 cebul? Zaszalałaś, Małgosiu!
A grabienie w nocy - wymiata Ja niby domek jednorodzinny, ale sąsiedzi też mnie widzą non stop :/ czekam aż cisy urosną... trochę poczekam
k.
Margarete 09:34, 25 wrz 2013

popcarol napisał(a)
prawie 300 cebul? Zaszalałaś, Małgosiu!
A grabienie w nocy - wymiata Ja niby domek jednorodzinny, ale sąsiedzi też mnie widzą non stop :/ czekam aż cisy urosną... trochę poczekam
k.

paniprzyroda 22:31, 25 wrz 2013

Faktycznie, Małgosiu, będziesz miała co sadzić, ale za to wiosną jak te cebulowe będą nas cieszyć! Ja też już powiedziałam sobie stop z cebulowymi. Chcę plastikowe doniczki obsadzić białymi tulipanami, bo mają marne szanse w gruncie ( nornice ). Doniczki przykryję drobną siatką i zadołuję. Kiedy wiosną cebulki zaczną kiełkować, wykopię, zdejmę siatkę i wstawię do niebieskich ceramicznych donic. Do róż dodam czosnki, a mam ich trochę. A porządki w ogrodzie robię, kiedy mam na to czas, niekiedy także w niedzielę, tyle że mnie mało sąsiadów widzi. Pozdrawiam, słoneczka życzę.
Margarete 10:23, 26 wrz 2013

paniprzyroda napisał(a)
Faktycznie, Małgosiu, będziesz miała co sadzić, ale za to wiosną jak te cebulowe będą nas cieszyć! Ja też już powiedziałam sobie stop z cebulowymi. Chcę plastikowe doniczki obsadzić białymi tulipanami, bo mają marne szanse w gruncie ( nornice ). Doniczki przykryję drobną siatką i zadołuję. Kiedy wiosną cebulki zaczną kiełkować, wykopię, zdejmę siatkę i wstawię do niebieskich ceramicznych donic. Do róż dodam czosnki, a mam ich trochę. A porządki w ogrodzie robię, kiedy mam na to czas, niekiedy także w niedzielę, tyle że mnie mało sąsiadów widzi. Pozdrawiam, słoneczka życzę.

Oj, witaj Pani Przyrodo, witaj
nie masz swojego wątku wieć musze korzystać z okazji że ujrzę twój wpis u siebie lub u kogos innego
Mariolko, je tez chciałabym częśc tulipanów posadzic w donicach i zadołowac tak jak ty o tym piszesz. Nigdy tego nie robiłam ... mam nadzieje że sie uda miec samemu wthodowane ozdoby na taras na wiosne.
Ciesze sie jak dziecko z tych cebul ( jeszcze nie posadzonych..) i czekam na wiosne !!!
Pozdrawiam cię Mariolko !