Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Bogdzia 10:41, 26 wrz 2013

Mnie już sąsiedzi nie widza i mogę robic co chcę i kiedy chcę.To bardzo komfortowa sytuacja.Ja jeszcze cebulek nie sadzę bo wcześnie posadzone kiełkują przed zimą a potem marzna. Pozdrówka Małgoś.
Mathildis 13:04, 26 wrz 2013

Margarete napisał(a)

Dzięki że wpadłas Debro. Z tymi 100 nowymi roslinami to nie bedzie problemu... własnie podsumowałam i posegregowałam nowokupione cebule i jest ich...297 szt do wsadzenia w najbliższym czasie a więc mogę jeszcze "natrzaskać" stron a stron......

Ojej kusicie tymi cebulami........ a ja się bojam że kupię i nie zdążę posadzić.
Wiosną koniecznie fotki musisz zrobić ..... będzie cuuuuuudownie.
Mathildis 13:14, 26 wrz 2013

Margarete napisał(a)
Dzisiaj wpadłam na troszke do ogrodu i posadziłam rosliny kupione w sobote na giełdzie oraz wyrywałam darń na nowym miejscu. Podcinałam chabazie od sasiada bo wyłażą do mnie i póki był tam trawnik to sobie rosły po mojej stronie płotu ale teraz jak beda moje nasadzenia to by mi w ich cieniu nic nie urosło. Wywyoziłam potem te chabazie poza ogród taczką i wywaliłam wszystko po drodze przed domem, a było już ciemno więc miałam za swoje - podwójna robota .... A moi sąsiedzi pomyslą że jestem nienormalna i po ciemku po ogrodzie z grabiami i taczką latam....
Tu niestety jest wyższość domów wolnostojących nad segmentami, ja jestem u siebie w ogrodzie cały czas pod obstrzałem sąsiadów. Ale nie przejmuję się co o mnie myslą, przecież nie robie nic złego nikomu że sobie po nocy grabię czy kopię w ogrodzie.... Raz tylko odpaliłam sąsiadce, która którejś niedzieli zasatała mnie przy pieleniu i miała mi za złe to albo litowała sie że muszę tak pracowac w niedziele... odpowiedziałam że dla mnie to jest niedzielna przyjemnośc a nie praca bo ogród to moje hobby i w tygodniu nie mam czasu na realizowanie sie w tym moim hobby.
Tak więc dziś w ramach hobby grabiłam trawnik przed domem po nocy.......

Ja również z utęsknieniem czekam aż odizoluję się od sąsiadów, bo prawdę mówiąc najlepiej mi się właśnie w niedzielę pracuje - ale chowam się w najciemniejszy kąt żeby nikt mnie nie widział .
Wśród tygodnia jedna wielka gonitwa (praca, zakupy, szkoła, dom) i ani chwili spokoju bo ciągle ktoś coś potrzebuje. W sobotę dom trzeba ogarnąć, obiad zrobić i dopiero po 14 do ogrodu. Gdy w sobotę zbliża się 17ta (zdarzyło się już kilka razy) mój sąsiad woła: "sąsiadka to już niedziela prawie, odpocząć trzeba, co ty tam ciągle robisz?".
Anita1978 15:01, 26 wrz 2013

Ja też sadzę cebulowe późno-październik listopad
Margarete 17:00, 26 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Mnie już sąsiedzi nie widza i mogę robic co chcę i kiedy chcę.To bardzo komfortowa sytuacja.Ja jeszcze cebulek nie sadzę bo wcześnie posadzone kiełkują przed zimą a potem marzna. Pozdrówka Małgoś.

Witam, Bogdziu
no własnie ja tez wstrzymuje sie z sadzeniem może w październiku bedzie kilka jakichs słonecznych dni to wtedy wezme urlop (mam jeszcze dużo dni do wykorzystania) i spedzę je ogródkowo na pracy i odpoczynku. Cały czas czekam na złotą polska jesień....
Margarete 17:04, 26 wrz 2013

Mathildis napisał(a)

Ojej kusicie tymi cebulami........ a ja się bojam że kupię i nie zdążę posadzić.
Wiosną koniecznie fotki musisz zrobić ..... będzie cuuuuuudownie.

Cos ty, Mathildis zdazysz - dziewczyny sadzą nawet w listopadzie...kupuj koniecznie, bedziesz sie cieszyc wiosną
popcorn 10:55, 30 wrz 2013

Małgoś, ja tez jeszcze nie sadze... urlopu za pasem zazdroszcze

pozdrawiam!!
Margarete 13:50, 30 wrz 2013

Ojej ale mnie na forum dawno nie było, od czwartku chyba nie zagladałam ani do siebie ani do nikogo....
Wekend był boski pod wzgledem pogody ale byłam zajeta w piątek a w sobotę i niedzielę byłam u mojej wnusi więc nic nie robiłam w ogrodzie, ale zapowiedzi długoterminowe na przyszły tydzien sa jeszcze lepsze więc może jakis ..jesienny urlopik... bym sobie zafundowała i spedziła te osttatnie dni w swoim ogrodzie, nacieszyłabym sie jeszcze nim przed zimą....
Bogdzia 12:42, 01 paź 2013

Małgoś miłej pracy w ogrodzie życzę a do Ani się wybierasz?
paniprzyroda 21:44, 01 paź 2013

Byłam, poczytałam, pozdrawiam. Planowanego urlopu sredecznie zazdraszczam. Słoneczka życzę!