Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

MalGosia 14:31, 18 lut 2018

dzień dobry,
ponieważ powolutku uczę się poruszać po O., a znalazłam kolejną osobę z okolic Łodzi - oczywiście przez przypadek, gdyż podziwiałam hosty zgromadzone w wizytówce Madzi, pozwoliłam sobie zostawić maleńki ślad i przesłać pozdrowienia
a już w szczególności mojej imienniczce!
ja dopiero jestem na etapie tworzenia ogrodu, szukam pomysłów i inspiracji, a Twój ogród, Małgosiu, to prawdziwa skarbnica wiedzy! - trawki są naprawdę w bardzo ciekawych aranżacjach!
coraz bardziej zaczynam się też przekonywać do buksowych kulek (Karola miała je świetne, ale wtedy, gdy powoli likwidowała ogród, mnie interesowały kolorowe i pachnące rośliny), gdyż są niezwykle eleganckie (zatem mus poszukać sadzonek u lokalnych sprzedawców)
a ja codziennie, w ramach "obowiązkowych" spacerów, 1x lub 2x dziennie, mam wycieczkę z piesią
Nikita 23:44, 18 lut 2018

Małgoś cudne, wiosenne słoneczko u Ciebie.
Oj, żeby ta wiosna jak najszybciej przyszła....
Buziaki zaostawiam
Margarete 19:10, 25 lut 2018

Nikita napisał(a)
Małgoś cudne, wiosenne słoneczko u Ciebie.
Oj, żeby ta wiosna jak najszybciej przyszła....
Buziaki zaostawiam

Dzisiaj słoneczko było jeszcze ładniejsze ale zimnica taka że wyszłam tylko nasypać jedzenie ptakom i ani kroku dalej. Kominek, kocyk, herbatka, TV, książka i .....błogie ale cieplutkie lenistwo
Margarete 19:18, 25 lut 2018

MalGosia napisał(a)
dzień dobry,
ponieważ powolutku uczę się poruszać po O., a znalazłam kolejną osobę z okolic Łodzi - oczywiście przez przypadek, gdyż podziwiałam hosty zgromadzone w wizytówce Madzi, pozwoliłam sobie zostawić maleńki ślad i przesłać pozdrowienia
a już w szczególności mojej imienniczce!
ja dopiero jestem na etapie tworzenia ogrodu, szukam pomysłów i inspiracji, a Twój ogród, Małgosiu, to prawdziwa skarbnica wiedzy! - trawki są naprawdę w bardzo ciekawych aranżacjach!
coraz bardziej zaczynam się też przekonywać do buksowych kulek (Karola miała je świetne, ale wtedy, gdy powoli likwidowała ogród, mnie interesowały kolorowe i pachnące rośliny), gdyż są niezwykle eleganckie (zatem mus poszukać sadzonek u lokalnych sprzedawców)
a ja codziennie, w ramach "obowiązkowych" spacerów, 1x lub 2x dziennie, mam wycieczkę z piesią

Witaj Małgosiu - imienniczko
Dzięki za miłe słowa na temat mojego ogrodu - ja mam kompletny misz masz ale to mój misz masz i go lubię. Zapraszam częściej i wirtualnie i w realu.
Wiem od Nikity że ty całkiem blisko nas jesteś i u Karoli zakupy ogrodowe robiłaś - załóż wątek, pokaż ogród a na pewno znajdziesz tu na forum wiele osób które pomogą ci w aranźacji roślin i wspólnymi siłami za chwilkę będzie cię cieszyć twój ogród. A skoro ujawniłaś się na forum i to w naszej łódzkiej grupie to nie ma mocnych ,- juź masz nas wszystkich tu z okolicy za przyjaciół i za towarzystwo do wspólnych wypadów na roślinne łowy albo do wspólnych spotkań w naszych ogrodach. Mamy fajną grupę sympatycznych ogrodomaniaków takich do tańca i do różańca
Pozdrawiam i zapraszam!
Margarete 19:21, 25 lut 2018

paniprzyroda napisał(a)
Masz słoneczko i wiosnę Jest nadzieja na powrót ciepełka

Póki co wróciła zima...niestety - i to jaka...brrrr u nas rano o 7.30 termometr wskazyal minus 15
Buziaki !

Margarete 19:22, 25 lut 2018

Ewik napisał(a)
Słoneczne foty ogrodu super ☺

Witaj Ewciu !
Dzięki że zaglądasz
JoannA 19:25, 25 lut 2018

Margarete napisał(a)

Póki co wróciła zima...niestety - i to jaka...brrrr u nas rano o 7.30 termometr wskazyal minus 15
Buziaki !

Zima już długo u nas nie zagości Małgosiu. Jeszcze z tydzień pomrozi, a później to już wyskoczymy do Naszych ogrodów. Ale się będzie działo
Pozdrowienia zostawiam
Milka 19:27, 25 lut 2018

Ojej, zimno, a chyba w takie mrozy, kijki odpuściłaś, Małgosiu pozdrawiam
Margarete 19:32, 25 lut 2018

Monka napisał(a)
Witaj Małgosiu wpadnij do mnie mam pytanko

Monia juź lecę - tylko nie wiem czy to jeszcze aktualne - nie zaglądałam na forum dawno...
Margarete 19:39, 25 lut 2018

Milka napisał(a)
Ojej, zimno, a chyba w takie mrozy, kijki odpuściłaś, Małgosiu pozdrawiam

Irenko witaj kochana ! Miło że zaglądasz
Oczywiście że odpuściłam - od początku lutego w ogóle mam mniej" na liczniku" bo zrobiłam dopiero około 45 km....a miesiąc już się kończy a przez te mrozy więcej pewnie do końca tygodnia nie zrobię.
Wy tam we Wrocławiu macie duuuuużo cieplej - mam informacje na bieżąco z pewnego źródła
Dzieci były u mnie od piątku wieczorem i wczoraj jak spadł u nas niewielki śnieg a temperatura była w ciągu dnia taka normalna bo około minus 5 to moja wnusia szalała w ogrodzie z radości z powodu tego śniegu, stęskniona za śniegiem ,
Ale dzisiejsza zimnica to już przesada, na noc zapowiadają u nas minus 18…..
Buziaki!