Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Madzenka 09:25, 06 paź 2013

Małgosiu piekny jest Twoj ogród jesienią.
Jesień nadchodzi dlatego aby nas powolutku przyzwyczaić do zimy.... A zima jest po to abyśmy czekały na wiosnę
Pozdrawiam
gierczusia 12:34, 06 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jesień nadchodzi dlatego aby nas powolutku przyzwyczaić do zimy.... A zima jest po to abyśmy czekały na wiosnę
Pozdrawiam

Aleś Madzenko to ładnie podumowała ... Ja siem tylko pytam... Czemuż ta zima taka długaaaaa ??
gierczusia 12:38, 06 paź 2013

Trawki rzeczywiście wyglądają pzreśliczne ... A właśnie przed momentem czytałam ,że czarny konwalnik pięknie wygląda z ziemowitami ....aaaaa....a Twoje konwalniki mega wypasione ...ja mam jednego boroka i na dodatek rosnąć mi nie kce

Buziaki ... Ładnie tak u Ciebie jesiennie
JoannA 18:39, 06 paź 2013

Małgosiu,
jesien u Ciebie zachwycająca, trawki dodają ogrodowi uroku, a u mnie po ostatnich mrozach nawet nie ma co obfocić. Mróz nie oszczędził ani jednego kwiatuszka, liście z drzew spadły zanim zaczęły się przebarwiać.
pozdrawiam cieplutko
Margarete 19:23, 06 paź 2013

Anita1978 napisał(a)
Ogród japoński piękny!
E
Ale Twój wcale niegorszy!

No coś ty Anitko.....miła jesteś....... ale.......
Margarete 19:25, 06 paź 2013

gierczusia napisał(a)
Trawki rzeczywiście wyglądają pzreśliczne ... A właśnie przed momentem czytałam ,że czarny konwalnik pięknie wygląda z ziemowitami ....aaaaa....a Twoje konwalniki mega wypasione ...ja mam jednego boroka i na dodatek rosnąć mi nie kce

Buziaki ... Ładnie tak u Ciebie jesiennie

Dzieki za miłe słowa Gierczusiu .......ja dopiero zaczynam..... to pierwsza wiosna, lato i teraz jesien w moim na nowo robionym ogrodzie.. a własciwie to dopiero pierwsza rabata............ ale ciąg dalszy sie robi...
Margarete 19:27, 06 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam

Ładnie to ujęłaś Mandżen......ja własciwie to lubie jesien, a juz taką jak była dzisiaj u nas czyli ze słońcem i piękna pogoda to wprost uwielbiam.
Pozdrawiam
Margarete 19:28, 06 paź 2013

JoannA napisał(a)
Małgosiu,
jesien u Ciebie zachwycająca, trawki dodają ogrodowi uroku, a u mnie po ostatnich mrozach nawet nie ma co obfocić. Mróz nie oszczędził ani jednego kwiatuszka, liście z drzew spadły zanim zaczęły się przebarwiać.
pozdrawiam cieplutko

Moje rosliny tez tracą liście zanim zdążyły sie przebarwić........szkoda, bo ma byc jeszcze troche słonecznej pogody i moglibysmy sie cieszyc kolorami jesieni.
Pozdrawiam Joasiu
Margarete 19:45, 06 paź 2013

Byłam na giełdzie przed hala sportowa w Łodzi i znów wróciłam z pełnym autem - kupiłam 5 hortensji Vanile freise + 1 hortensje Pinky - Winky oraz świecznice.

Pokażę gdzie będą rosły moje nowe hortki, na nowotworzonej rabacie pod płotem od strony sasiada, mając za tło jego ogród, juz troche dojrzalszy niz moj, a więc beda miały w tle nie moje co prawda ale już dorodne derenie, thuje i zielone berberysy. Poza tym na wiosne wzbogace je o wysokie trawy ustawione pomiedzy nimi oraz niższe trawy przed hortensjami. Pozazdrościłam Anie- art szpaleru hortek z trawami i teraz bede miec podobny u siebie .

Co myslicie o takim pomysle ?
Wystawa jest południowa czyli powinny miec dość duzo słonca choć jednoczesnie jest to miejsce ocienione troche przez wielkie dwa srebrne swierki rosnace obok i sciane lasu który daje cien a las rosnie tuz za ogrodem.
Margarete 19:56, 06 paź 2013

Korzystając z uroków dzisiejszej pieknej złotej polskiej jesieni i cudownego światła zamieszczę jeszcze kilka moich fotek- impresji jesienno-ogrodowych........

Na ostatnim zdjęciu to nawet ogon mojego psa załapał sie na jesienny portret........