Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 15:43, 13 lis 2013

Żurawki zmieniły troche kolor ale takie też sa ładne

jednoroczna lobelia na tarasie goni już jak widać resztkami sił ......i kwiatów............

Ale sama rabata i cały ogród generalnie wygladają jeszcze nieźle jesli chodzi o kolory.............

Margarete 15:46, 13 lis 2013

boguslaw_r_ napisał(a)
Macham.

odmachuję....i pozdrawiam
JoannA 17:10, 13 lis 2013

Małgosiu, bardzo mi się podoba Twój jesienny ogród. Soczysta zieleń trawy jakby to wiosna była. I roslinki jeszcze pięknie kwitną. Jestem zachwycona.
pozdrawiam serdecznie
Margarete 08:30, 14 lis 2013

JoannA napisał(a)
Małgosiu, bardzo mi się podoba Twój jesienny ogród. Soczysta zieleń trawy jakby to wiosna była. I roslinki jeszcze pięknie kwitną. Jestem zachwycona.
pozdrawiam serdecznie

Dzięki Joasiu , to jest mój tak naprawde pierwszy sezon w ogrodzie z innymi roslinami niż trawa i iglaki, z tymi wszystkimi bukszpanami, lawendą, hortensjami, żurawkami, trawami........ była pierwsza wiosna. pierwsze lato a teraz pierwsza jesień.............
paniprzyroda 07:19, 16 lis 2013

Najbardziej cieszy to co pierwsze, nowe i własnoręcznie zrobione. Śliczna jesień u ciebie. Krótko, bo jeszcze ogród czeka. Pozdrawiam cieplutko.
Margarete 16:14, 19 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Najbardziej cieszy to co pierwsze, nowe i własnoręcznie zrobione. Śliczna jesień u ciebie. Krótko, bo jeszcze ogród czeka. Pozdrawiam cieplutko.

witam i pozdrawiam !
Margarete 16:22, 19 lis 2013

Nic sie ogródkowego nie dzieje, praca i praca i powroty do domu po zmroku. Za to udzielam sie teraz towarzysko i kulturalnie, mam wiecej czasu na spotkania z przyjaciółmi, kino, teatr, wieczorne koncerty itp...
Jeszcze musze usypac kopczyki przy rożach, zabezpieczyc niektóre rosliny stroiszem i podsypac kora niektóre trawy.
Poza tym wylazły mi już cebulowe, nie wszystkie ale o ile dobrze pamiętam co gdzie sadziłam to sa to chyba krokusy, specjalnie posadziłam je na tyle blisko domu,zebym je wiosna widziała przez okno a one juz teraz pokazują zielone listki, czy im to nie zaszkodzi....
Boje sie żeby nie pomarzły, przykryłam je gałęziami świerkowymi i tyle........może przeżyją.
Bogdzia 17:02, 19 lis 2013

U mnie niektóre krokusy mają po 13 cm a inne tylko kiełki i mam złe doswiadczenia z takimi kiełkującymi wiec koniecznie przykryj , ja zrobię to samo. Pozdrówka.
Bogdzia 17:25, 20 lis 2013

Małgoś pozdrówka.
paniprzyroda 23:56, 20 lis 2013

Mnie powschodziły czosnki... Pozdrawiam.