Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Madzenka 06:32, 04 lis 2013

Pracowicie i miło spędziłaś weekend. Trzymam kciuki za zadołowane roślinki
Margarete 10:22, 04 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Pracowicie i miło spędziłaś weekend. Trzymam kciuki za zadołowane roślinki

Witam u mnie i pozdrawiam
Bogdzia 12:57, 04 lis 2013

Margarete napisał(a)
Dzisiaj dopołudnia było u nas cieplutko, słonecznie wieć razem z moimi dzieciakami buszowaliśmy ogrodowo, donice zadołowane, ostatnie rośliny przekopane i przesadzone, tarasowe donice wniesione do garażu, kolejne śmieci taczką wywiezione tylko lisci nam sie nie chciało juz grabić............może w nastepny weekend wyjade skosic trawe to sie uda zebrac je troche - ma byc ładnie i słonecznie. Teraz leje od popołudnia ale to dobrze bo tydzien temu sypałam nawóz jesienny i tak na dobra sprawe to od tego czasu nie popadało.

U mnie słoneczko piekne świeci. Miłego dnia Małgosiu.
Margarete 15:03, 04 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

U mnie słoneczko piekne świeci. Miłego dnia Małgosiu.

Wzajemnie Bogdziu
popcorn 13:26, 05 lis 2013

Małgosiu, a nie możesz zadołować całych donic z tymi trawkami? ja się boję trawki ruszać i im majstrować przy korzeniach tak późno.. one jednak delikatne są..
pozdrawiam!
Margarete 14:20, 05 lis 2013

popcarol napisał(a)
Małgosiu, a nie możesz zadołować całych donic z tymi trawkami? ja się boję trawki ruszać i im majstrować przy korzeniach tak późno.. one jednak delikatne są..
pozdrawiam!

Nie bo one stoją w dużych ceramicznych donicach na tarasie w kompozycji z innymi roslinami i musiałabym wielgachne doły kopac, nie pamietasz ich ? pokazywałam - oto one :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=97
gierczusia 15:07, 05 lis 2013

Jak doczytałam ,że masz 2 leynią wnusię , to prawie z krzesła spadłam......... Dałabym się zabić ,że masz koło 30 - tki

Ależ ten net nam figle płata .... Noo i jesteś młodziutka duchem ... To chyba komplement ...
gierczusia 15:08, 05 lis 2013

Margarete napisał(a)

Za zaproszenie dziekuję - wzajemnie ja też zapraszam, musisz kiedys Mariolko zrobic rajd po naszych podłódzkich i okolicznych ogrodach. Przyjedź do mnie - adres masz a ja zobowiązuje cie obwieźć po pozostałych ogrodach naszej "łódzkiej grupy", wszyscy na pewno przyjmą nas z otwartymi ramionami. Bedzie fajnie - obiecuję. A jest co ogladać....

Ja tu nie kcem nic mówić , ale jakowyś najazd Ogrodomaniaków na Łodż sie szykuje w przyszłym roku
gierczusia 15:10, 05 lis 2013

Margarete napisał(a)

Nie bo one stoją w dużych ceramicznych donicach na tarasie w kompozycji z innymi roslinami i musiałabym wielgachne doły kopac, nie pamietasz ich ? pokazywałam - oto one :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=97

Mnie ktoś dobry doradzał w kwestii zimowania wrażliwych roślin ,że największym problemem jest ich podlewanie.... Bo podobno wiele z nich pada z powodu przesuszenia....

To tylko tak , bo rozumię ,że problem jakowyś z donicami z trawkami wyniknął...

Buziaki
Margarete 16:14, 05 lis 2013

gierczusia napisał(a)
Jak doczytałam ,że masz 2 leynią wnusię , to prawie z krzesła spadłam......... Dałabym się zabić ,że masz koło 30 - tki

Ależ ten net nam figle płata .... Noo i jesteś młodziutka duchem ... To chyba komplement ...

Ale mi miło Elu ........... komplementy dostaję...............
A że duchem mam dopiero 30-tkę.........to najprawdziwsza prawda ....ciało co prawda juz sie nieco posunęło...........ale to tylko opakowanie...............