Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 10:07, 25 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Miłego weekendu Małgosiu.

Dziekuje,
Nie życze wzajemnie bo juz za późno i juz po weekendzie.
Spedziłam go pracowicie w ogrodzie, jeszcze zbierałam liscie z trawnika - 3 wory, jeszcze obsypywałam trawki korą, zabezpieczałam hortensje ogrodowe i inne roślinki przed zimą.
Akurat zdażyłam - bo dzis juz u nas śnieg spadł, co prawad na kilka dni tylko ale zawsze........
Życzę miłego tygodnia i pozdrawiam Bogdziu !
gierczusia 11:05, 26 lis 2013

Małgoś .. U mnie też śnieg ... A reszta Ogrodowiska jesze się cieszy ,że go nie ma.... A my tu Bidulki wystawione na pierwsze ataki zimy , brrrrrrr

Buziam
Lylly 12:41, 26 lis 2013

Margarete witam i widzę że marzenia mamy podobne, będę ci kibicować!
Bogdzia 19:22, 26 lis 2013

U mnie trawki nie sa zabezpieczone, może jutro się uda. I właściwie niech sie zima juz konczy bo nudno strasznie. Buziaki.
Margarete 00:12, 27 lis 2013

Elu -Gierczusiu - nie wiem jak u ciebie na Sląsku ale u nas z pierwszych symptomów zimy to juz tylko mróz został, śniegu nie ma za to zimno jest brrrrrr, dzisiaj grzecznie rano w zimowej kurteczce , czapce i rekawicach do pracy posuwałam, mimo że autem ale i tak zimnica była..........

Lylly - witam u siebie w watku. Już wiem gdzie masz ten swój wielgasny ogród, obejrzałam twoje zdjęcia i poznałam tę okolicę. Jesteś chyba drugą najbliższą poza Margolką z watku - Miejska Ogrodniczka - forumowiczką, spacerkiem 10- 15 minut do mnie Musimy wiosną spotkać sie u mnie, zapraszam

Bogdziu - masz racje, nudno bez ogrodowych prac i ogrodowych atrakcji. Ja eszcze musze zrobić kopczyki wokół róż,zabezpieczyć donice z thujami danica na tarasie i powiesić lampki świąteczne oraz wianek na drzwiach i ogrodowo mogę świętować Boże Narodzenie. Za to w domu - sajgon, ale jeszcze mesiąc to może sie wyrobię. A zima , przyjdzie, pobędzie i pójdzie, i tak trzeba mysleć. Pozdrawiam

Lylly 01:10, 27 lis 2013

Małgosiu, to faktycznie blisko, bo ja z domu 15min idę na działkę, może nawet mieszkamy koło siebie?
Madzenka 06:40, 27 lis 2013

Małgosiu w przyszly weekend zaczynamy święta w ogrodzie: lampki na domu, wianki, kokardki na trawach
Tylko nad aranżacją donic myślę i w ogóle nie mam natchnienia...
Mala_Mi 07:53, 27 lis 2013

Małgoś.. trzeba też odpocząć od ogrodu, potem człowiek bardziej sie z niego cieszy
Margarete 10:23, 27 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Małgosiu w przyszly weekend zaczynamy święta w ogrodzie: lampki na domu, wianki, kokardki na trawach
Tylko nad aranżacją donic myślę i w ogóle nie mam natchnienia...

No to ja tez czekam na Wasze pomysły, twoje, szefowej, Gagisi z Ogrodu o mocnych nerwach albo madzi z Ogrodu Magdalenka... miałyscie takie energwetyczne te dekoracje jesienne w pomarańczowych barwach że teraz nie moge sie doczekać żeby obejrzeć świąteczne
Margarete 10:23, 27 lis 2013

asc napisał(a)
Małgoś.. trzeba też odpocząć od ogrodu, potem człowiek bardziej sie z niego cieszy

Może i masz rację
Pozdrawiam