Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

gierczusia 22:00, 11 lis 2013

Margarete napisał(a)

Czuj sie zaproszona do nas Gierczusiu, na pewno pokżemy ci piekne mijsca jesli do nas wpadniesz, z Katowic do Pabianic gierkówką to ze 2 godzinki z groszkiem jedziesz a potem .......pomyśl tylko.... same przyjemności : Bogdzi -Rododendronowy, Anity - Ogród Anity z pieknymi różami i nie tylko, Popcarol - Ogród z tyloma rozmaitosciami i nową różanką, mój - najmniej ciekawy ale tez można rzucic okiem.........narobiłam ci apetytu ? ?? co ?? Zapraszam ! ( co prawda porządziłam sie i zaprosiłam cie rowniez nie do siebie ale mysle że dziewczyny to zaproszenie potwierdzą)

Nooo narobiłaś mi smaka przyznaję się bez bicia ... Mamy całą zimę na planowanie tych wszystkich przyjemności

Ale ochotę mam wiieeeelką .. I dziękuję za zaproszenie , jak cuś
Bogdzia 09:58, 12 lis 2013

Miłego tygodnia Małgoś.
paniprzyroda 19:25, 12 lis 2013

Zaglądam, pozdrawiam.
Margarete 09:34, 13 lis 2013

Hej, hej Gierczusiu, Bogdziu, Pani Przyrodo !

Dzięki że wpadacie do mnie, pozdrawiam Was i wzajemnie życzę miłego tygodnia !
U mnie ogrodowo nic się nie dzieje........
Wracam po zmroku, pracy w pracy nie brakuje, domowo też mam szeeerokie plany robienia porządków w garażu i piwnicy..............człowiek obrasta w rzeczy i tzw. "przydasie" w szalonym tempie i raz na jakiś czas trzeba zrobić czystkę....latem, wiosną, wczesną jesienią jest dużo pracy w ogrodzie i szkoda czasu i pogody na tego typu prace.....

Weekend upłynął mi pod znakiem ostatnich porządków w ogrodzie i przygotowania do zimy, został mi jeszcze przedogródek - ale to w najblizszy weekend - ma byc bezdeszczowo, może sie uda.

Nie wiem jeszcze tylko kiedy robic kopczyki na roslinach które nalezy zabezpieczyć jeszcze bardziej jak róże, trawy, nortensje ogrodowe itp.....czekam na sygnał tu na ogrodowisku..... mam przygotowaną korę, torf, gałęzie obciete ze świerka...... tylko nie wiem kiedy to robić...........

W niedziele zrobiłam kilka jesiennych zdjęć, może wieczorem wrzucę, póki co wracam do pracy
Pozdrawiam
Margarete 15:21, 13 lis 2013

Dorzucę kilka fotek z listopadowego ogrodu..............nie wygląda to jeszcze wszystko tak źle i szaro i buro, trawa jeszcze całkiem zielona a gdzieniegdzie trafi sie jakiś inny akcent kolorystyczny

Margarete 15:24, 13 lis 2013

Berberys green carpet - to już ani on ...green ani ....carpet, taki bardziej "potarganiec" z mnóstwem czerwonych owocków

Margarete 15:28, 13 lis 2013

Kalina zdobi ogród koralowo-rudymi liśćmi

a perukowiec też nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.....

no i moja irga, ktora przez cały rok nie bardzo mi sie podoba, późno dostaje liście i wiosną oraz latem wygląda nieciekawie, za to o tej porze roku przykuwa uwagę kolorami liści i owoców

Margarete 15:34, 13 lis 2013

Mam jeszcz nawet kilka kwiatków w ogrodzie - kwitną nadal niektóre zawciągi

oraz niezawodne gożdziki, które kupiłam i posadziłam kwitnące w Dzien matki i do tej pory mam na nich nieustajaco kwiaty, teraz już jest ich mniej ale kwitna nadal..... nie znam nazwy tych goździków, widziałam je również w kolorze rózowym, ale te moje egzemplarze szczególnie sie u mnie sprawdziły - zobaczymy jak będzie po zimie....

Margarete 15:38, 13 lis 2013

Kwitnące jeszcze wciąż rozchodniki, wrzosy i liriope ............

boguslaw_r_ 15:40, 13 lis 2013

Macham.