Bogdziu, na giełdzie akwarystycznej byłem kilka razy i można wejść bez problemu. Wejście kosztuje 10 zł za osobę (jeżeli pieszo) i 10 zł za samochód. Nie ma w tym logiki Zawsze jeżdzę samochodem ze znajomymi. A giełda kwiatowa też jest dostępna dla wszystkich. Koleżanka mieszka niedaleko i na każdą okazję kupuje tam kwiaty. Pozdrawiam.
Małgosiu, wpadłam z rewizytą widzę, że tez masz rabatę żwirkową, trawki, lawendki, czyli to co ja lubię najbardziej ciekawa jestem Twoich dekoracji świątecznych pozdrawiam!
Ja byłam taam Bogdziu kiedys dawno, dawno temu i teraz po wielu latach..... bilet dla osoby i auta kosztuje 3 zł, wpuszczja i hurtowników i detalistów. Co prawda jesli przy jakims stoisku tworzyła sie kolejka kupujacych to w pierwszej koilejności obsługiwano odbiorców typu kwiaciarnie ale ta zasada obowiązuje do godz. 8 a potem juz ajk leci. Giełda czynna jest od poniedziałku do piatku w godz, 5-7 a w soboty 5-9. Poza żywymi i sztucznymi kwiatami duzy był wybór ozdób światecznychi wianków oraz elementów do ich tworzenia, duzo było ładnych gwiazd betlejemskich, róznego rodzaju wstążek, donic, świaczników, dodatków, koszy wiklinowych, gotowych stroików itp. itd.
Ze względu na remont tego węzła połączenia nowobudowanej trasy jest utrudniony wjazd w ul. Demokratyczna i Paradna od ul. Rzgowskiej, lepiej jechac od Pabianickiej, ul. Straorudzka do ul. Ekonomicznej, potem Ekonomiczna do ulicy Granicznej, a nastepnie skręcić w ul . Równą, bo teraz wjeżdą sie na teren giełdy tylko od ul Równej, nie wiem jak wyglada wjazd od stronmy Urzędu Celnego bo tam budowa, rozkopy itp.
Bogdziu miałam dzisiaj ciekawych gości przy moim karmniku, zdjęcie niewyrażne bo robione telefonem ze sporej odległości, ale pozowały i dwia sójki. Poczęstowały sie , ,przekąsiły cos niecoś z karmnika i siedziały ptem obok z dobry kwadrans.