Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 01:09, 16 gru 2013

Chciałam jeszcze napisać,że dzisiaj mój pies dziś okazał sie wielkim "nieprzyjacielem" sikorek.
Jak był u nas śnieg w tamtym tygodniu to poza karmnikiem z ziarenkami powiesiłam na druciku skórkę od słoniny dla sikorek, potem sie ociepliło więc sikorki nie skorzystały z tej skórki i tak sobie wisiała, a dzisiaj moja suka wspięła sie na dwie łapy do góry .........i..........zeżarła beszczelnie tą słoninke, nie tykając drucika... widziłam to przez okno i już było za późno żeby interweniować........ ona jest wysoka jak stanie na tylnych łapach wiec bez problemu sobie poradziła..........musze wymyślić inne miejsce, niedostępne dla niej a jednoczesnie widoczne z okien salonu.
Margarete 01:13, 16 gru 2013

A teraz wrzucę fotki z innej beczki, dla poprawy nastroju ... rano na spacerze z psem rozbawił mnie taki widok :

Jakie uwodzicielskie to spojrzenie.....
paniprzyroda 01:45, 16 gru 2013

Hej, Małgosiu, widzę, że też nadrabiasz nocą... Pies łakomczuszek! Pozdrawiam!
Bogdzia 18:39, 16 gru 2013

Margarete napisał(a)
Chciałam jeszcze napisać,że dzisiaj mój pies dziś okazał sie wielkim "nieprzyjacielem" sikorek.
Jak był u nas śnieg w tamtym tygodniu to poza karmnikiem z ziarenkami powiesiłam na druciku skórkę od słoniny dla sikorek, potem sie ociepliło więc sikorki nie skorzystały z tej skórki i tak sobie wisiała, a dzisiaj moja suka wspięła sie na dwie łapy do góry .........i..........zeżarła beszczelnie tą słoninke, nie tykając drucika... widziłam to przez okno i już było za późno żeby interweniować........ ona jest wysoka jak stanie na tylnych łapach wiec bez problemu sobie poradziła..........musze wymyślić inne miejsce, niedostępne dla niej a jednoczesnie widoczne z okien salonu.

To wcale nie jest nieprzyjacielem sikorek tylko smakoszem słoninki. Sikorkom krzywdy nie zrobiła a one na dodatek tej słoninki nie chciały więc ona tu nic nie jest winna.
Bogdzia 18:40, 16 gru 2013

Margarete napisał(a)
A teraz wrzucę fotki z innej beczki, dla poprawy nastroju ... rano na spacerze z psem rozbawił mnie taki widok :

Jakie uwodzicielskie to spojrzenie.....

Gdyby to była pani Skoda albo jakaś inna ale to pan Nissan a taki pretensjonalny., ale rzęsy cudne.
kaisog1 23:25, 16 gru 2013

Gosiu wpadam i buziaki zostawiam

....jak zobaczyłam te rzęsy to od razu pomyślałam "ja takie chce!". Druga myśl "maż mnie zabije!". Trzecia myśl "będę zdejmować jak M będzie miał jechać autem...."
Margarete 00:45, 17 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

To wcale nie jest nieprzyjacielem sikorek tylko smakoszem słoninki. Sikorkom krzywdy nie zrobiła a one na dodatek tej słoninki nie chciały więc ona tu nic nie jest winna.

Miło mi że do mnie zgladasz...............już tak niewiele osób odwiedza mój watek, tym bardziej cenię sobie twoje wpisy Bogdziu
Ale kładę to na karb zawirowań przedświątecznych i braku tematów typowo ogrodowych do dyskusji.
Ja sama mam teraz nawał pracy w biurze a wcześniej czasem przy śniadaniu udawało mi sie zajrzeć tu i tam, teraz to niemozliwe bo praktycznie nawet na sniadanie nie mam czasu, chapsnę jakąś kanapke w biegu i tyle. Potem zakupy, porządki w domu, bieganina i na forum zostaje czas ukradziony ze spania... tak jak teraz ...jest godzina 0.45..........i na pewno już do innych watków nie zajrzę....

Pozdrawiam !
Margarete 00:46, 17 gru 2013

kaisog1 napisał(a)
Gosiu wpadam i buziaki zostawiam

....jak zobaczyłam te rzęsy to od razu pomyślałam "ja takie chce!". Druga myśl "maż mnie zabije!". Trzecia myśl "będę zdejmować jak M będzie miał jechać autem...."

Ja bym też sobie ....tak dla jaj....takie załozyła........ale nie mogę, kurcze bo ja firmowym póki co jeżdżę...
Pozdrawiam Gosiu, musze wpaśc do ciebie i zobaczyc co słychać..........dawno u ciebie nie byłam........
Margarete 00:51, 17 gru 2013

A teraz prapremiera...........pokaże mój pierwszy własnoręcznie zrobiony wianek świąteczny, w rzeczywistości jest ładniejszy niż na fotce, ale robiłam zdjecie telefonem bo mój aparat popsuty ( czeka na wysłanie do serwisu...... juz jakis czas czeka.........i jak jest potrzebny to mi sie o tym serwisie przypomina.........)

Oto On (te jasne bombki sa wszystkie w jednym kolorze tylko na fotce jakoś tak byle jak wyszło) :
Margarete 00:54, 17 gru 2013

Bedzie wisiałw przedpokoju / wiatrołapie to znaczy na drzwiach wejściowych ale od wewnatrz, jako przeciwwaga tego własciwego wianka powieszonego od zewnątrz. Ten zewnętrzny bedzie na jodle.