Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

barbara_kraj... 00:47, 03 lut 2014

Małgosiu, perukowiec Twój mi się podoba
Ja do ogórków dodaję estragon i liście czarnej porzeczki lub wiśni. Oczywiście poza koprem, czosnkiem i gorczycą
Anita1978 07:08, 03 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Anitka to moze bym się z Tobą zabrała w wiadomym miejscu na Rzgowskiej?????Nie musiałabym brac eMa na to spotkanie.

Bożenko, nie ma sprawy . Dlatego piszę
Margarete 15:55, 03 lut 2014

Nikita napisał(a)

Ty lubisz słodycze, ja lubię słodycze...taki 6 kilowy tort wystarczy...jak myślisz....

Ojejku 6.....kilo!!??!! .........Nikita nie przesadzasz
Margarete 15:57, 03 lut 2014

Anita1978 napisał(a)
Zabiorę własną nalewkę

Anitko, miło mi bedzie cie goscic i z nalewka i bez....
Juz sie ciesze na nasze spotkanie !
Fajnie że "dostraczysz" do mnie Bożenke
Margarete 16:00, 03 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Małgosiu, perukowiec Twój mi się podoba
Ja do ogórków dodaję estragon i liście czarnej porzeczki lub wiśni. Oczywiście poza koprem, czosnkiem i gorczycą

Perukowca też lubie bardzo choc ostatnio mocno go trzymam w ryzach i usiłuje okiełznąc , bo odkad jestem na Ogrodowisku i mam wiedze na jego temat to wiem ze za moment wyrosnie mi wielgachny a takiego bym nie chciała.

Do ogórków estragonu nie dodawałam, warto zapamietac i spróbowac. Natomias liscie wiśni, porzeczki itp dodaje tez ale tylko jak kisze w kamiennym garnku, tak do zjedzenia na szybko, do słoików nie dokładałam lisci bo mi sie wydawało ze mi sie wtedy szybciej psuja...........
Pozdrawiam Basiu !
JoannA 17:49, 03 lut 2014

Margarete napisał(a)

Póki co to to co najładniejsze w moim ogrodzie to jest za płotem i nie jest moja zasługą, ale powolutku staram sie "dopasowywać" zawartość ogrodu do otoczenia za płotem, jestem na dobrej drodze..........

Jesteś Małgosiu na bardzo dobrej drodze Przy takim zaangażowaniu i pracowitości to już wkrótce stwierdzisz, że to jednak otoczenie nie pasuje do ogrodu. Bo ogród masz coraz piękniejszy.
Poczytałam o nowych planach, mnie też się marzy różanka ale muszę to dobrze przemyśleć. Jeśli przezimują te sadzone wiosną 2013 to chyba się jednak skuszę.
buziaki Małgoś zostawiam
Madzenka 19:39, 03 lut 2014

Już się nie mogę doczekać Waszej imprezki!
Mala_Mi 22:54, 03 lut 2014

Ale impreza... i tort 6 kg... ale pokusa.....
Margarete 15:33, 04 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Już się nie mogę doczekać Waszej imprezki!

Pakuj sie i przyjeżdżaj Marzenko, to tylko 200 km od ciebie do mnie z czego juz ponad połowa jest po nowej drodze ekspresowej S8, sama jechałam w miniony weekend do - i z Wrocławia. Super że ją juz oddaja po kiawałku, juz jest lepiej a co dopiero jak oddadzą całośc. Wtedy jadąc z Wrocka w kierunku Warszawy zjeżdzać bedziesz na węźle Róża i od zjazdu do mnie pod dom jest 5 ,5 km.
Zapraszam!
Margarete 15:35, 04 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ale impreza... i tort 6 kg... ale pokusa.....

Ty też Aniu wskakuj w auto i przyjeżdżaj. Co prawda od ciebie do mnie troche dalej i nie ma bezpośredniej autostrady ani ekspresówki ale jakby sie uparł to też da radę, kawałki autostrady juz sa.
Zapraszam!