To prawda ale wasza wrocławska grupa tesz nawiazała między sobą fajne więzi, spotykacie sie często, macie wiele tematów na pogaduchy nie tylko ogrodowiskowe...to miłe jest
Marzenko - dzisij wkopałam 6 kolejnych bukszpanów na moja trawiasto-kulkowo-żwitkowa rabate. Potem je wykulkowałam i obsadziłam trawami oraz ciemiernikami ( inspiracje od ciebie )
Miałam do dyspozycji fragment rabaty o kształcie zblizonym do trójkata więc posadziałam nastepująca kompozycje małych (o) i duzych kulek (X):
X
X o
X o o
Mysle że będzie ładnie, na razie trawy przycięte i nieduże kepy ( bo sadzone dopiero rok temu)
ale jak ruszą i dojda do tego stipy ( mam duzo sadzonek więc będzie ze stipami na bogato) to powinnam uzyskac zamierzony efekt.
a ja mojej stipy ostatecznie nie wysiałam zamotałam się organizacyjnie, a potem wydawało mi się już za późno... będę miała na przyszły rok. Albo wysieję do gruntu jak jest napisane na opakowaniu.
Małgoś, a jak teraz wyglądają Twoje sadzonki?
Wzajemnie tobie tez miłej niedzili !
Dzisiaj dopołudnia byłam z koleżankami z pracy na giełdzie pod halą sportowa ( maja mnie za "fachowca" od roslin......... wszystko przez to forum i faskt że dużo sie wymadrzam na tematy okołoogrodowe )
Było zimno i wietrznie, ale popołudniu poszłam jednak popracowac w ogrodzie i dałam czadu z tymi bukszpanami, ale na foty juz było za późno bo ściemniło sie.
Jutro porobie i wstawie
Małgoś. Zaskoczyłaś mnie i nie wiem, co napisać... Miałam wielką ochotę na własną stipę, ale kiedy zaczęła chorować młodsza Córeczka, jakoś straciłam ochotę na cokolwiek... i dlatego nie wysiałam moich nasion. Wiem, że miałaś hurtowe ilości do pikowania i dziękuję, że chciałabyś się ze mną podzielić. Nie mam niestety nikogo, kto by mógł odebrać taki prezent... Pomyślimy i może uda się wysłać na mój koszt. Reszta na pw. Usciski, Niewidzialna Ręko
Hej,
pokaż jak wyglądają posadzone bukszpany Teraz żałuję, że nie hciałam, jak zobaczyłam u Magdy jakie są cudne i wielkie!! uch:/
Stipy zazdroszczę, ja siałam rok temu i sadzonki jakoś niespecjalnie rosły i do tego roku przetrwały ze 3 no trudno, inne trawy mam
Buziam!