Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

paniprzyroda 05:29, 01 maj 2014

Małgoś, zostawiam pozdrowienia majowe i uciekam do ogrodu. Szkoda, że jeżówki nie wyszły. Wysieję wszystkie pozostałe nasiona do gruntu, więc będą różowe i białe. Jak się udadzą, będą sadzonki wczesną jesienią
Margarete 20:52, 01 maj 2014

ana_art napisał(a)
hmmmm a gdzie Ty angelique kupowałaś? bo u mnie w dyskontach nie było

Chyba jednak masz racje Anetko, angalique kupowalam jednak w sklepie internetowym
Pozdrawiam majowo !
Margarete 20:54, 01 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)
Małgoś, zostawiam pozdrowienia majowe i uciekam do ogrodu. Szkoda, że jeżówki nie wyszły. Wysieję wszystkie pozostałe nasiona do gruntu, więc będą różowe i białe. Jak się udadzą, będą sadzonki wczesną jesienią

Dzieki bardzo, milo ze mnie wesprzesz jezowkowo.
I ja pozdrawiam !
Anita1978 21:03, 01 maj 2014

Ja mam dużo jeżówek! A jakie byś chciała? To ci ukopię! ukopuje się je czy jak???
Margarete 03:08, 02 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Ja mam dużo jeżówek! A jakie byś chciała? To ci ukopię! ukopuje się je czy jak???

Dzieki na pewno skorzystam.
Margarete 03:16, 02 maj 2014

Dzisiaj w ramach majowki zabralam rodzine na spacer do lodzkiego ogrodu botanicznego, zachecona obwieszczeniami o zakwitnieciu ponad 50 tysiecy szt tulipanow. Niestety w tym roku wiosna jest wczesna i tulipany byly - owszem- i to nawet w duzych ilosciach ale podsuszone juz przez slonce, przekwitajace.........szkoda...........

Za to pieknie prezentowala sie aleja bzow w pelni kwitnienia oraz niezapominajki we wszystkich mozliwych odcieniach niebieskiego koloru ale tez i rozowego, bialego............w jednym miejscu byla nawt taka niezapominajkowa rzeka............

Margarete 03:23, 02 maj 2014

W pozostalych aspektach lodzki ogrod botanicznz pozostawia jednak wiele do zyczenia, chociaż wczoraj był bardzo bardzo oblegany przez odwiedzających.Balagan miejscami ogromny, chwasty, nie scieta trawa w wielu miejscach, brak tabliczek i taki ogolny rozgardiasz, choc to wielki teren i pewnie trudno jest utrzymac porzadek, ale ladnie zrobiona jest tylko czesc od wejscia, im glebiej w ogrod tym gorzej...........a moze to mnie sie tak wyostrzylo spojrzenie po ogladaniu tu na O. samych tylko zadbanych i pieknych ogrodow..........
Bea 03:51, 02 maj 2014

Małgosia i Ty też dzisiaj nocny Marek.
Margarete 10:29, 02 maj 2014

Bea napisał(a)
Małgosia i Ty też dzisiaj nocny Marek.

Ale i ty jeszcze tez nie spałaś...........
Luiza 20:59, 02 maj 2014

Witaj Małgosiu. Co do ogrodu botanicznego mam takie samo zdanie. Ze względu na pracę w rejonach ogrodu przynajmniej raz w roku chodzimy tam na spacer. Któregoś roku ( era przedogrodowiskowa ) chciałam znaleźć ogród japoński i okazało się, że właśnie jestem w tym miejscu. Okropność. Bałagan, trawa nie skoszona, a drzewa niepoprzycinane. Tak jest chyba zawsze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies