Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 23:42, 04 maj 2014

Wychodzą hosty przy czym niektóre o bardzo energetycznych kolorach liści...........też poprzykrywałam je na noc..........

Margarete 23:46, 04 maj 2014

Azalia japonska - jedna z moich 4 sztuk już prawie rozkwitła, pozostałe jeszcze w pąkach. Ta azalia tak naprawdę jest w karminowo-czerwonym kolorze ale na fotce wyszła jakas taka buro-czerwona....

I kalina szczepiona na pniu w pełnej krasie.............alez ona bosko pachnie............

Loosiuu 23:48, 04 maj 2014

To zielsko to Podagrycznik. Musisz wkopać jakąś barierę przy płocie, albo herbicydem popsikać inaczej syzyfowa praca.
Margarete 23:50, 04 maj 2014

Nowy nabytek złotlin japoński dostał miejsce na rabacie pod lasem i zadanie rożświetlenia kolorem kwatów tego zakątka

Wiśnia japońska jeszcze w kwiatach

Niektóre tulipany wciąz w pąkach - stanowią dla mnie nadal niespodziankę bo nie pamietam ktore to są, a kwitną u mnie pierwszy raz
Margarete 23:52, 04 maj 2014

Loosiuu napisał(a)
To zielsko to Podagrycznik. Musisz wkopać jakąś barierę przy płocie, albo herbicydem popsikać inaczej syzyfowa praca.

Dzięki Filipie za rade, psikne w takim razie delikatnie randapem, oslaniając inne rosliny tam posadzone, bo rzeczywiście rozłazi sie to dzidostwo od tamtej strony jak nie wiem co.
Margarete 23:58, 04 maj 2014

Moja niedokończona rabata z hortensjami, kulkami z bukszpanu, miskantami i czerwonolistna zurawką. Czekam na uzupełniająca dostawe carexów, bo nie dosłali mi w zamówionej paczce z zurawkami, teraz muszą na własny koszt dosyłac.... posadze je tam gdzie stoją doniczki i dopiero zrobie kanciki oraz wyściółkuje całosc korą.

Krys - na ostanimi zdjęciu widac turzyce ice dance od ciebie

Margarete 00:02, 05 maj 2014

I takie tam.............inne ogrodowe widoczki.......wiosna..........po prostu wiosna......nawet mój pies sie niechcący w kadr załapał

Anita1978 07:49, 05 maj 2014

Loosiuu napisał(a)

Cholera, też to mam!
Małgoś
Rabaty świetnie już wyglądają! Muszę taką kalinę kupić!
U mnie dzisiaj był przymrozek! Poprzedniej nocy okryłam co nieco, a klony i tak ucierpiały, więc tej nocy nie okrywałam nic, co ma być to będzie, trudno! Później zrobię obchód to zobaczę co i jak! Na razie nie stresuje sie!
Miłego dnia! Dziś słońce ( jak zwykle w robocze dni....) wiec dzień zapowiada sie piękny!
Zielona 08:08, 05 maj 2014

Dzień Dobry Dopiero dzisiaj obejrzałam wczorajsze widoczki. Moja kalina nie pachnie Ma co prawda inne kwiaty, ale... bezwonne... Na szczęście miejsca mam tyle, ze pachnącą kalinę gdzieś zmieszczę Pozdrawiam i... dobrego dnia, Małgoś.
Bogdzia 08:22, 05 maj 2014

Margarete napisał(a)
Bogdziu - Bożenko a te zdjęcia są specjalnie dla ciebie - powojnik bylinowy od ciebie i rododendron tez od ciebie - zbiera sie już do kwitnienia, najpierwszy ze wszystkich moich 5 sztuk rh. Wybacz te chwasty widoczne za nim ale to zielsko przełazi mi zza ogrodzenia od strony lasu i walcze z nim bez przerwy.

Małgosiu myślę ze ten rh to nie jest ode mnie ja Ci dałam Percy Wisseman a to nie jest on , pokaż inne moze go znajdziemy , powinny mu już popękac pączki.