Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

popcorn 21:45, 30 maj 2014

hehe Koszyk już u mnie, pusty nie przyjechał
Małgoś jak tam, sadzisz? Dzisiaj po południu nareszcie pogoda była świetna

pozdrawiam, miłego weekendu!
Madzenka 22:53, 30 maj 2014

Małgosiu a jakieś postępy w rabatach są? Może jakieś fotki, nieśmiało zapytam?
Nikita 00:04, 01 cze 2014

Małgoś...ogródkowo działasz? Pogoda super...nie za gorąco...nie za zimno...podłączam do prośby Marzenki o fotki..
Buziam.
popcorn 15:32, 01 cze 2014

Jak wyżej miłego dnia!
Margarete 15:20, 02 cze 2014

Popcarol, Marzena2007, Nkita, Bogdzia miło mi ze do mnie zaglądacie, dziekuje za pozdrowienia ale ja mimo piekneh pogody w miniony weekend nie robiłam w ogrodzie absolutnie nic, doniczki z podarowanymi i z kupionymi wczesniej roslinami czekaja na posadzenie, podobnie jak i stipy.........

Ostatni weekend spedziłam z moimi dzieciakiami, ale tez poniekąd troszę w klimacie ogrodowiskowym poniewaz odwiedzilismy wspólnie Arboretum w Wojsławicach. Byłam tam pierwszy raz, ale na pewno wrocę. Arboretum jest duże, ma róznorodne nasadzenia no i jestem bardzo ciekawa tych kwitnących łanów liliowców w lipcu.......oni przeciez specjalizyuja sie w nowych odmianach, zdobywaja medale na swiatowych konkursach urody liliowców, ale na dzien dzisiejszy tylko kilka odmian zaczynało kwitnienie. W lipcu musi byc tam liliowcowo i bosko

Margarete 15:25, 02 cze 2014

Aktualnie kwitły ostatnie już rododendrony, wielgaśne i kolorowe - prawie jak u Bogdzi........z tym że większośc azalii i rh była juz przekwitnięta, kwitły czarne bzy, jaśminy, mnóstwo bylin w tym wiele odmian żurawek no i królowały hosty, w tysiącach odmian, kolorów i wielkości. Dużo było ładnych szczepionych form drzew, klonów, wiązów o różnokolorowych lisciach, pieknie wyglądały nasadzenia wokół oczek wodnych i stawów etc
Generalnie wycieczka udana.... no i ten zapożyczony krajobraz z pagórkami i górami w tle.....nam głodnym takich widoków tu na Mazowszu brakuje więc zachwyca i samo arboretum i jego piękne położenie ....

Margarete 15:35, 02 cze 2014

Fotek z własnego ogrodu brak, inne ale powiązane tematycznie z ogrodowiskiem muszą je zastąpić
Edukacja ogrodowa zaczyna sie w młodym wieku ....mama, ja i wnusia przy hostach....

Widoki śliczne dookoła az dech zapiera .........

Jedna z bylinowych rabat w biało-srebrno-niebieskich odcieniach

Trzy pokolenia.......

A nawet cztery....

Margarete 15:37, 02 cze 2014

Podobała mi sie biała kłosówka oraz ta turzyca której fotke zamieszczam

Ale niestety w sklepiku ich nie widziałam, kupiłam za to jedna ciekawa odmiane hosty o złotych brzegach
malgorzata_s... 15:45, 02 cze 2014

Ale fajna wyprawa. Nigdy nie byłam w Wojsławicach Widziałam tylko w Mai a teraz u ciebie Pozdrawiam Gosiu. Jeszcze w Pisarzowicach nie byłam pytać o Kondziową azalie ale pamiętam
Pozdrawiam
gierczusia 16:14, 02 cze 2014

Chciałam o stipę zapytać ... Przed chwilą dzwoniłam do szkółki z zapytaniem o stipę ,źeby fieszzz.... klamki nie pocałować .. A on się mnię pyta : jaki gatunek stipy mnie interesuje.. Kopara mi opadła ..eeeee... Pomóż .. Jakie masz stipy ??? I czy znasz jakoweś inne ?
Buziaki