Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 01:17, 01 sie 2013

Bogdzia napisał(a)
Nie było mnie troszke u Ciebie ale juz nadrobiłam . Pięknie umiesz zachęcic do zwiedzania, ma się ochotę od razu tam jechac. Pozdrawiam Małgosiu.

A teraz fotki z dedykacją - Bogdziu róża od ciebie ( Milky Way) wznawia kwitnienie, miała przerwę i teraz ponownie ma wiele pąków

Margarete 01:21, 01 sie 2013

Anitko - żurawki podzieliłam na 4 i mimo afrykańskiego upału w sobote i niedziele gdy je sadziłam to radzą sobie nieźle, troche oklapły ale mam nadzieje że wstana.... teraz u nas akurat pada letni deszczyk, nie za mocno ale juz od dłuzszego czasu więc powinny ożyc, bo podlewam je solidnie z węża no i kompostu im poddałam

a jedna z nich która ma najwiekszy cień to juz całkiem "stanęła " o własnych siłach

Margarete 01:25, 01 sie 2013

Na koniec jeszcze pokażę moje kolejne zakupy które dotarły dzis do mnie paczką :
zurawki w dwóch odmianach, zawciąg o brunatno-czerwonym kolorze listków i miskanty
Juz zaczyna sie po woli robic ciasno na mojej rabacie ...pora wyhamować z tymi roslinami... tak sobie powtarzam, ale.....chyba wszyscy tu na O mnie rozumieją.... rozsadek jedno a chciejstwo drugie....jak zuważyła dzisiaj Anita pora na terapie..

popcorn 08:27, 01 sie 2013

Jak dla mnie na terapię chyba za późno potrzebuję pilnie nową działkę żeby się pomieścić z wszystkimi chciejstwami, które rosną jak szalone
Widzę że też szalejesz zakupowo Ładne miskanty i żurawki, miskanty to chyba morning light, a ten większy, jakiś chiński? Zamówiłam sobie na alle kilka hortensji, zobaczymy co to przyjdzie

pozdrawiam!
popcorn 08:29, 01 sie 2013

Limka ładna, Vanille Fraise też! Eden jak u mnie pozdrawiam!
Anita1978 08:35, 01 sie 2013

Dzięki za fotorelację z wizyty u mnie, ja z przejęcia żadnej fotki nie zrobiłam...gapa...
Za to Twoje róże, łał, szał!!! No widzisz jak pięknie rosną, a tak się bałaś!
No i mam nadzieję, że żurawki się przyjmą!
Na koniec ja też dziękuję za wizytę, i teraz to chyba 10 ja zobaczę i Twój ogród
Bogdzia 08:41, 01 sie 2013

Dzięki za Milky u mnie też ma nowe pączki ale jeszcze nie kwitnie ale ma gorsze warunki bo stoi na tarasie w donicy. Edenkę też mam z tego samego żródła , już trzeci rok u mnie ale obficie nigdy nie kwitła tak zeby była obsypana kwiatem, fakt że z obawy przed przemarznięciem wpakowałam ją w krzaki i nie ma tam najlepiej ale przeżyła poprzednią straszna zime. Zakupy piękne ten większy miskant to pewnie ten olbrzym co jest u Alinki na zdjęciach spotkaniowych. Pozdrówka zostawiam.
Welka 09:10, 01 sie 2013

Jak znajdziesz jakiegoś terapeutę, który wyleczy mnie od kupowania roślin to daj znać
U Anity już pisałam - super, że udało Wam się spotkać
Wycieczkowe informacje odnośnie zwiedzania zachowam na przyszłość, dzięki
Pozdrawiam
Margarete 10:58, 01 sie 2013

Anita1978 napisał(a)
Dzięki za fotorelację z wizyty u mnie, ja z przejęcia żadnej fotki nie zrobiłam...gapa...
Za to Twoje róże, łał, szał!!! No widzisz jak pięknie rosną, a tak się bałaś!
No i mam nadzieję, że żurawki się przyjmą!
Na koniec ja też dziękuję za wizytę, i teraz to chyba 10 ja zobaczę i Twój ogród

Oj tak, 10 widzimy sie w wiekszym gronie
Margarete 10:59, 01 sie 2013

Welka napisał(a)
Jak znajdziesz jakiegoś terapeutę, który wyleczy mnie od kupowania roślin to daj znać
U Anity już pisałam - super, że udało Wam się spotkać
Wycieczkowe informacje odnośnie zwiedzania zachowam na przyszłość, dzięki
Pozdrawiam

Dzieki za wizyte i ozdrawiam