Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 11:03, 01 sie 2013

Bogdzia napisał(a)
Dzięki za Milky u mnie też ma nowe pączki ale jeszcze nie kwitnie ale ma gorsze warunki bo stoi na tarasie w donicy. Edenkę też mam z tego samego żródła , już trzeci rok u mnie ale obficie nigdy nie kwitła tak zeby była obsypana kwiatem, fakt że z obawy przed przemarznięciem wpakowałam ją w krzaki i nie ma tam najlepiej ale przeżyła poprzednią straszna zime. Zakupy piękne ten większy miskant to pewnie ten olbrzym co jest u Alinki na zdjęciach spotkaniowych. Pozdrówka zostawiam.

Jeden miskant Bożenko to morning light i on powędruje w okolice rózanych krzewów, pieknie sie tam bedzie komponował - już jest tam proso rózgowate z jednej strony a z drugiej dam miskanta, one nadaja takiej lekkości tła różom. A drugi to gallicimus i on bedzie zdobił rabate trawiasto-żwirkowa, mam nadzieje że bedzie taki normalny.... a nie olbrzymi
Pozdrawiam również i miłego dnia zycze.
Margarete 11:06, 01 sie 2013

popcarol napisał(a)
Jak dla mnie na terapię chyba za późno potrzebuję pilnie nową działkę żeby się pomieścić z wszystkimi chciejstwami, które rosną jak szalone
Widzę że też szalejesz zakupowo Ładne miskanty i żurawki, miskanty to chyba morning light, a ten większy, jakiś chiński? Zamówiłam sobie na alle kilka hortensji, zobaczymy co to przyjdzie

pozdrawiam!

Już zaczyna mi sie robić ciasno ... a tyle roslin bym chciała jeszcze mieć....., sama rozumiesz Karoinko to bo u ciebie też jest ich wiele i ciągle cos kupujesz, zmieniasz, przesadzasz... ale mto jest chyba własnie ta przyjemność ogródkowych działan...
Mala_Mi 16:00, 01 sie 2013

Czytam, że spotkanko było.... ogród Anity bardzo ładny.... nie zapuszczam się już na inne watki, bo nie wyrabiam czasowo, ale pochwalić muszę
Małgoś..widzę, że mama to też fanka ogrodowiska.. prawie jak moja

Też potrzebuję terapeutę od zakupoholizmu kfiatkowego ...
Margarete 16:09, 01 sie 2013

asc napisał(a)
Czytam, że spotkanko było.... ogród Anity bardzo ładny.... nie zapuszczam się już na inne watki, bo nie wyrabiam czasowo, ale pochwalić muszę
Małgoś..widzę, że mama to też fanka ogrodowiska.. prawie jak moja

Też potrzebuję terapeutę od zakupoholizmu kfiatkowego ...

Tak mam działa u mnei jako pomocnica ogrodowa, smieje sie że pańszczyzne u mnie odrabia.... i w nagrodę pokazuje jej piekne miejsca i piekne ogrody. Sama miała kiedys z ojcem działke na takich ogródkach działkowych, potem sprzedała a teraz działa u mnie...
wojtas2101 21:58, 01 sie 2013

Żuraweczki mega...............
16:22, 02 sie 2013
Ależ "wciągnął" Cię ogród ! Porównuję przestrzeń do mojego, rzeczywiście niewielkiego, pracy w nim nie brakuje, a Ty ponad dwadzieścia metrów rabaty stworzyłaś w tak krótkim czasie, masz moje uznanie ! Teraz czekam, aż urosną Twoje drzewa, wzmocni się "szkielet" i mniejsze rośliny na tym tle zaprezentują się szczególnie pięknie. Czy myślisz o tym, by rośliny, krzewy, które osiągają duże rozmiary nie sadzić zbyt ciasno? Zrobiłam taki błąd na początku, teraz niektóre trudno przesadzić bez uszkodzeń i ryzyka, że nie przyjmą się w nowym miejscu, a pozostawione w starym nie dają możliwości dosadzenia bylin. No cóż, nie każdy ogrodnik jest cierpliwy
Przyjemności w ogrodzie życzę Tobie i Mamie
Agnieszka_B 19:25, 02 sie 2013

wpadam z rewiztą byłam juz u ciebie nieraz cichaczem
pozdrawiam serdecznie
AgnieszkaW 20:15, 02 sie 2013

Przejrzałam kilka stronek - fajne zakupy. Pozdrawiam serdecznie
JoannA 14:17, 04 sie 2013

Pękine zakupy Małgosiu.
pozdrawiam niedzielnie
Donia72 15:38, 04 sie 2013

Witaj MargareteWłaśnie dopiero usiadłam przy kompie Nie było mnie miesiąc w domku, ale postaram się teraz wszystko nadrobić