Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Kasya 18:28, 25 paź 2016

Margarete napisał(a)

Kasieńko! Nareszcie
Ostatnio cos zginełas mi w powiadomieniach tu z forum, musze odwiedzic twój ogród, na pewno tulipanowiec juz tez "świeci" i inne rosliny dajączadu w kolorach jesieni.

Mój kloni ukochany "robi" za gwiazde jesieni, za moment tę role przejmie berbarys gree carpet
Buziaki!

p.s. hortki maja sie dobrze - raportuje bo pewnie chciałabys wiedziec czy twój trud w ich zdobywaniu nie poszedł na marne
dokupiłam jeszcze tulipanów, własnie na ta rabate z Phantomami, wiosna bedzie tulipanowo a potem hortensjowo, liliowcowo i trawkowo

ciekawa jestem tych hortek w przyszlym roku bo powinny sie ladnie zagescic
i carpeta tez przyjde jeszcze ogladac potem
Bogdzia 23:38, 26 paź 2016

Fajnie miec solitera poza ogrodem , miejsca nie zajmuje a pieknie wyglądaPięknie się ogród wybarwił i nowe trawki widzę.
AgataP 12:15, 27 paź 2016

Margarete napisał(a)

Przesyłam ci wieć Agato największy usmiech ode mnie i od mojego ogrodu
Ty możesz juz smiało kończyc sezon u siebie, tyyyyle w tym sezonie zrobiłaś że zasłuzyłaś na odpoczynek i relaks w jakiejkolwiek formie.....aktywnej czy pasywnej, jaki tylko chcesz

No Małgoś masz rację, zawsze to bardziej do człowieka dociera jak słyszy to od kogoś niż sobie pod nosem to powie
Powoli zakańczam sezon i przenoszę się do domu, niestety nadal składowisko w salonie wszystkiego bo cały czas jeszcze się góra robi. I robić będzie długo Nie wiem kiedy wyjdę z tego bałaganu

Klonik pięknie "świeci" , ale wdepnę jeszcze na "dywanik" jak się mocniej wybarwi buziaki
Margarete 22:35, 27 paź 2016

AgataP napisał(a)

No Małgoś masz rację, zawsze to bardziej do człowieka dociera jak słyszy to od kogoś niż sobie pod nosem to powie
Powoli zakańczam sezon i przenoszę się do domu, niestety nadal składowisko w salonie wszystkiego bo cały czas jeszcze się góra robi. I robić będzie długo Nie wiem kiedy wyjdę z tego bałaganu

Klonik pięknie "świeci" , ale wdepnę jeszcze na "dywanik" jak się mocniej wybarwi buziaki

"dywanik" w tym roku dziwnie się przebarwia, najpierw zżółkł, teraz lekko pomarańczowieje....jeszcze trochę i sczerwienieje ....mam nadzieję.
Zapraszam, wdepnij
Margarete 22:38, 27 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Fajnie miec solitera poza ogrodem , miejsca nie zajmuje a pieknie wyglądaPięknie się ogród wybarwił i nowe trawki widzę.

Nie Bożenko, wszystkie trawki już widziałaś - te 2 miskanty graziella kupiłam w kwietniu i posadziłam na rabat e przy tarasie.
Cieszę się że je kupiłam bo są śliczne.
Margarete 22:40, 27 paź 2016

Kasya napisał(a)

ciekawa jestem tych hortek w przyszlym roku bo powinny sie ladnie zagescic
i carpeta tez przyjde jeszcze ogladac potem

I ja jestem ciekawa, liczę na super efekt.
Na Green carpet'a w charakterze "żarówy" zapraszam w listopadzie
Margarete 22:50, 27 paź 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Niektórzy nie lubią jesieni, a ja ją uwielbiam. Tylu barw nie ma chyba żadna pora roku (choć lubię wszystkie pory roku).

Wiosną budzimy się do życia z zimowego letargu, więc potrzebne nam żywozielone, radosne, świeże i jasne barwy. Lato to czas pasteli, to także czas wyblakłych barw malowanych słońcem, a jesień? Jesień to czas 'przejścia", dlatego przyroda wyposażyła się w paletę energetycznych, żywych barw żółci, pomarańczy, ognistych czerwieni - a to wszystko po to, byśmy się tymi barwami naładowali na zapas, by łatwiej przygotować się do przetrwania zimy - zimy często szarej, burej, lecz czasem zjawiskowej w skrzącym śniegu. Wiem, wiem, tak naprawdę przyroda rządzi się swoimi prawami i za nic ma nasze ludzkie odczucia, ale...przecież możemy czasem przyrodę interpretować "po swojemu", prawda? Uff, ale się rozpisałam, to do mnie niepodobne, a przyszłam Małgosiu do Ciebie, aby Ci tylko powiedzieć, że piękną masz jesień Kolorowo pozdrawiam i ściskam mocno

Aga nie wiesz nawet jak się cieszę że do mnie zaglądasz i jeszcze na 100 % zgadzam się z tum cp napisałaś. Dlatego sama sobie pomagam z depresją jesienną właśnie tym że staram się cieszyć z tego bogactwa kolorów. Te kolory jesienne trzymają mnie i nie tak bardzo boleję nad przemijającym latem i ciepełkiem. Ale w tym roku brak mi słońca i światł was do pełni szczęścia i jesiennego zachwytu.
Pozdrawiam i dziękuję za komplementy w imieniu swoim i ogrodu!
Margarete 22:52, 27 paź 2016

yolka napisał(a)
Agnieszko wystarczy się podpisać pod tym co napisałaś
Małgosiu, u mnie berberys też marudzi z kolorem, trzmielinka oskrzydlona cała w purpurze choć juz gubi listki, a ten maruda rdzawy zaledwie

Byłam widziałam te twoje kolory jesieni.

Margarete 15:32, 28 paź 2016

U nas znów pada za oknem a ja mam takie ogrodowe plany na jutro...przesadzanie róż, koszenie trawnika i zbieranie liści....
Żeby nie było mi tak łatwo to dziś dotarła do mnie kolejna porcja zamówionych tulipanów....i znów bedzie jutro sadzenie, ale nie bede narzekac tylko cieszyc sie perspektywą kolorowej i kwiatowej wiosny

Anda 15:36, 28 paź 2016

O właśnie, to jest odpowiednie podejście, cieszmy się tym, co nas dobrego po naszej pracy oczekuje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies