Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Monka 09:22, 25 paź 2016

Małgosiu piękne kadry z ogrodu jednak ujęcia ze słońcem są ładniejsze i od razu żyć się chce
Margarete 10:19, 25 paź 2016

Ewik napisał(a)
Kolory jesieni w słońcu śliczne

Ewa dziekuje za wizyte i za miły komentarz.
Pozdrawiam!
Margarete 10:24, 25 paź 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Małgoś piękny ogród, postarałaś się wychuchane wydmuchane, widoki z góry na las cudowne u mnie też walka z liśćmi i trawa do skoszenia tylko czekam aż przeschnie, pozdrawiam

Agata, witaj !
Widoki na las to podstawowy atut tego miejsca który zdecydował o naszym z mężem zakupie tego domu przed laty Akurat na obszarze ojego ogrodu jest granica - część południowa - po prawo to las iglasty- same sosny które szumia czasem tak że ma sie wrażenie że jest sie nad morzem a od północnej strony, po lewo mam las lisciasty z bukami, debami, brzozami etc....

Trawy nie udało mi sie wczoraj skosic bo padało, a w zapowiedziach dalsze deszcze.....może dopiero w sobote. No i walka z liścmi jak u każdego o tej porze...
Margarete 10:30, 25 paź 2016

yolka napisał(a)
Klonik cudny świeci w ogrodzie na purpurowo, berberys czeka w kolejce.
kawał roboty odwaliłaś z tymi cebulami, ja dopiero w połowie, może jutro dokończę, dziś zaprzągnięta jestem do kompa, chociaż wskakuję na Ogrodowisko

Tak klonik cudny ma teraz kolor, szkoda że 2 lata temu chorował i wtedy musiałam mu odciąć wielki główny konar, teraz to odbił z bocznej małej gałązki. Gdyby nie to to byłby dzis juz dwa razy taki duzy i jeszcze wyrażniej zanzaczyłby swoją obecnośc jesienią....

Na berberysa w rudościach tez czekam, jak co roku
W tym roku jakoś dziwnie bardziej zółto-złoty jest niż zwykle, może jeszcze sie zarumieni

Buziaki!
Kasya 10:32, 25 paź 2016

Margarete napisał(a)
W sobote słonca nie było wiec foty jesienne smutne i bure, chociaz kolorowe ale za to w niedzielę juz inaczej jesienne kolory w słońcu wygladały....

przyszlam na spacer, kolo niego nie mozna przejsc obojetnie
Margarete 10:32, 25 paź 2016

AgataP napisał(a)
Widać różnicę - bez słonka i ze słonkiem Tak na zasadzie z uśmiechem i bez uśmiechu Kawa od razu inaczej smakuje.
U mnie też liści dużo, kosiarka czeka, ale trawa wciąż mokra. Powoli zmierzam ku zakończeniu sezonu, to już pora No i jak to Małgoś mówisz - pora się zabrać za siebie. Buziaki

Przesyłam ci wieć Agato największy usmiech ode mnie i od mojego ogrodu
Ty możesz juz smiało kończyc sezon u siebie, tyyyyle w tym sezonie zrobiłaś że zasłuzyłaś na odpoczynek i relaks w jakiejkolwiek formie.....aktywnej czy pasywnej, jaki tylko chcesz
Margarete 10:34, 25 paź 2016

Monka napisał(a)
Małgosiu piękne kadry z ogrodu jednak ujęcia ze słońcem są ładniejsze i od razu żyć się chce

Hej Moniko, miło ze zaglądasz
Dzieki za komplementy. Rzeczywiście słońce daje nam power...i ludziom i roslinkom i nawet krajobrazom
Pozdrawiam!
Margarete 10:38, 25 paź 2016

Kasya napisał(a)

przyszlam na spacer, kolo niego nie mozna przejsc obojetnie

Kasieńko! Nareszcie
Ostatnio cos zginełas mi w powiadomieniach tu z forum, musze odwiedzic twój ogród, na pewno tulipanowiec juz tez "świeci" i inne rosliny dajączadu w kolorach jesieni.

Mój kloni ukochany "robi" za gwiazde jesieni, za moment tę role przejmie berbarys gree carpet
Buziaki!

p.s. hortki maja sie dobrze - raportuje bo pewnie chciałabys wiedziec czy twój trud w ich zdobywaniu nie poszedł na marne
dokupiłam jeszcze tulipanów, własnie na ta rabate z Phantomami, wiosna bedzie tulipanowo a potem hortensjowo, liliowcowo i trawkowo
AgnieszkaW 17:09, 25 paź 2016

Niektórzy nie lubią jesieni, a ja ją uwielbiam. Tylu barw nie ma chyba żadna pora roku (choć lubię wszystkie pory roku).

Wiosną budzimy się do życia z zimowego letargu, więc potrzebne nam żywozielone, radosne, świeże i jasne barwy. Lato to czas pasteli, to także czas wyblakłych barw malowanych słońcem, a jesień? Jesień to czas 'przejścia", dlatego przyroda wyposażyła się w paletę energetycznych, żywych barw żółci, pomarańczy, ognistych czerwieni - a to wszystko po to, byśmy się tymi barwami naładowali na zapas, by łatwiej przygotować się do przetrwania zimy - zimy często szarej, burej, lecz czasem zjawiskowej w skrzącym śniegu. Wiem, wiem, tak naprawdę przyroda rządzi się swoimi prawami i za nic ma nasze ludzkie odczucia, ale...przecież możemy czasem przyrodę interpretować "po swojemu", prawda? Uff, ale się rozpisałam, to do mnie niepodobne, a przyszłam Małgosiu do Ciebie, aby Ci tylko powiedzieć, że piękną masz jesień Kolorowo pozdrawiam i ściskam mocno
yolka 18:23, 25 paź 2016

Agnieszko wystarczy się podpisać pod tym co napisałaś
Małgosiu, u mnie berberys też marudzi z kolorem, trzmielinka oskrzydlona cała w purpurze choć juz gubi listki, a ten maruda rdzawy zaledwie