Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

an_tre 17:33, 14 lis 2016

Potuptałam po Margaretkowym ogrodzie w poszukiwaniu ostatnich kolorków, wszędzie jeszcze można je spotkać zanim biały śnieżek je przykryje albo jesienna słota zmieni w bury brąz.
pozdrawiam Małgosiu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Margarete 19:48, 14 lis 2016

an_tre napisał(a)
Potuptałam po Margaretkowym ogrodzie w poszukiwaniu ostatnich kolorków, wszędzie jeszcze można je spotkać zanim biały śnieżek je przykryje albo jesienna słota zmieni w bury brąz.
pozdrawiam Małgosiu

Aneczko witaj,
cieszę się że zaglądasz
U mnie jeszcze nawet jakiś róże - terminatorki kolorem błyskały. Liści kolorowych już prawie nie ma, berberys Green carpet jeszcze troszkę czaruje kolorem i kalina eskimo oraz berberys Juliany. Perukowiec zgubił wszystkie liście, pozostałe krzewy i drzewa też. Tylko trawy jeszcze zdobią ogród ale już wkrótce będą związane i stracą na urodzie
U nas co noc ostatnio mróz, w sobotę i niedzielę było trochę śniegu tak żemoje wnuki nawet mini-bałwanka zrobiły
Czekam jeszcze na delikatnie ocieplenie żeby zakończyć sezon.
Pozdrawiam!
Margarete 19:54, 14 lis 2016

AgataP napisał(a)
Małgoś, zaglądam i ja do Ciebie... zrobiłaś zdjęcie bałwankowi? U mnie Zośka nie może się doczekać większej ilości białego puchu...

Bałwankowi zdjęcia nie zrobiłam ale z przyjemnością patrzyłam jak moje wnuki cieszyły się i biegały w ogrodzie wśród padających dużych płatków śniegu. Pies też miał frajdę, kłapała pyskiem i usiłowała złapać te płatki...buzia sama się śmieje do takich widoków. Dzisiaj odpoczywam po trzech dniach zamieszania
Ale to takie fajne zamieszanie.....
Margarete 19:57, 14 lis 2016

Kasya napisał(a)
no wlasnie...u mnie tez sloneczka brakuje
ale kolorki i tak masz piekne nawet jak ponuro

a ten zolty miskant z szerokimi listkami to jaki ?

Hej Kasiu,
ten żółty to Malapartus.
A kolorów już coraz mniej, buro i szaro coraz bardziej, i słońca brak. Dziś wyjątkowo było słonecznie ale ja w pracy do późna....
Buziaki!
Margarete 19:58, 14 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Kaśka, jak to słońca Ci brakuje? Dziś znów była lampa cały dzień!

A tak poza tym to dobry wieczór gospodyni

Dobry wieczór Izo
Miło że zaglądasz
Zapraszam częściej!
Margarete 20:04, 14 lis 2016

Rench napisał(a)
Liście wygrabione,pewno teraz już dekoracje zimowe obmyślasz

Coś ty Reniu, ja jeszcze tyle rzeczy mam do zrobienia w ogrodzie. Wczoraj z synem kopałam doły pod róże, zwoziłam drewno kominkowe do garażu, wycinałam suche gałęzie pod świerkiem....korzystałam z pobytu syna u mnie i zaplanowałam mnóstwo cięższy h prac którym sama nie daję rady
W tym roku ozdoby świąteczne to jeszcze u mnie w lesie....nawet pomysłu nie mam
an_tre 20:06, 14 lis 2016

Margarete napisał(a)

Aneczko witaj,
cieszę się że zaglądasz
U mnie jeszcze nawet jakiś róże - terminatorki kolorem błyskały. Liści kolorowych już prawie nie ma, berberys Green carpet jeszcze troszkę czaruje kolorem i kalina eskimo oraz berberys Juliany. Perukowiec zgubił wszystkie liście, pozostałe krzewy i drzewa też. Tylko trawy jeszcze zdobią ogród ale już wkrótce będą związane i stracą na urodzie
U nas co noc ostatnio mróz, w sobotę i niedzielę było trochę śniegu tak żemoje wnuki nawet mini-bałwanka zrobiły
Czekam jeszcze na delikatnie ocieplenie żeby zakończyć sezon.
Pozdrawiam!
ja też czekam, ze jeszcze będzie ocieplenie biało od śniegu to jeszcze u nas nie było, ale przymrozki się psocą, mój perukowiec młodziutki i o dziwo ma jeszcze wszystkie listki pomimo, że go niedawno przesadzałam.
Traw wysokich mam niewiele i to młodych więc na piękne pióropusze muszę zaczekać, ale za to stipy są jeszcze w dobrej kondycji i zdobią
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
yolka 14:33, 15 lis 2016

Zapraszam na spacerewentualnie kąpiel
Margarete 10:46, 16 lis 2016

yolka napisał(a)
Zapraszam na spacerewentualnie kąpiel

Ja sie akurat nadaję...i na spacer, a tym bardziej na kąpiel...
Mam katar jak stąd do Łodzi, wyłazi mi oczami, łeb mi pęka, gardło boli.....i jestem oczywiscie w pracy bo nie da sie inaczej.........
Margarete 10:48, 16 lis 2016

an_tre napisał(a)
ja też czekam, ze jeszcze będzie ocieplenie biało od śniegu to jeszcze u nas nie było, ale przymrozki się psocą, mój perukowiec młodziutki i o dziwo ma jeszcze wszystkie listki pomimo, że go niedawno przesadzałam.
Traw wysokich mam niewiele i to młodych więc na piękne pióropusze muszę zaczekać, ale za to stipy są jeszcze w dobrej kondycji i zdobią

Ja wysokich mam .....aż 15 sztuk...niesamowite...dopiero po twoim poście policzyłam ile ich mam
Jeszcze nie związane na zimę, i rychło tego nie zrobię bo kuruje się z przeziębienia.....