Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 01:28, 08 maj 2017

Kasya napisał(a)

No właśnie...a do tego Jak nie miałam ogrodu to stresów nie było

Margarete 01:36, 08 maj 2017

jankosia napisał(a)
Małgosiu, duszo towarzystwa, dziękuję za wczoraj Fajne to nasze łódzkie grono i nawet jak nie zawsze chce mi się na forum wejść i czasem nawet spotkanie chcę opuścić to jednak jak postanowię że odpoczywam=jadę, to zawsze potem wracam taka wyluzowana i wesoła Fajnie że w okolicy mam tym zakręconych bab Z wami zawsze raźniej. Buziaki i do zobaczenia

Ten grubszy szafirek to nie inna odmiana a gatunek- to szafirek armeński. Będzie jeszcze większy

No patrz - armeński, pojęcia nie miałam że takiego mam. Człowiek się uczy ciągle czegoś nowego

A co do towarzystwa łódzkich forumowiczek to ja też odpoczywam na tych naszych spotkaniach czy wspólnych wyjazdach. Po takim popołudniu jak wczoraj czuję się młodsza, radośniejsza i......grubsza po tych wszystkich przysmakach
Buziaki Monia!
Nikita 02:04, 08 maj 2017

Super ten szafirek...taki jakby dubeltowy.
Dzięki, Małgoś za wspaniałe sobotnie popołudnie...zajefajne są te nasze dziewczyny, te spotkania, pogaduchy i w ogóle....

PS. Jutro trzeba do pracy wstać, idziemy spać !!!
Bogdzia 07:11, 08 maj 2017

Margarete napisał(a)

No właśnie, potem będą zaraz upały nie do wytrzymania. A ja lubię taki przejściowy czas...ciepło ale nie upalnie ani nie zimno...na taką wiosnę czekam

Ja tez lubię raczej chłodna i długą wiosne ale w tym roku przesadziła z chłodem.U mnie dzis słońce-bedzie w nocy mróz, znów wszystko poniszczy.
lojalna_ 08:23, 08 maj 2017

Jest co u Ciebie nadrabiać wycieczki i spotkania w fajnym towarzystwie i tulipany wszędzie piękne. Fajne widoki a Twoje osobiste bardzo oczy cieszą . Szafirowe pole po oczach daje.

Zaxdraszczam spotkań takich energetycznych ))
Moje tulipanki to queen of marvel i jakieś 30 sztuk to margarita ona jest wyższa trochę )) są bardzo podobne ))
popcorn 08:56, 08 maj 2017

Gosia dziękuję za spotkanie!
Ileż Ty masz cebulowych w ogrodzie! wow

buziam!
anna_t 10:56, 08 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Byle do Zoski potem upałów bedziemy sie bac , ja na pewno.
raczej nie, to lato będzie deszczowe i parne. Wrzesień tylko ładny
Kindzia 12:19, 08 maj 2017

Deszczowe lato...matko i córko...deszczowe...chociaż teraz w Zabrzu słonecznie, tyle, że się ochłodziło.

Ostatnio takie szafirki, jak Twoje, u Justyny podziwiałam i u siebie patrzę, pod nosem, bo na salonowej, też mam takie wyrodzone, ślepa byłam najwidoczniej, że ich nie widziałam. Ale skąd je mam...nie wiem
Margarete 13:30, 08 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

Ja tez lubię raczej chłodna i długą wiosne ale w tym roku przesadziła z chłodem.U mnie dzis słońce-bedzie w nocy mróz, znów wszystko poniszczy.

No własnie...ehhh ten los ogrodnika...
Margarete 13:38, 08 maj 2017

lojalna_ napisał(a)
Jest co u Ciebie nadrabiać wycieczki i spotkania w fajnym towarzystwie i tulipany wszędzie piękne. Fajne widoki a Twoje osobiste bardzo oczy cieszą . Szafirowe pole po oczach daje.

Zaxdraszczam spotkań takich energetycznych ))
Moje tulipanki to queen of marvel i jakieś 30 sztuk to margarita ona jest wyższa trochę )) są bardzo podobne ))

Spotkania sa naprawdę eneregetyzujące

Mus kupić jesienią te Margarity żeby za rok margarity u Margarity zakwitły , no a tak już poważnie to śliczne one jedne i drugie i pasowałyby mi do moich kolorów które już mam na rabacie .
Nie wiem jak rozwiązać taki problem : jednego roku sadzę np. tulipany w amarantowym i w bladoróżowym kolorze, kwitną i sa cudne, potem na jesieni nie mogę kupic tych samych odmian albo kupuje je w innym źródle, dosadzam i różnią się kolorem, za kolejny rok znów dosadzam jakieś pasujące kolorystycznie ale z tych pierwszych sadzonych najwcześniej jeszcze jakieś pojedyncze sztuki zakwitają itd...powstaje misz - masz. Nie wykopuje cebul (to by rozwiązało sprawę) więc na kolejna jesień dokupuje kolejne cebule ale w kolorystyce pasującej do poprzednich (tak zrobiłam w tym roku) i mam taki mix choć bez zgrzytania zębami bo wszystko w zimnych tonach różu, amarantu, fioletu i ew. bieli...