Bardzo się cieszę że jesteś!
W tamtym roku znany nam tu pan od trawkę na swojej aukcji z RB miał info, że po zakupie podzieli się informacja co należy robić aby rb miał intensywne wybarwienie.
Zakupów u pana nie zrobiłam to i nie dostałam tych cennych wiadomosci
Teraz kojarzę , że czytałam o potasie albo fosforze.
W tamtym roku w maju kupowałam i w lipcu aż świeciły na rabacie, później przybladly aby we wrześniu znów była intensywna czerwień. I wiesz co, jak to piszę to uzyskaniem sobie , że może coś być na rzeczy z tym nawozeniem.
W tamtym roku podawałam Pokrzywna tylko przez dwa miesiące, czerwiec i pierwsza polowa lipca później Mazan zabronil aby rosliny przygotowac do zimy.
W tym roku od kwietnia co dwa tyg.rośliny dostają pokrzywa z mniszkiem i babka.... i to może być odpowiedź na słabe wybarwienia rb...
Ikonki, nie rozumiem...
A co z trawami kupowanymi na jesien?
Przecież na dobrą sprawę dopiero teraz możemy dostać ładne, wypasione sadzonki, pomijając "naszego " Stefana , który uprawia trawyw tunelach.
cha,cha
znaczy się mamy odpowiedź
U mnie od wrzesnia też jarzy się na czerwono. W zeszłym roku szybciej się wybarwiał, bo było upalnie. W tym chłodniej, deszcze i się ociąga z kolorem, choć coś tam mocno czerwieni się na końcu
Wczesną wiosną, w takim razie, jak będzie jeszcze suchy podrzucę mu hemoglobiny suszonej. To będzie eksperyment