Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 17:08, 09 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Dobrze trafiłam, bo myslałam, że tylko u mnie Red Baron słabiej wybarwiony niż w poprzednim roku.

Taki to Ci los ogrodnika...nie może być za prosto!
polinka 17:10, 09 lip 2016

Juzia napisał(a)

Też takie przypuszczenia mam

Dziwne te zimy u nas ostatnio i rośliny nie wiedzą jak się zachować...
polinka 17:25, 09 lip 2016

Miałam dzisiaj odwiedziny starszego pana, ogrodnika, który obserwuje moje poczynania z ogrodem od początku przeprowadzki.

Zawsze zapowiadał się z wizytą, dzisiaj niespodziewanie zadzwonił dzwonek do drzwi...Jak chodzi i ogląda ogród to czuję się jak na mega ciężkim egzaminie

Ale nie o moich emocjach miałam tu teraz pisać tylko zadał mi dzisiaj pytanie czy mam taką jedną roślinę bez której nie potrafilabym mieć ogrodu?
Oczywiście podejrzewacie co odpowiedzialam
Oczywiście Gracilimus, którego kocham najbardziej ze wszystkich traw
To jedna z pierwszych roślin, która pojawiła się w ogrodzie i od razu podbił moje serce. Dzisiaj pięknie mi się odwdziecza za miłość, która go darzę i efektownie oslania miejsce wieczornego wypoczynku od wscibskich spojrzen

Zastanawiam się czy też macie w swoich ogrodach taką jedną jedyną roślinę bez której ogród nie tworzyły całości? Gdyby jej zabrakło to bylaby pustka, która ciężko zastąpić czymś innym?
Juzia 17:26, 09 lip 2016

Bukszpan
aga_pe 18:49, 09 lip 2016

Hmmm....a ja chyba nie umiem się określić co do jednej rośliny....dumam i dumam. Na bank dużych drzew, ale gatunek dowolny....chyba
Toszka 19:05, 09 lip 2016

mam dwie - cis i hakonechloa
I nie każ mi wybierać!
asica 19:10, 09 lip 2016

Anabelle.
nawigatorka 19:45, 09 lip 2016

Ale trudne zadanie... chodza mi po glowie grab,hortensje...ale chyba jednak wszelkie trawy to jest odpowiedz.
jazzy 20:57, 09 lip 2016

Trawy
Mazan 20:59, 09 lip 2016

Polinka

Chęć można mieć, ale czas wyjechał na wakacje nie zostawiając adresu.

Połączyć powinnaś te rośliny lecz nie jest to nic późnoletniego tylko odpowiednie do zastosowania o tej porze, a termin raczej względny.

Z odpowiedzi wyróżniłbym Toszkę, aga_pe i Asię - nawigatorkę. Na ewentualne pytanie odpowiadam, że nic nie rośnie w izolacji, a w grupie tworzą rośliny kompozycję, która nadaje ogrodom obraz i duszę. Takie jest nie tylko moje zdanie, ale mój gość chce być incognito choć jest znawcą. Zwrócił też uwagę na zestawienie Twoich traw mówiąc, że to muzyka Twojego serca.

Pozdrawiam