Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

kerii 21:42, 13 maj 2017

Witaj ładny ogród fajnie się ogląda takie metamorfozy zwłaszcza kilkuletnie jak już roślinki się zadomowią i rozrosną.
Gruszka_na_w... 21:46, 13 maj 2017

Miałam kiedyś przyjemność, zupełnie przypadkowo, spotkać Ewę- Pszczółkę. Podzieliła się ze mną wtedy refleksją, że o wiele łatwiej jest tworzyć ogród od nowa niż porządkować zaniedbany i stary kawałek ziemi. Stworzyłaś ze swoją drugą połową piękny kawałek przestrzeni. Każde zdjęcie jest dowodem Waszej pracowitości, pomysłowości i talentu. Miło się ogląda efekty Waszych działań.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
21:51, 13 maj 2017
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Miałam kiedyś przyjemność, zupełnie przypadkowo, spotkać Ewę- Pszczółkę. Podzieliła się ze mną wtedy refleksją, że o wiele łatwiej jest tworzyć ogród od nowa niż porządkować zaniedbany i stary kawałek ziemi. Stworzyłaś ze swoją drugą połową piękny kawałek przestrzeni. Każde zdjęcie jest dowodem Waszej pracowitości, pomysłowości i talentu. Miło się ogląda efekty Waszych działań.

porzadkowałam dziś 3 letnia chaotyczna rabatę własnego autorstwa ...i to jest masakra ..a jeszcze mam jedną ...lepiej zaorać i na nowo robić ...tylko kupunie duzycz wyrosnietych roślin ..to koszty ...a najczesciej zwyczajnie takich duzych bylin czy krzewów w handlu brak ...wiec podejmujemy takie wyyzwanie
Kacha123 21:53, 13 maj 2017

Poli, metamorfoza super! Dużo pracy i rewelacyjny efekt. Fajnie, że jesteś
polinka 22:50, 13 maj 2017

kerii napisał(a)
Witaj ładny ogród fajnie się ogląda takie metamorfozy zwłaszcza kilkuletnie jak już roślinki się zadomowią i rozrosną.

Cześć Jola To prawda, jak rośliny duże to całkiem inny jest odbiór ogrodu.
polinka 22:56, 13 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, to prawda...chociaż w naszym przypadku nie było tak żle Po przeprowadzce nasz ogród to było wysypisko śmieci, które urządzili sobie ostatni wynajmujący. Wywieżliśmy dwa kontenery śmieci, wycięliśmy zdziczałe drzewa i można powiedzieć, że zaczęliśmy od nowa. O wiele gorsza sytuacja przedstawia się z domem...tu można remontować i remontować a i tak po kilku latach wychodzą nowe problemy...ot przedwojenne budownictwo.

asiak 22:58, 13 maj 2017

Polinko, metamorfozy super
Jest szansa, że i u mnie będzie ładnie
polinka 23:00, 13 maj 2017

eee_taam napisał(a)

porzadkowałam dziś 3 letnia chaotyczna rabatę własnego autorstwa ...i to jest masakra ..a jeszcze mam jedną ...lepiej zaorać i na nowo robić ...tylko kupunie duzycz wyrosnietych roślin ..to koszty ...a najczesciej zwyczajnie takich duzych bylin czy krzewów w handlu brak ...wiec podejmujemy takie wyyzwanie

Justyś, podobne przeżycia mam w drugim ogrodzie i zastanawiam się co mnie kilka lat temu podkusiło aby np. sadzic mozgę...klnę i wyrywam i tak od miesiaca
polinka 23:02, 13 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Poli, metamorfoza super! Dużo pracy i rewelacyjny efekt. Fajnie, że jesteś

Kasiu, dziękuję! Muszę isć do Ciebie w sprawie mrówek.
polinka 23:04, 13 maj 2017

asiak napisał(a)
Polinko, metamorfozy super
Jest szansa, że i u mnie będzie ładnie

Asiu, jestem pewna, że będzie super! Twoje kulki już podbiły moje serce A z Toszką u boku nie zginiesz