Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 22:14, 01 sie 2018

Toszka napisał(a)
Haniu, toż masz rację, że teraz na słońcu to tak samo jak w Italii...czyli jutro moje pomidory lądują na dachu

U Ciebie też tak gorąco???

Toszka jak jesteś to doradz co mogę dawać psu takiego schłodzonego? Daję mu zimny jogurt naturalny ale czy dobrze? Męczy się ten mój staruszek...
polinka 22:20, 01 sie 2018

Margarete napisał(a)
Polinko - wieki całe mnie tu nie było, odrobiłam zaległosci ale tylko obrazkowe
Muszę jeszcze poczytac żeby byc na bieżąco
U ciebie jak zwykle góry - choć jak widzę "zdradziłas" Sudety dla Bieszczad, ale i tu i tam cudnie więc sie nie dziwię wcale
Buziaki zostawiam i wróce jak poczytam więcej żeby byc na bieżąco

Małgosiu, mam już wyrzuty sumenia, że nigdzie nie pisze, tylko do siebie zajrze od czasu do czasu...Staram się być na bieżąco w ulubionych wątkach ale na pisanie już brak czasu Mam nadzieję, że u Ciebie już sytuacja opanowana po nawałnicy?

W Bieszczady to dla nas wyprawa, mamy ponad 700 km wiec siłą rzeczy nie jesteśmy w stanie bywać tam tak często jak w pobliskich Karkonoszach W Biesach byliśmy czwarty raz i na pewno nie ostatni

Buziaki
polinka 22:24, 01 sie 2018

Wendy79 napisał(a)
Ciekawam, co to za Blond Łania stoi na platformie widokowej, hmm?
Pomidory, pomidory, chyba kupię, bo moje pewnie mi wysyp zrobią, jak się klimat zmieni
Ściskam

Hmm A to nie mówiłam, że włosy ścięłam

A co jest nie tak z Twoimi pomidorami???

Macham z leżaczka Aguś
polinka 22:25, 01 sie 2018

Johanka77 napisał(a)
No właśnie ten blond mnie też zastanawia

Eee tam blod Osiwiałam
polinka 22:26, 01 sie 2018

leon60 napisał(a)

czekam

Cmok
polinka 22:27, 01 sie 2018

Zana napisał(a)
Pozazdrościłam bieszczadzkiej włóczęgi (ale tak pozytywnie).

Racja, było świetnie!

Chodziłaś? Chodzisz?
polinka 22:47, 01 sie 2018

Toszka napisał(a)

Aż oplułam się ze śmiechu...
Za moich młodych czasów było cos takiego jak obozy wędrowne, a i stopem z ciężkim namiotem jechało się z Wawy w góry, przez Częstochowę, Kraków na Mazury... a teraz młodzież samochodami po hotelach rozbija się i nie mają jak poznać prawdziwej przyrody i błota...
Ostatnio zrobilismy rodzinną wycieczkę... omal nie padłam jak zobaczyłam bagaż starszego syna i jego dziewczyny... po dwie walizki mieli na...dwa dni. A oni dla odmiany w szoku, że w jednej niedużej torbie miałam niezbędnik swój i Młodego...Starszy był zdumiony, że można z niewielką torbą jechać...

Wiesz co, z tym bagażem to coś jest na rzeczy

18 lat temu jechaliśmy nad morze w 3 osoby maluchem i zapakowaliśmy wszystko, łącznie z karnistrem z paliwem A jechaliśmy oczywiście pod namiot. Teraz w dwie osoby mamy problem zapakować się do bagażnika combi Ale też człowiek zrobił się wygodny. A to krzesełka są potrzebne, stolik, szafki, materac itd.

Myślę, że tej młodzieży nie możemy tak do końca generalizować, spotkaliśmy kilka grup na polu namiotowym oraz podczas wędrówki i całkiem sensownie się zachowywali. Ogólnie w Bieszczady wyjżdzją chyba młodzi ludzie, którzy albo już poczuli ten klimat albo znają z opowieści i chcą się przekonać na własnej skórze.
Raczej nie spotkasz tam grup, które są nastawione na dyskoteki

polinka 22:49, 01 sie 2018

nawigatorka napisał(a)
serio nie byłas w Tatrach? my cały studencki i chyba nawet wcześniejszy czas je schodziliśmy. musimy jeszcze kiedys w nie wrócić - albo gdy dziewczyny dorosną albo bez nich bo najpiekniejsze tam szlaki nie bardzo odpowiednie dla dzieciaków polecam koniecznie

Na pewno tam dotrzemy bo przecież mamy Rysy do zdobycia do KGP
Wendy79 22:52, 01 sie 2018

polinka napisał(a)

Hmm A to nie mówiłam, że włosy ścięłam

A co jest nie tak z Twoimi pomidorami???

Macham z leżaczka Aguś

No właśnie nie i za brunetką bym się rozglądała, jakby co

Zielone są, jak ja w pewnych kwestiach

Latające pijawy nie gryzą? U nas, to nawet jak się spryskam, żyć mi nie dają. Pooddychałam świeżym powietrzem pomiędzy 19 a 21.30,w trakcie podlewania, potem już się nie mogłam opędzić...
polinka 22:53, 01 sie 2018

Na dobranoc dzisiejsze,poranne hortensje
Może jutro uda się zrobić więcej zdjęć.