Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 20:26, 07 paź 2018

effka napisał(a)

Wiem, że ciasno ale i tak posadzę bo uparta i niesłuchająca się jestem

Czasami te nasze ogrody wymuszają takie decyzje
polinka 20:28, 07 paź 2018

effka napisał(a)

O szit, sporo masz. Ja tylko ok. 50-60 szt mam i już mi słabo na samą myśl. Czyściłam je wiosną a już dużo suszek, a ja mam jeszcze małe.

U mnie pierwszy taki sezon, że i wiosną był ogrom suchego, i teraz jesienią. Niestety oszczędzałam na podlewaniu smaragdów i teraz są efekty...
eVka 22:17, 07 paź 2018

polinka napisał(a)

Czasami te nasze ogrody wymuszają takie decyzje

Dokładnie
eVka 22:18, 07 paź 2018

polinka napisał(a)

U mnie pierwszy taki sezon, że i wiosną był ogrom suchego, i teraz jesienią. Niestety oszczędzałam na podlewaniu smaragdów i teraz są efekty...

Przyznam się że szmaragdy najmniej podlewalam, na wiosnę chcę założyć linię kroplującą wzdłuż żywopłotu.
frezja 22:57, 07 paź 2018

polinka napisał(a)

Ewuś, mój ogród jeszcze mniejszy niż Twój a mam 5 grabów
Nie ma co ukrywać, że w takih małych ogrodach raczej nie można pozwolić sobie na naturalny rozrost drzew i trzeba je kontorolować. Moje wszystkie graby są od poczatku cięte i mam nadzieję, że uda mi się je utrzymać w ryzach.

Mniejszy ? niemożliwe jakie masz jeszcze drzewka ?
frezja 22:59, 07 paź 2018

polinka napisał(a)
W drugim ogrodzie było czyszczenie smaragdow...
Suszki było widać nawet nie zaglądając do srodka

35 szt.w drugim ogrodzie odkurzone,teraz psychicznie nastawiam się na kolejne 48 smaragdow w pierwszym ogrodzie.

O, matkooo ja po 10 miałam dość. Trzepałam grabiami
waldek727 23:27, 07 paź 2018

Agi2006 napisał(a)
Polinka czy Twoje gracki tez zaczynają wypuszczać kotki? Ten rok jest wyjątkowy bo gracki pierwszy raz u mnie kwitną

Gracillimusy jeszcze nie kwitną. W tej chwili mają nabrzmiałe kolby kwiatostanowe i pierwsze kwiatostany powinny przy sprzyjającej aurze pojawić się po 20 października. To dla nas nie lada gratka i potwierdzenie tego, że przy sprzyjającej wiośnie i jesieni Gracillimusy w polskich warunkach zawieszają swoje wiechy na przełomie października i listopada.
Wiolka5_7 08:42, 08 paź 2018

waldek727 napisał(a)

Gracillimusy jeszcze nie kwitną. W tej chwili mają nabrzmiałe kolby kwiatostanowe i pierwsze kwiatostany powinny przy sprzyjającej aurze pojawić się po 20 października. To dla nas nie lada gratka i potwierdzenie tego, że przy sprzyjającej wiośnie i jesieni Gracillimusy w polskich warunkach zawieszają swoje wiechy na przełomie października i listopada.

Moje maja właśnie nabrzmiałe kolby czekam na kwiatostany
Agi2006 10:28, 08 paź 2018

waldek727 napisał(a)

Waldek no własnie ja mam te nabrzmiałe kolby i z niektórych wystają takie małe na 1cm kotki. spektakl dopiero się zacznie jak pogoda dopisze
Toszka 11:59, 08 paź 2018

Jedno co pocieszające z tym suszem ze szmaragdów, to, to, że ładnie się kompostuje przełożone obornikiem lub kompostem. A jak gnojówką się zleje to do wiosny efekt murowany. Oby tylko za grubych warstw nie dawać.

Na szczęście mam więcej cisów niż tuj, a cisów nie trzeba czyścić.