Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 07:07, 19 sie 2014

Milka napisał(a)
Piękne widoczki widzę, jak to wybujało a narobiłaś mi ochoty na kiełbaskę i ziemniaki z ogniska
pęcherznice są sliczne i złote i bordowe i tak, jak Marta pisze, radykalne cięcie i da radę w ryzach utrzymać, ja mojej pozwalam kwitnąć i zrobiło mi się drzewo

Irenko masz szczęście do swoich hektarów, nie musisz trzymać w ryzach wszystkich roślin Pęcherznice będę cięła aby utworzyć taki mini żywopłot.
Ziemniaczki z ogniska polecam bardzo, do tego masełko czosnkowe-pycha
polinka 07:09, 19 sie 2014

pawel_snopek napisał(a)

Połączenie bukszpanów oraz turzyc idealneja też tak mam tylko jeszcze muszę korą przesypać

Paweł-debat było wiele z czym najlepiej połączyć bukszpany i ice dancy wygrały Uwielbiam to połączenie. Idę zajrzeć do Ciebie
polinka 07:13, 19 sie 2014

ewakatowice napisał(a)

Niedzielne widoczki są przeurocze!
Pęcherznicę posadziłaś, zadowolona jesteś z niej?

Ewuś-ogród jak wiesz jest w drugim sezonie ogrodniczym i ładnie wszystko przyrosło. Cieszę się bardzo, że Wam się również podoba Dobre słowo zawsze mile widziane
Pęcherznica jest u mnie od tygodnia i na razie trudno cokolwiek o niej powiedzieć. Muszę doszkolić się w cięciu, czy to już teraz potraktować ją sekatorem?
polinka 07:15, 19 sie 2014

leon60 napisał(a)
Super widoki

Ola macham z Doliny Baryczy
polinka 07:28, 19 sie 2014

jolka napisał(a)

Polinka, zbieram informacje w sprawie obrzeży z kostki granitowej.
Jak Ty masz ją poukładaną? Na zaprawie betonowej, na piasku czy jeszcze jakoś inaczej?? Dwie mniejsze kosteczki chyba lepsze rozwiązanie, niż jedna duża,
bo trawa się chyba tak nie wpycha?? A może tylko mi się wydaje??

PS. Widoczki oczywiście śliczne

Jolu, kostkę mam na suchej zaprawie cementowej.Miesza się piasek z cementem, układa kostkę, polewa wodą i fuguje. Woda wiąże to na lata Trawa nie wchodzi bo po obu stronach kostki jest też ta zaprawa.
Jakbyś miała więcej pytań, chętnie udzielę wskazówek a raczej mój eM.
U Łukasza widziałam ostatnio zestawienie różnych metod układania kostki granitowej. Jak uda mi się odszukać to podam Ci linka
jolka 08:02, 19 sie 2014

polinka napisał(a)

Jolu, kostkę mam na suchej zaprawie cementowej.Miesza się piasek z cementem, układa kostkę, polewa wodą i fuguje. Woda wiąże to na lata Trawa nie wchodzi bo po obu stronach kostki jest też ta zaprawa.
Jakbyś miała więcej pytań, chętnie udzielę wskazówek a raczej mój eM.
U Łukasza widziałam ostatnio zestawienie różnych metod układania kostki granitowej. Jak uda mi się odszukać to podam Ci linka

Bardzo dziękuję za informację i za linka.
I jeszcze jedno pytanie (przepraszam jeśli bez sensu, ale M. nieobecny a ja ciekawa jestem), fugujesz normalną fugą, taką jak do płytek czy też tą zaprawą cementową??
polinka 08:10, 19 sie 2014

Jolu też zaprawą cementową. Nie ma za co przepraszać, nie wszystko musimy wiedzieć Jak będziesz potrzebować dokładnych instrukcji a raczej Twój eM. służę telefonem do mojego osobistego budowlańca
Zielona 09:23, 19 sie 2014

Hej Prawdopodobnie będę. Koleżanka zaproponowała wyjazd i chyba się z Nią zabiorę
Milka 13:36, 20 sie 2014

O, to poznam Martę osobiście psrawdzę tę wyjątkową wersję telefonu Anie

Polinko, posadzony żywopłot z pęcherznicy już przytnij, tak na 50 cm od ziemi
co do wiśni, śmiało tnij, jeszcze ci w tym roku urośnie i na wiosnę mnóstwo i po kwitnieniu, dopiero pierwsze cięcie
Magda_ 14:23, 20 sie 2014

polinka napisał(a)
Bociany odleciały, niestety nic na razie nie przyniosły
W ogrodzie małe zmiany

Za limkami nie ma już przetaczników i prosa, zagościła pęcherznica Red Baron

fajny pomysł z tymi pęcherznicami aż chyba go od Ciebie zagapię jaką masz odległość od szmaragdów do hortek??