Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

oliwka1234 20:54, 14 kwi 2020

masz piekny ogród, jaka kore uzywasz pod rabaty ?
malgol 13:41, 15 kwi 2020

Polinko, masz architekturę ogrodową w pięknej szarości...pamiętasz może jaka farbą malowałaś drewniane konstrukcje? jakis numer, odcień..? Chce kupić w necie z wiadomych powodów,ale te kolory na monitorze nijak mają się do rzeczywistością jak wiemy

polinka 10:24, 27 kwi 2020

malgol napisał(a)
Polinko, masz architekturę ogrodową w pięknej szarości...pamiętasz może jaka farbą malowałaś drewniane konstrukcje? jakis numer, odcień..? Chce kupić w necie z wiadomych powodów,ale te kolory na monitorze nijak mają się do rzeczywistością jak wiemy

Gosiu mamy wysztskie elementy pomalowane Tikkurila kolor RAL 7042. Tikkurile bardzo sobie chwalę bo farby mają świetne jakościowo ale koloru szukają innego. Ten nasz niestety wpada w niebieskie tony...
polinka 10:25, 27 kwi 2020

oliwka1234 napisał(a)
masz piekny ogród, jaka kore uzywasz pod rabaty ?

Drobna od lokalnego producenta. Dziewczyny tutaj na O chwaliły jakąs drobną przekompostowaną z któregos marketu.
polinka 10:27, 27 kwi 2020

zszywka napisał(a)
Trafiłam tutaj i ta zmiana z początku wątku, tyle rzeczy się zmieniło WOW naprawdę pięknie, te cisy mnie zaczynaja prześladować. Chyba czas się im przyjrzeć

ja dzielnie walczę, idzie to różnie. Takie zmiany dają nadzieje na to że i u mnie będzie kiedyś jako tako skończone

Pozdrawiam serdecznie

Patrycjo, cisy z całego serca polecam bo nie dość, że są piekne to i bezproblemowe w stosunku do innych roślin żywopłotowych.

Trzymaj się dzielna dziewczyno i mam nadzieję, że wszystko dobrze u Ciebie?
polinka 10:29, 27 kwi 2020

Maglime napisał(a)
Polinka napisz proszę jak nazywają się te wysokie drzewka i czy je jakoś przeginasz. Co jest posadzone pod drzewami. Piękna kompozycja.

Dzrzewa to Graby fastigia, cięte 3 razy do roku. Pod drzewami jest miskant Gracilimus, Morning light, carex Ice Dance i Red Baron.
polinka 10:30, 27 kwi 2020

beata_m napisał(a)
Polinka ja już drugi sezon tnę wg Twojej instrukcji choć z cierpliwością u mnie różnie bo jak się nagle pomocnicy zlecą to strach się bać
mam dodatkowe pytanie do cięcia: czy od razu starasz się nadać cisom kształt trapezu? Wiesz szerzej dołem, góra węższa żeby doświetlić dobrze całość?

Beatko, póki co jeszcze cisy tnę na prosto. Czy dobrze? Nie wiem...
polinka 10:31, 27 kwi 2020

sarenka napisał(a)
Znalazłam tą instrukcję. Moje Hilli przycielam, liczę, że rusza i będą ładnie rosnąć

Oprócz cięcia ważne jest również podlewanie oraz właściwe skłądniki w glebie.
polinka 10:33, 27 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

A ja mam zap...rrr...doll roku. Robię wszystko, żeby dać Wam ryż, makaron, kaszę, mąkę, cukier, mleko i papier toaletowy w tych trudnych czasach... i nie zwariować.
Jak ja bym chciała przekopać jakąś rabatę! I opryskać przeciwwirusowo

Asia, podziwiam i cały czas jestem wdzięczna za Twoją pracę!
Mariposa 10:33, 27 kwi 2020

Melduję, iż wszystkie cisy ciachnięte w marcu, mają już nowe pędzelki