Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 17:36, 17 kwi 2015

Juzia napisał(a)
A ja z kolei mam żurawki od początku i nie zauważyłam u siebie opuchalaków...

Uważaj aby z robalami nie było tak jak z pogodą Z zachodu wszystko idzie
Oczywiście czego jak czego ale opuchlaków Ci nie życzę.

Może spróbuję jeszcze wrotyczem lać.
Milka 17:39, 17 kwi 2015

polinka napisał(a)

Zauważyłam, że robię się coraz bardziej sentymentalana
Żurawki i gracki to moje pierwsze zakupy roślinne do tego ogrodu i trochę mi szkoda wyrzucić. Co innego jak mogę komuś podarowac, ale z robalami to tylko do śmietnika się nadają...

No tak, bo jakby były korzonki to jeszcze szansa, kąpiel i w inne miejsce, a tak nic...
Juzia 17:41, 17 kwi 2015

polinka napisał(a)

Uważaj aby z robalami nie było tak jak z pogodą Z zachodu wszystko idzie

Może spróbuję jeszcze wrotyczem lać.

Taaaa wszystko z zachodu! Moda, pogoda i opuchlaki
Zielona 18:18, 17 kwi 2015

Odpisałam u siebie o żurawkach, ale nie wiem, czy w jakikolwiek sposób pomogłam. Może pstryknę fotkę za jakiś czas, kiedy się zbiorą po dzieleniu, to porównasz. Jeśli Twoje padną, to dostaniesz TWOJE ode mnie
malgorzata_s 18:26, 17 kwi 2015

polinka napisał(a)

Zauważyłam, że robię się coraz bardziej sentymentalana
Żurawki i gracki to moje pierwsze zakupy roślinne do tego ogrodu i trochę mi szkoda wyrzucić. Co innego jak mogę komuś podarowac, ale z robalami to tylko do śmietnika się nadają...
Ja też okazałam się sentymentalna przedwczoraj przesadzaliśmy z M. dużą hortensję ogrodową do przedogródka choć powinnam ją wyrzucić, bo przecież nigdy nie zakwitnie ale nie mogłam tego zrobić, bo dostałam ją od mamy. Normalnie ogrodnicza opera mydlana.
leon60 20:31, 17 kwi 2015

czekam na gracki w donicach
katiaxx 20:37, 17 kwi 2015

Wyczytałam u Ewci że planujesz obrzeża aluminiowe ? nie wiem czy mówimy o tych samych - jeśli o zwykłych profilach aluminiowych to włożyłam jeden rok temu żeby przetestować, wygląda bez zmian ale rabata będzie ulegała zmianie więc wszystko będzie wiadomo jak go wywlokę na dobre - planuję je położyć wszędzie w tym roku jeśli nie zniknęła cześć wkopana
Jagodaa 20:43, 17 kwi 2015

polinka napisał(a)

leon60 21:07, 17 kwi 2015

katiaxx napisał(a)
Wyczytałam u Ewci że planujesz obrzeża aluminiowe ? nie wiem czy mówimy o tych samych - jeśli o zwykłych profilach aluminiowych to włożyłam jeden rok temu żeby przetestować, wygląda bez zmian ale rabata będzie ulegała zmianie więc wszystko będzie wiadomo jak go wywlokę na dobre - planuję je położyć wszędzie w tym roku jeśli nie zniknęła cześć wkopana

Kasiu pokaż jak to wygląda u Ciebie
Luki 21:22, 17 kwi 2015

Ja z żurawkami jakoś sobie radzę W zeszłym roku miałem inwazje chrząszczy opuchlaków w jednym miejscu. Wyzbierałem nocami ile się dało, robiłem opryski na owady gryząco ssące i w tym roku wszystkie żurawki siedzą w ziemi. Nie łudzę się, zę wytępiłem je całkowicie, ale będę cały czas kontrolował sprawę.
Niestety przez pewien czas mnóstwo osób kupowało żurawki w jednym sklepie internetowym i w innych miejscach, w których była plaga opuchalków. Ja kupowałem swoje żurawki tylko w 2 pewnych miejscach, ale właściciele tych szkółek mówią otwarcie, że obecnie trudno jest upilnować całe uprawy bo te potwory przychodzą z każdej strony. Co roku leją w doniczki Larvanem za grube pieniądze, a jesienią i tak zdarzają się zainfekowane rośliny. Trzeba uważać jak się kupuje i obserwować rośliny.