Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Kuba 10:54, 02 gru 2015

Zgadzam się ze wszystkim co napisano: i z tym że rękodzieło musi kosztować i z tym że wielu wytwórców sztucznie podbija ceny. Dlatego ja jako potencjalny nabywca zawsze analizuje czy rzecz jest warta ceny i czy mnie na nią stać
polinka 12:28, 02 gru 2015

aga_pe napisał(a)

Pewnie do póki będą mieli zbyt, ceny nie będą niższe. Widocznie bardziej się im opłaca nie narobić się , a zarobić

Pewnie jest tak jak piszesz...
polinka 12:29, 02 gru 2015

nawigatorka napisał(a)
jeden Rudolf a tyle ważnych spostrzerzeń i to w takich poetyckich słowach.

Paulino nasz Rudolf będzie miał trzeciego bliźniaka

Coś wiesz gdzie kolejny Rudolf się robi?
polinka 12:30, 02 gru 2015

Milka napisał(a)
Co z wiankiem, miała byc odsłona

Irenko, wianek u mnie będzie dopiero w następnym tygodniu
polinka 12:31, 02 gru 2015

iwka napisał(a)
no właśnie, bo rękodzieło to nie setki takich samych sztuk, tak jak Ola pisała, wyciętych na maszynie, to juz machina przemysłowa i to nie jest rękodzieło. Każda rzecz w rękodziele jest jedyna i niepowtarzalna i niestety musi kosztować, tylko ludzi nie stać. W ubiegłym roku robiłam pisanki quillingowe, przy jednej minimum kilka godzin pracy, gdybym chciała policzyć wszystko, to musiałyby kosztować kilkadziesiąt złotych jedna, kto by kupił? nikt z samego rękodzieła wyżyć sie nie da, ale jak ktoś to lubi to nie robi dla zarobku, tylko dla przyjemności

Nie ma co ukrywać, miliarderów u nas mało
polinka 12:35, 02 gru 2015

Kuba napisał(a)
Zgadzam się ze wszystkim co napisano: i z tym że rękodzieło musi kosztować i z tym że wielu wytwórców sztucznie podbija ceny. Dlatego ja jako potencjalny nabywca zawsze analizuje czy rzecz jest warta ceny i czy mnie na nią stać

Prawda
Kuba 13:03, 02 gru 2015

polinka napisał(a)

U malkulowej jest wierna kopia
lindsay80 13:23, 02 gru 2015

polinka napisał(a)

Pora się chyba ujawnić, do mnie wykrój Rudolfa ma dotrzeć, ale czy on w tym roku powstanie to pewne nie jest
nawigatorka 13:48, 02 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

Pora się chyba ujawnić, do mnie wykrój Rudolfa ma dotrzeć, ale czy on w tym roku powstanie to pewne nie jest

bliźniak nr 3
13:48, 02 gru 2015
polinka napisał(a)
Dziewczyny ja wiem, że własnoręczne wyroby muszą kosztować. Sama się tym zajmuję i wiem ile czasu trzeba poświęcić na precyzyjne wykonanie danej dekoracji i też nie sprzedam tego tylko po kosztach robocizny...Oczywiście z czegoś trzeba żyć ale w niektórych przypadkach czy to nie jest zwykła pazerność?

Przykład, koszt wykonania danej dekoracji (materiał, prąd, amortyzacja sprzętu) wynosi 50 zł- czas-1 godz. cena dla klienta to 200 zł...
Ja tylko głośno myślę czy jakby producenci handmade nie narzucali takich wysokich cen to wtedy te śliczne przedmioty znalazłyby więcej nabywców?

Zwykłego szarego człowieka po prostu nie stać aby kupić sobie renifera za 180 zł tylko idzie na stragan i kupuje za "grosze" platikowe ozdoby.

to ja też głośno pomyśle przeglad pieca 1,5godz
materiały (uczelki smary i inne ) - 50 zł .... a paragon wydrukował na 250 zł....koszty robociny wszedzie takie same

pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies