Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 22:51, 10 sie 2013

bociek napisał(a)
Kasia, idz na ten spacerek Nie sama robota czlek zyje

Bociusia, wszystko zdążyłam I spacerek, i skarpa wyplewiona Czeka teraz na przesadzenie rogownicy na górę i posadzenie żurawek na dole
Lubię robotę w ogrodzie...miałam zamiar leniuchować dzisiaj, jakoś się nie złożyło
Kindzia 22:56, 10 sie 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu śliczne mieczyki, kaktus obłęd...ja z mieczyków zrezygnowałam niechcący już w tym roku, jeszcze nie wypuściły liści.....w przyszłym z premedytacją nie posadzę...idę w wieloletnie, tylko cebulowe raz na jesień rozplanuję i więcej do nich nie wrócę....trawki faktycznie na razie lichutko na rabacie wyglądają, ale odbiją na pewno....jak pogoda?...u mnie wieczorem spory deszczyk, rano chłodno, ale już o 10 całkiem niezłe słoneczko świeciło, na szczęście bez upałów...temperatura w domu spadła o 3 stopnie

U mnie w przyszłym roku mieczyki jeszcze na pewno będą. Cebulowych też nie wykopywałam w tym roku. Ciekawa jestem jak będą wiosną kwitły

Padało delikatnie do południa. Im bliżej zachodu, tym chmurek mniej i skończyło się czerwonym zachodem słońca. Plewienie skarpy kończyłam w krótkim rękawku

W domu cały czas okna otwarte na przestrzał, to przyjemnie jest Gorzej w Zabrzu będzie, pozamykane to ciepło od czwartku...
Kindzia 22:57, 10 sie 2013

Sebek napisał(a)

Czytałem...Tylko śliczne zapomniałem dać w cudzysłów No znowu się państwo S. nie popisali

To wszystko jasne już...
Już do nich nie wrócę.
anna_g 23:09, 10 sie 2013

Kindzia, ale mialam u Ciebie nadrabiania. No nie można tutaj nikogo na chwile z oka spuścić !!! Poczytałam o misiu - kurcze fajny... moja NN (ktora przez chwile była Great Star )- b. ładnie kwitnie ale strasznie się poklada a to już akurat mi się nie podoba, Silver Dolar jest trochę lepszy, ale z kolei kwiaty mniej mi się podobają. Trzeba było jednak kupić limkę. A misiu też jest fajny. Ciekawe jak się rozrośnie.
Kaktus obłędny... Też mi kwitły kaktusy ale nigdy nie tak. Kwiat kaktusa żyje dość krótko
U nas dzisiaj 14 stopni było... no jednak jakby ciut za zimno ale przynajmniej przewietrzone mieszkania i płuca pozdrawiam Kasia
Kindzia 23:34, 10 sie 2013

anna_g napisał(a)
Kindzia, ale mialam u Ciebie nadrabiania. No nie można tutaj nikogo na chwile z oka spuścić !!! Poczytałam o misiu - kurcze fajny... moja NN (ktora przez chwile była Great Star )- b. ładnie kwitnie ale strasznie się poklada a to już akurat mi się nie podoba, Silver Dolar jest trochę lepszy, ale z kolei kwiaty mniej mi się podobają. Trzeba było jednak kupić limkę. A misiu też jest fajny. Ciekawe jak się rozrośnie.
Kaktus obłędny... Też mi kwitły kaktusy ale nigdy nie tak. Kwiat kaktusa żyje dość krótko
U nas dzisiaj 14 stopni było... no jednak jakby ciut za zimno ale przynajmniej przewietrzone mieszkania i płuca pozdrawiam Kasia

Tak źle Aniu to u mnie nie jest, lajcikiem wątek sobie leci
Misiu wygląda tak jak limka, o pokładaniu mówię. Zobaczę jak będzie większy, czy go nie zmoże...na razie git. I zieloniasty, ładny! Nie mam dolara, to się nie wypowiadam.
Czyli nie tylko ja mam nieznaną? Może jeszcze ktoś coś w tych naszych NN-kach zobaczy kiedyś
Jak moja NN się bardziej rozwinie to pokażę znowu, a nóż widelec???
U sąsiadki widok był...w jednej donicy z kaktusiorem 30 kwiatów, było co oglądać

Widać już było pod wieczór, że się pogoda poprawia, jutro ładnie będzie...i ogród podlany

Buziolek
ewsyg 00:42, 11 sie 2013

Kasia lubisz liliowce? jak tak to link podeśle i będziesz miała co robić przez parę wieczorów. Piękności i nawet ceny przystępne.
boguslawa_ma... 08:40, 11 sie 2013

Kasiu miłej niedzieli życzę
monteverde 10:45, 11 sie 2013

Kindziu ładne i dalie i mieczyki, ja swoich całą grzędę zostawiłam w rajskim, zapewne już kwitną pozdrawiam niedzielnie
nebel 19:08, 11 sie 2013

Miłego tygodnia.
bociek 19:42, 11 sie 2013

Ciekawa jestem czy Pani odpoczywala nieaktywnie uprawiajac lezing ...