Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

anna_g 20:52, 11 paź 2013

Kindzia napisał(a)

Aniu...nawet jeszcze nie tęsknię za wiosną. Jeszcze nie, jeszcze w ogrodzie można działać. Jak zacznie lać, potem zimno, wiatr...wtedy będziemy wspominać i tęsknić...

Ja też pozdrawiam i do jutra

Wtedy to ja już wpadam w zimowa rozpacz Jutro ma być ponoć bardzo ładnie - rozumiem, że to Ty zamawiałaś pogodę W ramach reklamacji po tej poprzedniej zamówionej
Kindzia 20:56, 11 paź 2013

Jak dzisiaj przyjechaliśmy to od razu wzięłam się za sprzątanie astrów, a M wykopywał mieczyki. Już gotowe, w pudełkach, stoją przygotowane do oddania.

Ochlastałam tawułki, już brzydkie brązowe liście miały, wiosną też będą do podzielenia i obdzielenia.

Miłorząb, niestety, się nie przebarwi, listki jednak zmarzły i opadają na potęgę. Ale jeszcze z jednym zdjęciem zdążyłam.

tojad kwitnie granatowy, ostróżki od Ani też dają czadu

i marcinki wreszcie

malgorzata_s... 20:59, 11 paź 2013

No właśnie. Jeszcze super jest. Te paskudne przymrozki przeszły i teraz złota jesień.Jak popatrzyłam dziś na góry to sama się japa śmieje. Buki się złocą cudownie inne drzewa w czerwieniach między tym zielone. Cudnie jest. Wiosna piękna ale jesień bardziej kolorowa. Szkoda że pomarzły kwatuszki.
Kindzia 20:59, 11 paź 2013

anna_g napisał(a)

Wtedy to ja już wpadam w zimowa rozpacz Jutro ma być ponoć bardzo ładnie - rozumiem, że to Ty zamawiałaś pogodę W ramach reklamacji po tej poprzedniej zamówionej

Już Ci powiedziałam, że tamta reklamacja była niesłuszna
Na jutro zamówiona Przyjedziemy z Elizą. Gierczusia się nie meldowała, to chyba bezpośrednio do Ciebie. Ulcia z drugiej strony jedzie...a Bogusi nie będzie...ma kłopoty rodzinne Tyle wiem.
malgorzata_s... 21:01, 11 paź 2013

O jak jeszcze dużo kwiatów u Ciebie. Piękne marcinki. Moje mączniaka mają musiałam pryskać.
Kindzia 21:04, 11 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No właśnie. Jeszcze super jest. Te paskudne przymrozki przeszły i teraz złota jesień.Jak popatrzyłam dziś na góry to sama się japa śmieje. Buki się złocą cudownie inne drzewa w czerwieniach między tym zielone. Cudnie jest. Wiosna piękna ale jesień bardziej kolorowa. Szkoda że pomarzły kwatuszki.

Nie mam Małgosiu jeszcze nawet pół buka Tak, Ty widzisz kolory na stoku U mnie nie ma takich widoków
Mam klony, ale one ładniejsze przedtem były. Jeszcze na dodatek moje golden globosum są w złym miejscu, słońce je przypala i liście ma brzydkie od góry...muszę pomyśleć na co je wymienić, żeby żółte było, nieduże i szczepione...

Tylko nie wiem co z tymi klonami...
Kindzia 21:07, 11 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O jak jeszcze dużo kwiatów u Ciebie. Piękne marcinki. Moje mączniaka mają musiałam pryskać.

Chyba jednak róż najwięcej, kwitną jeszcze
Te nie złapały mączniaka, ale mam białego, niskiego marcinka po przeciwnej stronie, to jego wzięło. Opryskany, ale ciapki na listkach po oprysku zostają. I dlatego liście róż też w kropki
Kindzia 21:09, 11 paź 2013

Jeszcze róże i w odwiedziny idę

malgorzata_s... 21:11, 11 paź 2013

Jak żółte małe i szczepione to ja zaraz trzmielinę widzę, ale jak się przejdziesz do fajnej szkółki to znajdziesz coś co Ci spasuje. Zdaje się że buka żółtego właśnie widziałam.
Enya73 21:13, 11 paź 2013

Nie wiem co bardziej chwalić róże czy astry Przepiękne jedne i drugie Ależ ten Wasz ogród w ciągu tego roku wypiękniał. Pozdrawiam Kasiu