Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

malgorzata_s... 10:14, 11 paź 2013

Kasieńko 19-ty aktualny. U mnie lilie pachnące późno kwitły ostatnia przekwitła początkiem września. Jak bylam w Goczałkowicach w lipcu to tam kwitły. Były strasznie wysokie i tylko kilka a cały ogród w pobliżu jak poperfumowany był.
Kindzia 11:09, 11 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasieńko 19-ty aktualny. U mnie lilie pachnące późno kwitły ostatnia przekwitła początkiem września. Jak bylam w Goczałkowicach w lipcu to tam kwitły. Były strasznie wysokie i tylko kilka a cały ogród w pobliżu jak poperfumowany był.

To super Już się cieszę

Faktycznie późno u Ciebie...u mnie jak w czerwcu zaczynają, to w sierpniu kończą...we wrześniu są tylko wspomnieniem...
malgorzata_s... 13:52, 11 paź 2013

Kasiu a widziałaś u Bogusi z Zacienionego jeszcze kwitnie biala lilia. To dla mnie zadziwiające. Ale czytałam gdzieś że jak się późno wsadzi to później kwitnie
Mala_Mi 20:18, 11 paź 2013

Tylko jak póxno kwitnie, to już przed zimą nie zdązy sie dobrze rozrosnąć i wzmocnić na przyszły rok
Bogdzia 20:27, 11 paź 2013

Kindzia napisał(a)

Masz świętą rację Bogdziu Zresztą napisałam, że jedna pachnąca i wcześnie kwitnie.
Z tych białych też jestem niezmiernie zadowolona. Pięknie się rozmnożyły w zeszłym roku. Teraz, w sierpniu, rozsadzałam je, żeby rosły mi symetrycznie po obu stronach łezki. Niech się rozrastają, będę na podarunki miała dla Was Szkoda tylko, że nie pachną...nie można mieć wszystkiego

Są piękne wiec nie bedziemy grymasic że nie pachna. Pozdrówka.
Kindzia 20:41, 11 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu a widziałaś u Bogusi z Zacienionego jeszcze kwitnie biala lilia. To dla mnie zadziwiające. Ale czytałam gdzieś że jak się późno wsadzi to później kwitnie

Nie, kompletnie nie znam tego ogrodu...muszę zobaczyć.
6 tygodni po posadzeniu powinna kwitnąć.
Dzisiaj sadziłam parę cebul lilii, które moja córcia kupiła kwitnące w doniczkach. Przetrzymała je aż do teraz, ale nie podlewała. Wyglądały na żywe, ciekawa jestem czy coś z nich będzie w przyszłym roku.
Kindzia 20:43, 11 paź 2013

asc napisał(a)
Tylko jak póxno kwitnie, to już przed zimą nie zdązy sie dobrze rozrosnąć i wzmocnić na przyszły rok

Właśnie...wybryki natury kosztują.
Kto jak kto, ale Ty Aniu o liliach to trochę wiesz, używając bardzo oszczędnych słów.
Ciekawe jak tam Twoje u mnie w ziemi się mają.
anna_g 20:45, 11 paź 2013

Kasia te białe lilie co to nie pachną ale się dobrze mnożą są faktycznie śliczne, robią wrażenie. Ach, żeby już był znowu ten czas kiedy wszystko kwitnie i bujnie rośnie. Pozdrawiam
Kindzia 20:47, 11 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Są piękne wiec nie bedziemy grymasic że nie pachna. Pozdrówka.

W zeszłym roku miałam ich trochę, ale bardzo mikro kwitły, w większości miały po jednym pąku. W tym roku mnie tak miło zaskoczyły. Pamiętam, przyjechaliśmy późno w nocy i tylko z góry przez okno w sypialni spojrzałam na ogród...i nie mogłam wtedy skojarzyć, co to za wielka biała plama...a to one dały pokaz
Buziolek Bogdziu
Kindzia 20:49, 11 paź 2013

anna_g napisał(a)
Kasia te białe lilie co to nie pachną ale się dobrze mnożą są faktycznie śliczne, robią wrażenie. Ach, żeby już był znowu ten czas kiedy wszystko kwitnie i bujnie rośnie. Pozdrawiam

Aniu...nawet jeszcze nie tęsknię za wiosną. Jeszcze nie, jeszcze w ogrodzie można działać. Jak zacznie lać, potem zimno, wiatr...wtedy będziemy wspominać i tęsknić...

Ja też pozdrawiam i do jutra