Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

alinak 09:50, 04 mar 2014

Kasia nie tylko vanilla ładna . i Grandiflorę polecam i Pinky winky pięknie się przebarwią na jesień a kwiaty olbrzymie ...

a co to u ciebie ogrodowe też nie kwitną . u mnie za 10 lat tylko raz się jej udało ...jest tak duża że nie ma pana żeby ją ruszył . a przydało by się
Kindzia 12:02, 04 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Czytam, czytam... wiem co w trawie piszczy..

Tak mi się oczy śmiały do tych Twoich irysków, już w zeszłym roku, wiesz...i kupiłam jesienią, tyle, że nie te Ale w tym roku nie popuszczę ich Mają być żyłkowane!!!
Kindzia 12:04, 04 mar 2014

alinak napisał(a)
Kasia nie tylko vanilla ładna . i Grandiflorę polecam i Pinky winky pięknie się przebarwią na jesień a kwiaty olbrzymie ...

a co to u ciebie ogrodowe też nie kwitną . u mnie za 10 lat tylko raz się jej udało ...jest tak duża że nie ma pana żeby ją ruszył . a przydało by się

Alinko...nie kuś mnie znowu...już mam ustaloną koncepcję z vanilkami. Wiem, że Grandiflora i jeszcze silver dollar....nie, już nie zmieniam!

Kwitną u mnie ogrodowe, ale co roku kapturami okrywam. Doszłam po prostu do wniosku, że lepiej mieć mniej roboty....
Mirka 12:05, 04 mar 2014

A ja w pracy cichaczm poczytuję. hihi może mnie nie zwolnią.Pozdrawiam Kasiunia.
Milka 12:13, 04 mar 2014

Czyli trzymasz się planu, pokusom nie ulegasz
A ja się wyedukowałam na temat róż, tych co mam, zrobiłam jednak dobrze tylko 2 jeszcze bardziej w poziomie poprowadzę
Kindzia 12:17, 04 mar 2014

Mirka napisał(a)
A ja w pracy cichaczm poczytuję. hihi może mnie nie zwolnią.Pozdrawiam Kasiunia.

A Ty myślisz, że ja to gdzie jestem teraz??? Lata wprawy...

Mircia u nas dzisiaj ciężko ze słoneczkiem Może u Was lepiej?
Kindzia 12:21, 04 mar 2014

irena_milek napisał(a)
Czyli trzymasz się planu, pokusom nie ulegasz
A ja się wyedukowałam na temat róż, tych co mam, zrobiłam jednak dobrze tylko 2 jeszcze bardziej w poziomie poprowadzę

Ale jakie to trudne Irenko...

Kochana, ja też mam zapisany artykulik Danusi jak każdy gatunek ciąć, ze ściągi korzystam ciągle A na początku intuicyjnie ciachałam...i krzywdy im nie zrobiłam Nawet jakbyś trochę wyżej ochlastała niż trzeba, to korona im z głowy nie spadnie
Pierwsze róże cięłam 22 lata temu, jeszcze u Mamy...bez żadnej wiedzy, literatury i Ogrodowiska...i dawały radę
Mirka 12:23, 04 mar 2014

Kindzia napisał(a)

A Ty myślisz, że ja to gdzie jestem teraz??? Lata wprawy...

Mircia u nas dzisiaj ciężko ze słoneczkiem Może u Was lepiej?
Dziś słoneczko za chmurami wieje mocno spać mi się chce a do 18 jeszcze daleko.
Kindzia 12:39, 04 mar 2014

Mirka napisał(a)
Dziś słoneczko za chmurami wieje mocno spać mi się chce a do 18 jeszcze daleko.

Do 18,00 ??? Bidulka
Milka 12:52, 04 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Ale jakie to trudne Irenko...

Kochana, ja też mam zapisany artykulik Danusi jak każdy gatunek ciąć, ze ściągi korzystam ciągle A na początku intuicyjnie ciachałam...i krzywdy im nie zrobiłam Nawet jakbyś trochę wyżej ochlastała niż trzeba, to korona im z głowy nie spadnie
Pierwsze róże cięłam 22 lata temu, jeszcze u Mamy...bez żadnej wiedzy, literatury i Ogrodowiska...i dawały radę

No widzisz
Mam różę Madame Plantier, ta kwitnie dopiero na 2 letnich przyrostach i jakbyś ciachała, nie zakwitnie; ponadto niektóre w ogóle się nie tnie, tylko wycina słąbe , chore lub bardzo wiotkie gałązki
ja testuję na moich
austinki Graham Thomas i Fresia oraz Lichtkoonigin Lucia są u mnie od prawie 20 lat, tez cięłam na czuja, a doczytałam w Rosarium, że można wcale ich nie ciąć, są coraz wyższe, dostają cechę róży pnącej i trzeba ją bardziej w poziomie prowadzić aby wytwarzała jak najwięcej kwiatów, och głowa rozboli od tego