Ale deszcz by sie przydał Kasiu horti niektore tylko okryłam bo za duzo tego mam, a żurawki listki brzydkie bede tylko usuwac i nowe sadzonki tez zrobie bo ładnie juz wypuszczaja, jak popada to ruszy wszystko. U mnie szkolki juz otwarte, ale marny wybor, horti byly ale takie niezbyt. Kupiłam tylko bratki i roze pnące bo były ładne Alohe i Rosarium i dwa bukszpany bo wiecej nie było. Wiosna ich zaskoczyła
Nadrobiłam Szkółki śpią Ja byłam w zeszłym tygodniu u Cierniaka to wielka szkółka (
Udawałam że nasion i doniczek szukam jak pani przybiegła i popatrzyła na mnie jak na wariatkę
Buziaki zostawiam
Kasiu w Bytomiu jest szkółka na ul.Witczaka ,ja tam kupiłam u nich bukietową ale NN
wzięłam bo była duża i ładna ,a jaką ty chcesz?Ja bym się jeszcze wstrzymałam z miesiąc,teraz to suche patyczki są wiadomo jak przezimowałyBęde przejerzdzać to zajrze do tej szkółki co mają
Na deszcz się szykuje i dobrze. Tylko bardzo bym sobie życzyła żeby się do piątku wypadało
Właśnie nie wiem, czy mam się już szykować do przesadzania rozplenicy i żurawek. W łezce mam z tym robotę...teraz w weekend i tak nie zdążę ze wszystkim, ale jeszcze za tydzień...
To ładne zakupy zrobiłaś Sporo kupiłaś Planujesz coś jeszcze?
Tak, wiem, że szkółki jeszcze nie pracują, obdzwoniłam parę.
Ochoty mi narobiłaś na hortensje vanille fraise i 5 sztuk potrzebuję. Ogrodowe do Uli jadą, na ich miejsce vanilki pójdą. Myślę jeszcze żeby parę miskantów variegatus tam dosadzić, ze 4 - 5 sztuk...
Zajrzyj, zapytaj o te hortki i miskanty jak możesz, będę wdzięczna