Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Agania 18:40, 04 mar 2014

Ooo, o hydrożelu zapomniałam , a przecież mam, dzięki, że mi przez przypadek przypomniałaś
Kindzia 18:46, 04 mar 2014

Agania napisał(a)
Ooo, o hydrożelu zapomniałam , a przecież mam, dzięki, że mi przez przypadek przypomniałaś

Agatko u mnie bez tego ani rusz...wszystkie róże tak sadziłam, rodki, azalie, hortusie...u mnie mus

A co chcesz do hydrożelu u siebie?
Kindzia 18:48, 04 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Kasia, doczytałam, że ty limke chcesz. Ja będę moją cięła i dam do doniczki te patyczki. To dla Łukasza. Moja hortka jest potworkiem, więc patyczków będzie co niemiara. Podobnież wybierasz się z Bogusią do Bylinowego Raju pod Częstochową. Jeżeli tak to się tam spotkamy i mogę dać Ci patyczki

Nie limki Ewciu, limki u mnie rosną i patyczki u mnie już na Anię czekają Vanilek potrzebuję

Pojedziemy z Bogusią na pewno, ja myślę, że się spotkamy!!!
ewsyg 18:51, 04 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Nie limki Ewciu, limki u mnie rosną i patyczki u mnie już na Anię czekają Vanilek potrzebuję

Pojedziemy z Bogusią na pewno, ja myślę, że się spotkamy!!!

Vanilke mam malutką "-(
Bogdzia 19:01, 04 mar 2014

Poczytałam o różach o hortkach i ich rozmnazaniu , Pozdrówka zostawiam.
Kindzia 19:07, 04 mar 2014

ewsyg napisał(a)

Vanilke mam malutką "-(

Nie stresuj się, kupię sobie. Już mnie nosi, tyle, że Bogusia mnie trochę przystopowała i ma rację. Lepiej poczekać aż listki puszczą, takie suche badyle kupować...poczekam trochę.
Kindzia 19:08, 04 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Poczytałam o różach o hortkach i ich rozmnazaniu , Pozdrówka zostawiam.

Ja nie rozmnażam Bogdziu...zbyt niecierpliwa jestem...ja bym chciała już mieć busz
grembosia 19:20, 04 mar 2014

Dawno Cię nie odwiedzałam, więc w końcu wpadam z rewizytą. Szukałam Twoich bidulek ciemierników, ale ich nie znalazłam. Przypomniało mi się, ja ciemiernikom sypałam skorupki jajek, może dlatego tak ruszyły. Spróbuj swoje podsypać.

Poczytałam o różach pnących, mam ich dwie i właściwie żadnego doświadczenia w ich cięciu. W zeszłym roku podcięłam i słabo kwitły, właściwie tylko na końcówkach pędów, jedna miała tylko kilka kwiatków. Też mam NN.
Czyli w tym roku nie ciąć ich w ogóle, tak dla próby?

Ale mi nasłodziłaś z tą babcią, dzięki
Kindzia 19:29, 04 mar 2014

grembosia napisał(a)
Dawno Cię nie odwiedzałam, więc w końcu wpadam z rewizytą. Szukałam Twoich bidulek ciemierników, ale ich nie znalazłam. Przypomniało mi się, ja ciemiernikom sypałam skorupki jajek, może dlatego tak ruszyły. Spróbuj swoje podsypać.

Poczytałam o różach pnących, mam ich dwie i właściwie żadnego doświadczenia w ich cięciu. W zeszłym roku podcięłam i słabo kwitły, właściwie tylko na końcówkach pędów, jedna miała tylko kilka kwiatków. Też mam NN.
Czyli w tym roku nie ciąć ich w ogóle, tak dla próby?

Ale mi nasłodziłaś z tą babcią, dzięki

Skorupki jajek? Dzięki

Przytnij swoim pnącym tylko końcówki, staraj się prowadzić pędy poziomo, podlewaj gnojówką z pokrzyw i czekaj...róża pokazuje swoje piękno dopiero w trzecim roku od posadzenia.
Jak zakwitnie pokaż kwiaty, liście i pokrój Ani różanej, zidentyfikuje Ci i będziesz wreszcie wiedziała jak ją pielęgnować.

Wcale nie nasłodziłam, wyglądasz rewelacyjnie.
Kindzia 19:46, 04 mar 2014

Koniec na dzisiaj...też zaczynam uzależniona być...

Dobrej nocy