Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 12:28, 09 mar 2014

Bea napisał(a)
Wiosna wszędzie,

zakupy, porządki, kwitki wiosenne.

Oj będzie się działo.

Buziaki

Beatko...zaraz pokażę jak w tej chwili wygląda ten mój róg...istne pobojowisko Mam nadzieję, że w tygodniu przyjdą roślinki i w sobotę zamówione drzewa będą Teraz nieciekawie, jakby bomba wybuchła
Kindzia 12:30, 09 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Twoje krokusiki takie jak moje , zamknięte, ale moze bedzie cieplej to pokażą srodeczki i zaproszą pszczółki.Miłego spotkania i jakieś zdjecia mam nadzieje ze bedą.

Wczoraj długo mgła się podnieść nie chciała. Dzisiaj od rana otwarte Zdjęcia rano zaraz cykłam, bez pszczółek, niestety...
Kindzia 12:30, 09 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Muszą być.... nawet erotyczne

Żadnych erotycznych! Coś Wam dziewczynki brakuje chyba ostatnio...
Kindzia 12:31, 09 mar 2014

Urszulla napisał(a)
Wpadam jutro
ciekawe czy drogę na skróty odnajdę

Nie wiem czy na skróty, ale na czas dotarłaś Ula
Kindzia 12:34, 09 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kindzia ja czekam na relację z prac Życze ślicznej pogody weekendowej, ehh u nas piekna wiosna od niemal miesiąca , ogród skąpany w słońcu.

Będzie, będzie Na razie kompletna demolka. Ale najpierw musi paskudnie być, coby kontrast lepszy uzyskać
U nas dzisiaj pięknie od rana M zabrał wnusia do Jankowic, tamtych żubrów jeszcze nie wiedzieli, a ja korzystam z ciszy i spokoju i doprowadzam się do cywilizacji, włos, pazurek i te sprawy I oczywiście nadrabiam forum
Kindzia 12:40, 09 mar 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Udanego spotkania Kasiu, oraz prac ogrodowych bo pogoda dzis piekna, ogarnelam w domu, obiad nagotowany a reszte dnia do ogrodu popracowac A moj M na dzisiejsze swieto bratki mi kupił wiec bede sadzic do donic Pozdrawiam

Tu w domu to delikatnie mówiąc sajgon mam...dziewczyny widziały...nie mam czasu sprzątać, szkoda mi weekendu. Wolę coś na ogrodzie porobić, zresztą mus jest Danusiu. Mój eMuś zaszalał z różami, ale jakieś chyba słabo szczere były...dzisiaj wszystkie klapły Ale cieszę się, że nie wpadł na to, żeby mi takie róże do gruntu kupić A jedna róża jakoś mi niewyraźnie wygląda, oznak życia nie daje...a z przyzwoitej szkółki, sprawdzonej była. Zdarza się... Miejsce na austinkę będzie...nie mam ani jednej! Same z niemieckich hodowli...
Kindzia 12:43, 09 mar 2014

anna_g napisał(a)
Trochę zdjątek z pobytu Na pamiątkę. Dziękuję Kasi i całej rodzince za spotkanko Strasznie fajni z Was ludzie I uczynni. Podziwiam e-Ma za uczynność A ogródeczek jest cymesik Wszystko rozplanowane i świetnie wygląda - nawet jak jeszcze nie pokazał całej urody bo w końcu dopiero początek marca Jak wszystko zakwitnie - a zwłaszcza Twoje róże to ja znowu u Was jestem Różanka mnie zaczarowała i ta lawenda... i wiele wiele innych.

No dobra - to może teraz trochę dowodów na to co piszę

Znak firmowy ogrodu

i rabata z różami....

i to co mnie zaskoczyło bardzo - hebe - wielka i bardzo ładna - a ja myślałam że jej nie da się przezimować

i druga

Ania...Ty masz do mnie rzut kamieniem, to wstyd, że tak rzadko zaglądasz...do mnie nie trzeba specjalnego zaproszenia, zawsze na kawkę możesz wpaść

Mój wygląd wczoraj...tylko na okładkę magazynu
Kindzia 12:45, 09 mar 2014

anna_g napisał(a)
I "praca zespołowa" tzn. Panowie pracowali Panie kibicowały (czasami) Ula zabierała od Kasi hortensje ogrodowe w ilości sztuk... kilka Kasia ma fotkę samochodu po załadowaniu A to wykopywanie

No to którą najpierw???

Hmmm... to trzeba przemyśleć - może tą? mówi prawa noga Kasi

Jak tą - to zgoda - siup na taczki

No i jedziemy do samochodu

I już kilku nie ma

W ilości sztuk 7. A najbardziej mnie Ula rozbroiła tą łopatą i zamiarem, że sama będzie te wielkoludy targać
Kindzia 12:49, 09 mar 2014

Urszulla napisał(a)
Rzeczywiście, ogród jest imponujący
Narazie budzi się powoli ze snu zimowego, ale latem będzie tryskał energią
Kasiu, dziękuję w szczególności Twojemu Mężowi i Synowi za pięknie wykopane hortensje i upakowanie ich do mojego niewielkiego auta Schowałam je u siebie za bukszpany -na tych kilka zimnych nocy które mają nadejść. Mam czas na przemyślne zasadzenie
Te hortensje stały się również powodem czyszczenia auta wewnątrz, do którego zabieram się od miesiąca
Tobie dziękuję za gościnę i fajne spotkanko
ach, i Twojemu Mężowi za piękne tulipany z okazji Dnia Kobiet
Pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia

Ogród się nieustająco robi, to do imponującego mu brakuje Ale dzięki Ula za dobre słowo, motywujące to jest
Podziękowania przekazałam i tylko tego mojego chłopa rozpuszczacie...że robotny i chętny do pomocy. A potem słyszę, że tylko ja go nie doceniam Ale zawsze mówię, że coś za coś To rekompensata za to, że ciągle zrzędzi i marudzi...aaa, jeszcze codziennie chory jest
Kindzia 12:50, 09 mar 2014

anna_g napisał(a)
I jeszcze takie tam różne debaty rabatkowe

a to Kasiowy fajny kompostownik dwukomorowy - kolejne dzieło e-Ma

Już go tak nie chwal odlazło kawałek dechy tu i ówdzie, jeszcze nie zamalował