Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 09:20, 07 mar 2014

Kasik napisał(a)

Kasia- nie wiedziałam.
Mówię Ci, że ja nadal nie wiem.
co to znaczy do kolan ?????

Aaaa, o te kolana Ci chodzi

Wielkość rh do kolan, wysokość rodusia to jest Były już stożki do cycków, teraz są rodusie do kolan To pod taką wielkość rodusia sypię łyżkę siarczanu amonu w czerwcu, mieszam trochę po wierzchu z glebą i podlewam, albo modlę się o deszcz W przyszłym roku będzie znowu zmiana siarczanów na Magiczną Siłę, potem znowu siarczany...
Gabrysia_ 09:21, 07 mar 2014

Ceny trawek też maja bardzo fajne,ciekawa jestem twoich zakupów
Kindzia 09:22, 07 mar 2014

Kasik napisał(a)
Kasieńko a jaką kalinę kupujesz?
Jestem zainteresowana - moja jedna padła- niestety.

Jestem zakochana od dwóch lat w kalinie koralowej Roseum I znalazłam jej plac!!! Koło drewutni będzie sobie rosła Muszę poczytać w czym ją posadzić.
Kasik 09:23, 07 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Aaaa, o te kolana Ci chodzi

Wielkość rh do kolan, wysokość rodusia to jest Były już stożki do cycków, teraz są rodusie do kolan To pod taką wielkość rodusia sypię łyżkę siarczanu amonu w czerwcu, mieszam trochę po wierzchu z glebą i podlewam, albo modlę się o deszcz W przyszłym roku będzie znowu zmiana siarczanów na Magiczną Siłę, potem znowu siarczany...

No widzisz - i można.
Ja wczoraj tak się uśmiałam, że aż Grześ kazał sobie czytać i śmiał się razem ze mną.
Kindzia 09:24, 07 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Ceny trawek też maja bardzo fajne,ciekawa jestem twoich zakupów

Gabrysiu, trawki o tej pprze nie wyglądają na pewno. Ale pamiętam moje ML w zeszłym roku...jak przyszły od P.Smala, odrobinki były, nie przypuszczałam, że tak szybko urosną. Zresztą pan powiedział, że po takiej zimie to już może dać 99,9 % gwarancji. A jakby co uznają reklamację. To nie szkółka Bilskich
Kindzia 09:27, 07 mar 2014

Kasik napisał(a)

No widzisz - i można.
Ja wczoraj tak się uśmiałam, że aż Grześ kazał sobie czytać i śmiał się razem ze mną.

Ja nie wiem, co Was tak rozśmieszyło...

Kiedyś w wolnej chwili poczytaj sobie moje planowanie z Julitą (to będzie gdzieś pod koniec poprzedniego mojego wątku) rabaty ze słupem wysokiego napięcia...nawet nie wiedziałyśmy, że erotycznie piszemy, gdyby nie Kondzio...tak dla polepszenia nastroju polecam
Kasik 09:30, 07 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Jestem zakochana od dwóch lat w kalinie koralowej Roseum I znalazłam jej plac!!! Koło drewutni będzie sobie rosła Muszę poczytać w czym ją posadzić.

wygooglałam sobie- piękna. Czytałam , że musi mieć dość sporo wody.

Ja mam dwa wysokie młode drzewka z koroną bardzo maleńką- dostałam i nie wiem co za one?
Jedna z nich chyba padła. Pod nimi posadziliśmy po jednej , ale w krzaczku- mały i tez nie wiem co za on?

Jak zakwitnie -zobaczymy.To był czas kiedy nie trzymałam etykiet.
anna_g 09:47, 07 mar 2014

Kasik napisał(a)

Kasia - ja laik jestem - mów po ludzku.
Potem -to kiedy?

Kindzia napisał(a)

Tak w czerwcu i nie dużo!!! Łyżkę pod rh do kolan daję. Trochę po hebrajsku napisałam...ale wiesz o co chodzi?

Hebrajski też ludzkim językiem jest, ale trzeba przyznać że Ci to tłumaczenie nieźle wyszło

Kindzia - może ty mnie już odpisałas, ale ja się pogubiłam już w tych wątkach i jak większość nadążyć nie mogiem pytałam o mieczyki - kiedy się sadzi i na jaką głębokość i w ogóle jak Ty to robiłaś - i plisss napisz u mnie

Ale wtopa przechodzi koło mojego biura kolega i pyta??? A co u Ciebie w papierach i cyferkach jest takiego wesołego że tak bananem strzelasz ??? Uśmiech od ucha do ucha i księgujesz???? To wszystko przez te Twoje hebrajskie tłumaczenia Muszę teraz się zrobić poważną panią księgową... Buziol
Kindzia 10:23, 07 mar 2014

Kasik napisał(a)

wygooglałam sobie- piękna. Czytałam , że musi mieć dość sporo wody.

Ja mam dwa wysokie młode drzewka z koroną bardzo maleńką- dostałam i nie wiem co za one?
Jedna z nich chyba padła. Pod nimi posadziliśmy po jednej , ale w krzaczku- mały i tez nie wiem co za on?

Jak zakwitnie -zobaczymy.To był czas kiedy nie trzymałam etykiet.

Kasiu u mnie gliniasta ziemia, to wilgoci dosyć mieć będzie.
U mojej siostry duża już taka rośnie i bez żadnej opieki daje radę To mam nadzieję, że swoich białych pomponików też się dochowam
Kindzia 10:25, 07 mar 2014

anna_g napisał(a)

Hebrajski też ludzkim językiem jest, ale trzeba przyznać że Ci to tłumaczenie nieźle wyszło

Kindzia - może ty mnie już odpisałas, ale ja się pogubiłam już w tych wątkach i jak większość nadążyć nie mogiem pytałam o mieczyki - kiedy się sadzi i na jaką głębokość i w ogóle jak Ty to robiłaś - i plisss napisz u mnie

Ale wtopa przechodzi koło mojego biura kolega i pyta??? A co u Ciebie w papierach i cyferkach jest takiego wesołego że tak bananem strzelasz ??? Uśmiech od ucha do ucha i księgujesz???? To wszystko przez te Twoje hebrajskie tłumaczenia Muszę teraz się zrobić poważną panią księgową... Buziol

Ja to dobrze, że mojej miny przed komputerem w pracy nikt nie ogląda Nawet nie wiedziałam, że to zaleta jest

Zaraz Ci o mieczykach napiszę