Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 10:42, 10 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kindzia tylko mi nie mow, że Gospel czerwona...zamówiłam ją jako purpurową......

Gospel to stosunkowo świeża róża...mało na jej temat znalazłam. Ma być purpurowa Bardziej mi jej wysokość pasuje, Ingrid jest niższa...i chyba jednak gospelka będzie...chyba, że mi ją pani w szkółce odradzi. Muszę do panij zadzwonić i wypytać się...rezerwację zrobić, jakby co
Kindzia 10:48, 10 kwi 2014

anna_g napisał(a)

No toś mnie pocieszyła tymi astrami - też je zostawiam. No normalnie nie mogę... jak sobie wspomnę te moje zeszłoroczne parapety to ja zupełnie nie wiem jak to było możliwe... w tym roku więcej kupuję wieloletnich roślin i jakoś nie mam ochoty na jednoroczne... zresztą w razie czego to kupię... wiele ich nie będę potrzebowała... Ale pomidory to dzisiaj wsadziłam w doniczki wieksze... uffff... bo już myślałam, ze będą owocować w tej paletce

Spotkanko z Elą na pewno super - pozytywna Dziewczyna to jest

U mnie zimno jak pieron... brrrr... deszcz ok - ale zimno, fuj...

Uśmiałam się jak sobie wyobraziłam jak wozicie tam i nazad te cynie już sobie wyobrażam minę mojego eMa jakbym mu powiedziała, że jeździmy z kwiotkami

Co zdecydowałaś z różą - Indgrid czy Gospel??? W porównaniu z Ingrid to Gospel jest faktycznie bardziej purpurowa niż czerwona

Odnośnie spotkania z Elą...mam dla Ciebie od Gierczusi pakiecik Będzie w Pszczynie, to daj znać kiedy odbierzesz.
Wczoraj jeszcze nasion kwiatków kupiłam, latałam za rodkiem do pracy i tak przy okazji kupiłam. Mam jeszcze cynie i astry, to prosto do gruntu posieję.
Kupiłam wczoraj wielkiego,pięknego Roseum za 26 zł. Cud!!! W Pisarzowicach za takiego pewnie z 60 zł, albo więcej trzeba by było dać. Czasem szczęście dopisze
Toś się napikowała...nie lubię tej roboty...Na spróbowanie pomidorka własnej roboty przyjadę

Moje popikowane na balkonie się hartują...przynajmniej parapety mam wolne...

Pozdrówka
malgorzata_s... 12:32, 10 kwi 2014

A gdzie latarenki?? Kasiu Wietrzyk z Poznania będzie u mnie w sobotę i wybieramy się do Kapiasa. Może podjedziesz na chwilkę na kawkę?? Buziam.
Kindzia 14:31, 10 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
A gdzie latarenki?? Kasiu Wietrzyk z Poznania będzie u mnie w sobotę i wybieramy się do Kapiasa. Może podjedziesz na chwilkę na kawkę?? Buziam.

W samochodzie W Pszczynie obfocę.
Nie ma szans...w Pszczynie też trzeba z oknami porządek zrobić, a chce mi się, bo nowy komplet firanek mam uszytych, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak w oknach będą wyglądać

Bawcie się dobrze Małgoś
malgorzata_s... 14:35, 10 kwi 2014

Szkoda No ale rozumiem święta tuż tuż
Kindzia 15:00, 10 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Szkoda No ale rozumiem święta tuż tuż

Ostatni dzwonek teraz już, ostatnia sobota przed świętami...chętnie bym się z Wami pośmiała...
Nawet chyba po różę nie pojadę...

Buziaczek
Kasik 17:58, 10 kwi 2014

Firanki -ważna rzecz. A już nowe to w ogóle, aż się chce okna myć.
U nas pogoda nie nastraja na mycie okien. Mam nadzieje, ze córcia do południa w tygodniu moje obleci, bo jak przychodzę z pracy to już tylko pada.

A wiesz, że mój Synalek w tamtym tygodniu był w Zabrzu? Aaaa - skąd masz wiedzieć, jak ja sama nie wiedziałam. Mówił ze daleko na południe jedzie i jakoś nie pytałam.

I jeszcze buziolek

Urszulla 19:26, 10 kwi 2014

Twoje plany sobotnie takieee kobieceeee
Bogdzia 20:35, 10 kwi 2014

A gdzie zdjecie Roseum???
bociek 20:41, 10 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

Bociuśka...ja Cię na prawdę lubię jak nie wiem co... Mnie się podoba i mi leży, ale tam nie ma na takie poduchy miejsca...hakonki dupska mają wielkie, mnie coś smukłego tam się tylko zmieści. Kulaski świeżoki przycięte, chcę je większe puścić, gdzie mi się tak hakonki zmieszczą...teraz jest może z 50-60 cm odległości między nimi...widziałaś molinię Dauerstrahl??? Może to???

Chiba podpadlam Jak bylam natarczywa to przepraszam

Kasia, szczerze nie jestem fanka molinii caerulea, chociaz mam, kwiatostany nie sa specjalnie urokliwe. Zdecydowanie bardziej podoba mi sie molinia arundinacea (wlasnie taka mialam co ja mi wyciepali, ale nie wiem jaka to byla odmiana), ale to dlatego, ze ja wole trawy kepowe anizeli strzeliste

Tu masz moje caerulea, jako mlode roslinki - 2011

A tu zdjecie z grudnia 2013, lewy rog w koleczku

One wcale nie sa takie niziutkie. Sama kepa dorasta do 0,6-0,9 m a z kwiatostanem 0,8-1,2 m