Gospel to stosunkowo świeża róża...mało na jej temat znalazłam. Ma być purpurowa Bardziej mi jej wysokość pasuje, Ingrid jest niższa...i chyba jednak gospelka będzie...chyba, że mi ją pani w szkółce odradzi. Muszę do panij zadzwonić i wypytać się...rezerwację zrobić, jakby co
Odnośnie spotkania z Elą...mam dla Ciebie od Gierczusi pakiecik Będzie w Pszczynie, to daj znać kiedy odbierzesz.
Wczoraj jeszcze nasion kwiatków kupiłam, latałam za rodkiem do pracy i tak przy okazji kupiłam. Mam jeszcze cynie i astry, to prosto do gruntu posieję.
Kupiłam wczoraj wielkiego,pięknego Roseum za 26 zł. Cud!!! W Pisarzowicach za takiego pewnie z 60 zł, albo więcej trzeba by było dać. Czasem szczęście dopisze
Toś się napikowała...nie lubię tej roboty...Na spróbowanie pomidorka własnej roboty przyjadę
Moje popikowane na balkonie się hartują...przynajmniej parapety mam wolne...
W samochodzie W Pszczynie obfocę.
Nie ma szans...w Pszczynie też trzeba z oknami porządek zrobić, a chce mi się, bo nowy komplet firanek mam uszytych, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak w oknach będą wyglądać
Firanki -ważna rzecz. A już nowe to w ogóle, aż się chce okna myć.
U nas pogoda nie nastraja na mycie okien. Mam nadzieje, ze córcia do południa w tygodniu moje obleci, bo jak przychodzę z pracy to już tylko pada.
A wiesz, że mój Synalek w tamtym tygodniu był w Zabrzu? Aaaa - skąd masz wiedzieć, jak ja sama nie wiedziałam. Mówił ze daleko na południe jedzie i jakoś nie pytałam.
Chiba podpadlam Jak bylam natarczywa to przepraszam
Kasia, szczerze nie jestem fanka molinii caerulea, chociaz mam, kwiatostany nie sa specjalnie urokliwe. Zdecydowanie bardziej podoba mi sie molinia arundinacea (wlasnie taka mialam co ja mi wyciepali, ale nie wiem jaka to byla odmiana), ale to dlatego, ze ja wole trawy kepowe anizeli strzeliste
Tu masz moje caerulea, jako mlode roslinki - 2011
A tu zdjecie z grudnia 2013, lewy rog w koleczku
One wcale nie sa takie niziutkie. Sama kepa dorasta do 0,6-0,9 m a z kwiatostanem 0,8-1,2 m